Ferrari: Valami elromlott

írta: M4Sport
2016. május 14. 15:48
FOTÓ: ©xpbimages.com

Alulmúlta önmagát és saját várakozásait a Ferrari a Spanyol Nagydíj időmérő edzésén. De mi történt a délelőtt még jó formában lévő vörös gépekkel?

Szokatlan látvány Barcelonában: nem a Ferrarik a két Mercedes első számú üldözői. A délelőtti harmadik szabadedzésen még úgy tűnt, a vörösök minden eddigi hétvégénél közelebb vannak a bajnoki címvédő csapathoz, ám ehhez képest az 5. és 6. rajtkockával kellett megelégedniük. Mindkét bajnokuk másodpercen kívül rekedt Lewis Hamilton pole-időjéhez képest.

Maurizio Arrivabene csapatfőnök a leintés után a Sky Sportsnak elmondta, valami nem stimmelt az autóikkal. „Valami elromlott mindkét versenyzőnknél. Meg kell vizsgálnunk, mi történhetett, mert sok időt veszítettünk. Össze sem lehetett hasonlítani azzal, amit délelőtt láttunk” – mondta elégedetlenül az olasz.

Hozzátette, a Red Bulltól elszenvedett vereséget önmaguknak köszönhetik. „Délelőtt láttuk, hogy jobbak vagyunk. Ellenőriznünk kell ezt.”

Sebastian Vettel ezúttal csapattársától is kikapott – Kína után idén másodszor. „Még nem tudjuk, mi volt a probléma. Érzésre nem volt olyan az autó, mint a hétvége eddigi részében. Nyilván mások voltak a körülmények a pályán, de nem ennyire. Hogy miben volt jobb Kimi? Nem hiszem, hogy bármit is jobban csinál, talán egy kicsivel jobban érezte magát az autójában az időmérőn. Én már a Q1 első körében küszködtem kicsit, miközben a délelőtti edzés még nagyon jó volt” – kesergett a négyszeres bajnok.

A kérdésre, bármin is változtattak-e menet közben, hogy javítsanak a helyzeten, elmondta: „Azért nem, mert tudjuk, mit csinálunk. Én és a csapat vagyunk felelősek a változtatásokért, és meggyőződésünk volt, hogy mindent jól csinálunk. Barcelona érzékeny a változtatásokra, a pálya hőmérsékletének változására is, és ez meghatározza a tempót. Nem sikerült úgy működtetni az autónkat, ahogy kellett volna, ezért voltunk lassabbak.”

Vettelt is megkérdezték, mit szól ahhoz, hogy a Red Bullok ennyit gyorsultak – önkritikusan válaszolt: „Nem, inkább mi voltunk túl lassúak.”

Ami a vasárnapi futamot illeti, Vettel még távolról sem adta föl – annak ellenére sem, hogy Barcelonában meghatározó a rajtpozíció. „Lesz egy rajtunk, és a verseny is sok körből áll. Az első kör nyilván nagyon fontos lesz, de utána még ott az egész verseny. Mindent megteszek, hogy előrébb jussak. Szerintem az autónk holnap sokkal jobb lesz, mivel ma alulteljesítettünk vele. Rá kell jönnünk, miért, és változtatunk kell. Tudjuk, hogy nagyon erős az autónk, már csak ki kell hozni belőle, ami benne van.”

A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne aligha örült csapata mai szereplésének: a héten jelezte, ezen a hétvégén ideje elkezdeniük nyerni. Nemrég kiderült, vasárnap személyesen is kilátogat a verseny helyszínére. Vettel szerint ez nem jelent extra nyomást. „Nem érdekel minket, miket írnak az újságok. Mindig személyesen beszélünk vele, nem az újságokon keresztül, és ez nem hat ránk úgy, ahogy azt sokan gondolják. Ő ilyesmit nem mondott nekünk! Tény, hogy vasárnap érkezik, hogy szorítson értünk. Igen, ő az elnökünk, egyben a rajongónk is, és szeretné, hogy jól menjen a Ferrarinak. Nagyra törő céljaink vannak, de erre nem kell minket emlékeztetni.”

