Ferrari: Nem mehet 2017 rovására az idei eredmények kozmetikázása

írta: M4Sport
2016. szeptember 08. 12:11
FOTÓ: ©xpbimages.com

Máris éreztetik hatásukat az elmúlt hónapokban történt átszervezések a Ferrarinál – véli a csapatfőnök. Bár nem adja fel 2016-ot, Maurizio Arrivabene jelezte, még egyszer nem követik el azt a hibát, hogy későn látnak neki egy új projektnek.

A változásokról és újbóli átszervezésekről szólt a Ferrari nyara. James Allison technikai igazgató Német Nagydíj előtt bejelentett távozása után elköszönt Dirk de Beer aerodinamikai vezető is. Előbbi szakember helyére Mattia Binottót, utóbbiéra pedig a GT-részlegről érkezett Enrico Cardilét nevezték ki. Sergio Marchionne elnök Monzában elmondta, szerinte most találtak rá az ideális struktúrára, melynek kedvező hatásait már most is érzik, és melytől 2017-ben nagy előrelépést vár.

Maurizio Arrivabene igyekszik megfelelni főnökének – s ő is úgy érzi a változtatások máris pozitívan hatottak a csapatra. „Nem sikerült elérnünk a céljainkat idén, de egy hónappal ezelőtt megtettük a szükséges lépéseket. Sergio Marchionne azt mondta, a struktúránk rendben van, elég emberünk van a Ferrarinál ahhoz, hogy jó irányt vegyünk. Nem elégedett az idei eredményekkel, de változásokat akart látni, és ezáltal előrelépéseket. Most két futam lement, és a helyzetünk jobb lett kicsivel, ráadásul a csapaton belüli hangulat is nagyon pozitív. Mindenki várja a következő versenyt, de már a következő szezont is. Ez a csapat erős, már csak idő kell neki” – nyilatkozta.

A Ferrari Monzában 11 pontra csökkentette hátrányát a Red Bull-lal szemben, s feltett szándékuk visszaelőzni az osztrákokat. A csapatfőnök elmondása szerint nem engedhetik meg maguknak, hogy kiengedjenek év végén, s kizárólag 2017-re figyeljenek. „Mi a Ferrari vagyunk, nem adhatjuk fel. Ez a legfőbb értékünk, és elvárás is magunkkal szemben. Ha itt dolgozol, érzed a felelősséget, ezért bármilyen fontos is a jövő évi szabályváltozás, nem mondhatod azt az embereknek, hogy ne foglalkozzanak az idei évvel, csak következővel. Remélhetőleg megtaláljuk a megfelelő egyensúlyt.”

Ennek ellenére hangsúlyozta, szó sincs arról, hogy a 2016-os eredmények kozmetikázása érdekében kompromisszumokba menjenek a 2017-es projekt kapcsán. Ezt a hibát még egyszer nem fogják elkövetni. „2015-ben az a tény hátráltatott minket, hogy túl későn kezdtük azt a projektet, mivel sok mindent meg kellett oldanunk a 2014-es autóval. Ilyesmi többet nem lesz. Már többször mondtam, hogy nagyon korán nekiláttunk a 2017-es autónak, és intenzíven dolgozunk is rajta” – magyarázta.

Ami a 2017-es autót illeti, annak munkálatait még James Allison és Dirk de Beer ottléte idején kezdték el, az új konstrukció alapjait a távozó szakemberek rakták le. Olasz források szerint hiába történtek azóta változások, a projektet Binottóék sem állították le, s kezdték teljesen újra, csupán módosításokat hajtottak végre. Vagyis új struktúra ide vagy oda, az új autó bizonyos fokig még így is Allison-autó lesz.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Joe
#3 Joe 2016. szeptember 09. 07:49  

En csak azt nem ertem, miert kell folyton atszervezni es meg ki sem tudnak bontakozni a szakemberek, maris megvalni toluk?! Miert kell folyton - a majd jovoben igy lesz, ugy lesz- sablon dumat nyomni?! A merci "fenyegetozott" minden evben ilyensmivel? Leszegett fejjel dolgoztak es meg is lett az eredmenye. Komolyan sajat magukat egetik... Lassan egy showhivatal lesz ebbol a csapatbol ami oszintel elszomorit :-(

csikde
#2 csikde 2016. szeptember 08. 13:06  

Es mar megint olaszokkal "erösitenek". Szerintem kuka a következö ket ev.

Agressor
#1 Agressor 2016. szeptember 08. 13:01  

"Nem sikerült elérnünk a céljainkat idén, de egy hónappal ezelőtt megtettük a szükséges lépéseket. Sergio Marchionne azt mondta, a struktúránk rendben van"

"Vagyis új struktúra ide vagy oda, az új autó bizonyos fokig még így is Allison-autó lesz."

Csak nem már most a 2017-es projekt bukására keresik a bűnbakot Allison személyében?!?!

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso, Ron Dennis

02016.10.28. 11:18

Abu-Dzabiig nem nyugszik meg Hamilton – csapata szerint alaptalanul aggódik

„Ha valamikor életem legjobbját kell nyújtanom, akkor ezen a három versenyen”

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"