Vettelnek a mostani volt az eddigi leggyengébb időmérős szereplése 2016-ban, igaz, két hete váltócsere miatt ugyancsak kiszorult az első két rajtsorból.

Oszd meg!

49 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

guide
#49 guide 2016. május 15. 12:53  
McVik:
Vettel is csúsztat. A Ferrari nem lassult az fp3 óta, csak a többiek gyorsultak. Vettel kb ugyanazt futotta mint az fp3 legjobb idején, a Többiek Hamilton 1,2sec Rosberg kb 0,8sec Ricardo kb 1,14sec Verstappen 0,64sec Räikkönen 1sec Vettel 0,1sec-el gyorsabb volt mint a harmadik szabadedzés alkalmával. https://www.formula1.com/content/fom-website/en/latest/headlines/2016/5/fp3---rosberg-tops-tight-final-practice.html http://www.motorsportal.hu/forma1/pazar-hajra-hamilton-pole-barcelonaban--ferrarit-vertek-a-red-bullok-c66484.html

A harmadik szabadedzésen 1.23 225,a kvalivikáción 1.23.334.Úgyhogy 0,109 másodperccel lassabb volt az időmérőn,de mindegy.

McVik
#48 McVik 2016. május 15. 11:22  

Vettel is csúsztat. A Ferrari nem lassult az fp3 óta, csak a többiek gyorsultak.
Vettel kb ugyanazt futotta mint az fp3 legjobb idején, a Többiek Hamilton 1,2sec Rosberg kb 0,8sec Ricardo kb 1,14sec Verstappen 0,64sec Räikkönen 1sec Vettel 0,1sec-el gyorsabb volt mint a harmadik szabadedzés alkalmával.

https://www.formula1.com/content/fom-website/en/latest/headlines/2016/5/fp3---rosberg-tops-tight-final-practice.html
http://www.motorsportal.hu/forma1/pazar-hajra-hamilton-pole-barcelonaban--ferrarit-vertek-a-red-bullok-c66484.html

andrea1
#47 andrea1 2016. május 15. 11:21  
guide:
Megérkezett a főnök,lehet remegni.:/ https://pbs.twimg.com/media/CifCjtCW0AAEAH7.jpg

Kellett ő még ide mára.

DUdi
#46 DUdi 2016. május 15. 11:21  
guide:
Megérkezett a főnök,lehet remegni.:/ https://pbs.twimg.com/media/CifCjtCW0AAEAH7.jpg

A Capo di tutt’i capi megérkezett :(
Na kire hoz ma balsorsot?

guide
#45 guide 2016. május 15. 11:12  

Megérkezett a főnök,lehet remegni.:/

https://pbs.twimg.com/media/CifCjtCW0AAEAH7.jpg

guide
#44 guide 2016. május 15. 11:07  
KIMI AND THE RED POWER:
Tegnap délelőttről délutánra többet melegedett a pálya és Vettel ott is komoly tempóhátrányba került Räikkönennel szemben. Míg a finn délelőttönként kapott ki, addig ez délutánra mindkét napon megfordult. Vettel esetében a lassulás mértéke igen komoly volt.

Érdekes dolog ez.Ha igazak a pletykák arról,hogy a Ferrarin túlhevültek a gumik,akkor Kimi általában meglévő gumimelegítési gondján most ez esetleg segíthetett,Vettelre nézve meg hátrányos volt.Csak egy elmélet.

KIMI AND THE RED POWER
#43 KIMI AND THE RED POWER 2016. május 15. 10:56  
DUdi:
Az bennem is felmerült, hogy egy kicsit magabiztosabbak voltak az RB-vel kapcsolatban és és -talán- kicsit rontottak a hosszútávú eredményért az időmérő rovására. Persze ez csak találgatás, abszlút nem biztos, hogy így történt. Hát mindegy. Történt ami történt azzal kell főzni ami van. A pontokat ma osztják, majd kiderül, hogy mi van. Amúgy a versenyszim tényleg jól sikerült. Illetve még az jutott eszembe, hogy ha RAI az FP3-on rendesen befejezi a gyorskörét, ahhoz képeszt az időmérőn ő sem javított volna sokat (ja javított volna egyáltalán). Az meg, hogy mind a két versenyző egyszerre "lassuljon" gumimelegítés és egyéb gondok miatt azt nem igazán tudom elképzelni. Lehet nincs is akkora gond, mint amekkorának tűnik. Majd kiderül.

Kimi a Q3-as utolsó körén volt messze a leggyorsabb egész hétvégén, minden egyes szektorban egyéni legjobbat futott. Főleg a középső szektorban javult. Ott rendre sokat kapott Vetteltől korábban, most a 3. leggyorsabb volt és 3 tizedet adott a németnek, az FP3-as idejéhez képest pedig 5(!) tizedet javított csak ebben a szektorban, ami több mint a "feltartós" utolsó szektor, ahol 4 tizeddel ment jobbat mint a 3. edzésen.

KIMI AND THE RED POWER
#42 KIMI AND THE RED POWER 2016. május 15. 10:47  
DUdi:
Ez azért érdekes magyarázat/magyarázatok, mert ezek az új alkatrészek tudtommal pénteken is fent voltak. Akkor nem volt velük gond? És ez a gumi túl melegítés is egy kicsit necces nekem. Inkább hiszek abban a teóriában, hogy a mai nap miatt hozzányúltak a beállításokhoz. Hogy miért azt ők tudják? Lehet 19-re húztak/húznak lapot, és ha bejön akkor akár nyerhetnek is. Hát majd kiderül.

Tegnap délelőttről délutánra többet melegedett a pálya és Vettel ott is komoly tempóhátrányba került Räikkönennel szemben. Míg a finn délelőttönként kapott ki, addig ez délutánra mindkét napon megfordult. Vettel esetében a lassulás mértéke igen komoly volt.

Utoljára módosítva: 2016. május 15. 11:19

DUdi
#41 DUdi 2016. május 15. 10:01  
guide:
Az ember azt hinné,hogy a leszorítóerőből sosem elég.Bár lehet,hogy megbomlott az autó egyensúlya,Kimi is panaszkodott,hogy nehezen vezethetővé vált. Nem tudom,hogy mit gondoljak.Pénteken délután is sokkal lassabb volt Vettel,mint délelőtt.Tehát már akkor is ugyanez volt.A versenyszim állítólag jó volt,de én már abban is kételkedem,mert az RB-nek is.Talán azt hitték,hogy egy körön ha jóval lassabbak is a Mercinél,de megvan a 3.-4. pozíció. Annyi szerencse van a szerencsétlenségben,hogy a teszten utánajárhatnak,kijavíthatják a hibát.

Az bennem is felmerült, hogy egy kicsit magabiztosabbak voltak az RB-vel kapcsolatban és és -talán- kicsit rontottak a hosszútávú eredményért az időmérő rovására. Persze ez csak találgatás, abszlút nem biztos, hogy így történt. Hát mindegy. Történt ami történt azzal kell főzni ami van. A pontokat ma osztják, majd kiderül, hogy mi van. Amúgy a versenyszim tényleg jól sikerült.
Illetve még az jutott eszembe, hogy ha RAI az FP3-on rendesen befejezi a gyorskörét, ahhoz képeszt az időmérőn ő sem javított volna sokat (ja javított volna egyáltalán). Az meg, hogy mind a két versenyző egyszerre "lassuljon" gumimelegítés és egyéb gondok miatt azt nem igazán tudom elképzelni. Lehet nincs is akkora gond, mint amekkorának tűnik. Majd kiderül.

guide
#40 guide 2016. május 15. 09:35  
DUdi:
Ez azért érdekes magyarázat/magyarázatok, mert ezek az új alkatrészek tudtommal pénteken is fent voltak. Akkor nem volt velük gond? És ez a gumi túl melegítés is egy kicsit necces nekem. Inkább hiszek abban a teóriában, hogy a mai nap miatt hozzányúltak a beállításokhoz. Hogy miért azt ők tudják? Lehet 19-re húztak/húznak lapot, és ha bejön akkor akár nyerhetnek is. Hát majd kiderül.

Az ember azt hinné,hogy a leszorítóerőből sosem elég.Bár lehet,hogy megbomlott az autó egyensúlya,Kimi is panaszkodott,hogy nehezen vezethetővé vált.

Nem tudom,hogy mit gondoljak.Pénteken délután is sokkal lassabb volt Vettel,mint délelőtt.Tehát már akkor is ugyanez volt.A versenyszim állítólag jó volt,de én már abban is kételkedem,mert az RB-nek is.Talán azt hitték,hogy egy körön ha jóval lassabbak is a Mercinél,de megvan a 3.-4. pozíció.
Annyi szerencse van a szerencsétlenségben,hogy a teszten utánajárhatnak,kijavíthatják a hibát.

Utoljára módosítva: 2016. május 15. 09:36

DUdi
#39 DUdi 2016. május 15. 07:57  
guide:
Így csúszkált Vettel: https://twitter.com/Gianludale27/status/731574085604544513/video/1 Scarbs szerint az új hátsó szárny és oldaldoboz,monkey seat miatt túl nagy volt a leszorítóerő, sok levegőt kapott a diffuzor. Az Autosprint szerint túlmelegítették a gumikat.

Ez azért érdekes magyarázat/magyarázatok, mert ezek az új alkatrészek tudtommal pénteken is fent voltak. Akkor nem volt velük gond? És ez a gumi túl melegítés is egy kicsit necces nekem. Inkább hiszek abban a teóriában, hogy a mai nap miatt hozzányúltak a beállításokhoz. Hogy miért azt ők tudják? Lehet 19-re húztak/húznak lapot, és ha bejön akkor akár nyerhetnek is.
Hát majd kiderül.

guide
#38 guide 2016. május 15. 00:50  

Így csúszkált Vettel:

https://twitter.com/Gianludale27/status/731574085604544513/video/1

Scarbs szerint az új hátsó szárny és oldaldoboz,monkey seat miatt túl nagy volt a leszorítóerő, sok levegőt kapott a diffuzor.
Az Autosprint szerint túlmelegítették a gumikat.

Masters_Of_Hardcore
#37 Masters_Of_Hardcore 2016. május 15. 00:35  

Érdekes helyzet is lehetne, ha Sainz helyett Kvyat rajtolna mögüle.... :)

velorex
#36 velorex 2016. május 14. 22:56  
sába:
Hát ja,akár a 2015-s mclarent.

?????

sába
#35 sába 2016. május 14. 22:01  
velorex:
N.B.: A 2016-os Ferrari már a pilóták ízlésére lett fejlesztve! A 2015-t viszont az átkos előző éra fejlesztette a csapatmorált romboló Alonsóra!

Hát ja,akár a 2015-s mclarent.

velorex
#34 velorex 2016. május 14. 21:20  

N.B.:
A 2016-os Ferrari már a pilóták ízlésére lett fejlesztve!
A 2015-t viszont az átkos előző éra fejlesztette a csapatmorált romboló Alonsóra!

qwerm
#33 qwerm 2016. május 14. 18:55  
KIMI AND THE RED POWER:
Mindenki kever már itt mindent... Kiminél nagyon nem működött reggel valami, módosítottak. Ő gyorsult is 1 mp-et. Ez viszont nem magyarázat arra, hogy Vettel reggeli tempója hova tűnt.

maradt ugyanaz. a kérdés, h miért nem tudott gyorsulni. lehet, h ennyi volt a kocsiban. az viszont gáz. a szupertitkos fejlesztésekre tekintettel meg kifejezetten.

qwerm
#32 qwerm 2016. május 14. 18:53  
easyleft:
változttattak de nem jött be vagy változtattak mert a polera nem láttak esélyt és inkább full versenybeállitásra váltottak( ez már nagyon meredek de hátha egyszer meglep minket a csapat :D )holnap kiderül.

hát nem tudom. ha 1 tizedre vagyok az fp3 után a listavezetőtől, nem tudom, ki adná fel a pole-ért vívott csatát.

qwerm
#31 qwerm 2016. május 14. 18:50  

megint itt vagyunk barcelonaban, és a ferrari megint bődületes hátrányban, ahogy tavaly. egyszerűen nem értem, hogy lehet így elveszni. míg a merci a 3. edzéshez képest talált még 1 sec-et, a ferka ugyanott téblábolt. ugyanakkor én azt is gondolom, ebben az eredményben benne van az elnök görcsös erőlködése is. a feszültség sosem jó.

ernike
#30 ernike 2016. május 14. 18:18  
Atko:
egyszerű a megoldás, ne nézd tovább :D

Ettől nem fog kevésbé érdekelni az F1 és nem az a szurkoló vagyok aki elfordul a csapattól ha rosszul teljesít. Viszont ettől a kritika teljesen jogos.

Atko
#29 Atko 2016. május 14. 18:06  
ernike:
És ezek beszélnek még mindig vb címről :D örülhetnek ha meg lesz a konstruktőri 2. hely. Kanadától dobogó is csak szökőévben egyszer lesz.

egyszerű a megoldás, ne nézd tovább :D

kayassine
#28 kayassine 2016. május 14. 18:05  

Holnap még bármi lehet.

Blueness
#27 Blueness 2016. május 14. 18:01  

Uhhh nagyon régen írtam a fórumban.... De most ez már sok és leírom a véleményem.
Igen valami elromlott.... Tavaly nagyon sokat fejlődött a Ferrari, idén a vártnál kevesebbet. Mi az oka? Hm a politikud, igazgatók a Ferrari élen.... Tavaly kevesebb volt rajtuk a nyomás, mert úgy mond "szarból" könnyebb várat ér építeni, mint egy majdnem tökéletesből még jobbat csinàlni. 2014 - és kocsiból úgy mond semmi vesztenivalója nem volt a csapatnak, hogy jobbat csináljon. 2015 - rol 2016 - rá igen.. Második erőből jobbat kell....nőtt a nyomás, nőtt a teher.....mérnökökként dolgozom. Ha kisebb a teher rajtam, jobban - pontosabban dolgozom. Ha nő a teher és a feszültség, akkor hibazom akaratlanul is. Így van ez a Ferrari belül is...Ha nem sikerül az első pár futam akkor nem fenyegetőzni és váltani kell....teret és időt, valamint bizalmat kell adni az embereknek. Állítólag 3 éves terv van nálunk.... 2015, 2016 ez barátok közt is csak két év.... Nincs gond se a versenyzőkkel, se a mérnökökkel.... Időt és teret kell nekik hagyni. Nem elnyomni és fenyegetés alatt tartani őket... Kedves fonokseg hadjuk dolgozni nyugodtan az embereket es lesz eredmény, vagy már kezdjünk 2017-re gyúrni és ismerjük el a aFerrari családot szerető embereknek, hogy idén is csak bajnok csapatot kergető brigád vagyunk.....

HannaLill
#26 HannaLill 2016. május 14. 17:45  
racerx:
Pont ezt akartam mondani én is. Jelenleg nem igazán látom, hogy lesz itt bajnokság a köv. 10 éven belül. Valahogy teljesen balf..ok lettek..:( Ez az év kuka, ezt mindenki látja, lassan azért kell izgulni hogy 2. erő legyenek (na nem mintha számítana, hogy a merci után ki a 2.), Jövőre megint változás, aki abba a legjobban beletalál (és valszeg ez nem a Ferrari lesz ), az dominálja a köv. éveket. Addig amíg megint ki nem talál valami kretén erőkiegyenlítést a FIA.

Meg fogják venni pár éven belül a Mercedestől az összes koponyát.

nova76
#25 nova76 2016. május 14. 17:30  

Alonso megmondta. :-)

ernike
#24 ernike 2016. május 14. 17:16  

És ezek beszélnek még mindig vb címről :D örülhetnek ha meg lesz a konstruktőri 2. hely. Kanadától dobogó is csak szökőévben egyszer lesz.

racerx
#23 racerx 2016. május 14. 17:06  
ernike:
Egyébként az nem indok hogy 2 fokot változott a pálya hőmérséklete. Ha ennyitől ilyen lesz az autó akkor egy kalap fos.

Ja. A másik kedvencem, amikor a hiperszuper, ezer elemből álló, az autó egész légáramlását meghatározó elsőszárnyból letörik itt, ott egy darab, azt ugyanolyan tempót megy mint előtte.. :D, vagy amikor pár éve a Sauber fullra beronygyolt oldaldobozokkal , gyorsabb volt mint előtte (és utánna átalakították gyárilag hasonlóre LOL)..

KIMI AND THE RED POWER
#22 KIMI AND THE RED POWER 2016. május 14. 17:05  
DUdi:
Én ezt úgy olvastam/tudom, hogy azt mondta, hogy az FP3 után változtattak. Majd némi találgatás után elterjedt az, hogy a holnapi nap miatt. Írták pl. az időjárást. Pl: Gianlu D’Alessandro ‏@Gianludale27 Kimi confirms they changed setup before qual Gianlu D’Alessandro ‏@Gianludale27 On why: I suppose they changed the setup for the weather of tomorrow

Mindenki kever már itt mindent... Kiminél nagyon nem működött reggel valami, módosítottak. Ő gyorsult is 1 mp-et. Ez viszont nem magyarázat arra, hogy Vettel reggeli tempója hova tűnt.

Osvát
#21 Osvát 2016. május 14. 17:03  
guide:
Ne haragudj,de ez csak hurrá optimizmus.Persze minden megtörténhet,csakhogy keményen dolgozni kell azért,hogy valóban meg is történjen!A Ferrarinál valami nem az igazi.Hogy mi az?Talán ők sem tudják.

Nyilván idén nem nyernek címet, de nem hiszem, hogy valaki is komolyan merte kergetni azokat az idealista reményeket, hogy idén a Ferrari vagy bárki más képes lehet felvenni a versenty a Mercedessel, a végeláthatalan erőforrásaik ellenében és a bebetonozott szabályok mellett. Amit hangsúlyozni szerettem volna, hogy nagy badarságnak tartom, hogy egyesek arról beszélnek, hogy az elkövetkező 10 évben nem lesz vb a Ferrari.

SANI{Ó
#20 SANI{Ó 2016. május 14. 17:02  

szépen kúsznak elő a kárörvendők a pöcéből, pedig a saját háza táján révén még ülhetnének ott jogosan.....

azért ha holnapra bejönne az az időjárás amire beállították a kocsikat....
tény, hogy 19-re lapot húznak most....

f1m12
#19 f1m12 2016. május 14. 16:46  
easyleft:
változttattak de nem jött be vagy változtattak mert a polera nem láttak esélyt és inkább full versenybeállitásra váltottak( ez már nagyon meredek de hátha egyszer meglep minket a csapat :D )holnap kiderül.

engem az idén meglepett. de nem örülök neki

guide
#18 guide 2016. május 14. 16:44  
Osvát:
jaajjj... :D következő 10 évben sem lesz vb :D:D hagyjuk már ezeket az elfogult hülyeségeket. Ez a hétvége hatalmas csalódás eddig de nem kell az ördögöt festeni a falra a következő 10 évre előre. Ilyen a sport, alanyi jogon nem lehet nyerni, kb mindig ott vannak a második helyen de akadtak/akadnak más zsenik is a sportban hál’ Isten. Ettől még bármi előfordulhat, már akár jövőre is, főleg ha jönnek a szabályváltozások.

Ne haragudj,de ez csak hurrá optimizmus.Persze minden megtörténhet,csakhogy keményen dolgozni kell azért,hogy valóban meg is történjen!A Ferrarinál valami nem az igazi.Hogy mi az?Talán ők sem tudják.

easyleft
#17 easyleft 2016. május 14. 16:38  
ernike:
Egyébként az nem indok hogy 2 fokot változott a pálya hőmérséklete. Ha ennyitől ilyen lesz az autó akkor egy kalap fos.

változttattak de nem jött be vagy változtattak mert a polera nem láttak esélyt és inkább full versenybeállitásra váltottak( ez már nagyon meredek de hátha egyszer meglep minket a csapat :D )holnap kiderül.

HumorHerold
#16 HumorHerold 2016. május 14. 16:38  

Hát ezt rendesen elFerrarizták már megint. :D

DUdi
#15 DUdi 2016. május 14. 16:38  

Gianlu D’Alessandro ‏@Gianludale27
Wolff says that temperatures made a big difference in quali. Ferrari was sliding a lot on track. Also Hamilton changed setup

DUdi
#14 DUdi 2016. május 14. 16:35  
ernike:
Állítólag Kimi azt mondta hogy a holnapi futamra tekintettel változtattak a beállításokon FP3 után...... Micsoda FP3 után változtatni? Beszarok.

Én ezt úgy olvastam/tudom, hogy azt mondta, hogy az FP3 után változtattak. Majd némi találgatás után elterjedt az, hogy a holnapi nap miatt. Írták pl. az időjárást.

Pl:
Gianlu D’Alessandro ‏@Gianludale27
Kimi confirms they changed setup before qual
Gianlu D’Alessandro ‏@Gianludale27
On why: I suppose they changed the setup for the weather of tomorrow

ernike
#13 ernike 2016. május 14. 16:34  

Egyébként az nem indok hogy 2 fokot változott a pálya hőmérséklete. Ha ennyitől ilyen lesz az autó akkor egy kalap fos.

ernike
#12 ernike 2016. május 14. 16:30  

Állítólag Kimi azt mondta hogy a holnapi futamra tekintettel változtattak a beállításokon FP3 után...... Micsoda FP3 után változtatni? Beszarok.

easyleft
#11 easyleft 2016. május 14. 16:29  
Agressor:
Szeretnék annyi húszezrest, ahányszor az elmúlt 1.5 évben a "közelebb" és a "minen eddiginél közelebb" kifejezéseket hallottam... Egyébként alaptalanul... Ha pénteki napok alapján pontokat osztanának, akkor már Alonso is bajnok lett volna vagy 4x a Ferkával. Nem pénteken kell izmozni... A problém annyi volt csupán, hogy míg mások fejlődtek a hétvége során, addig a Ferrari nem... Ennyi az egész.

ez azért nem hiszem h ennyire egyszerü. az fp3-on a ferrari vetellel 1 tizeddel jobbat tudott. kétlem h maxon pörgették a gépet... szoval a beállitás akkor rendben lehetett. szerintem tényleg fogalmuk sincs mi történt az idöméröre. versenyre észheztér a gép reméljük :D

Bredio
#10 Bredio 2016. május 14. 16:29  

Igen, valami elromlott. Kb. 12 éve.

Pendulum
#9 Pendulum 2016. május 14. 16:26  
Osvát:
jaajjj... :D következő 10 évben sem lesz vb :D:D hagyjuk már ezeket az elfogult hülyeségeket. Ez a hétvége hatalmas csalódás eddig de nem kell az ördögöt festeni a falra a következő 10 évre előre. Ilyen a sport, alanyi jogon nem lehet nyerni, kb mindig ott vannak a második helyen de akadtak/akadnak más zsenik is a sportban hál’ Isten. Ettől még bármi előfordulhat, már akár jövőre is, főleg ha jönnek a szabályváltozások.

Szerintem mind az eddigi 5 hetvege csalodas,es mind kulonbozo okokbol.

Osvát
#8 Osvát 2016. május 14. 16:23  
Zasalamel:
Ennél sokkal súlyosabb gondok vannak a csapatban. Fogalmam sincs h fognak ebből kimászni, de sztem ők se. Ha ez így folytatódik nyugodt szívvel kilehet jelenteni h a kövi 10 évben se lesz vb cím.

jaajjj... :D következő 10 évben sem lesz vb :D:D hagyjuk már ezeket az elfogult hülyeségeket. Ez a hétvége hatalmas csalódás eddig de nem kell az ördögöt festeni a falra a következő 10 évre előre. Ilyen a sport, alanyi jogon nem lehet nyerni, kb mindig ott vannak a második helyen de akadtak/akadnak más zsenik is a sportban hál’ Isten. Ettől még bármi előfordulhat, már akár jövőre is, főleg ha jönnek a szabályváltozások.

Agressor
#7 Agressor 2016. május 14. 16:20  

Szeretnék annyi húszezrest, ahányszor az elmúlt 1.5 évben a "közelebb" és a "minen eddiginél közelebb" kifejezéseket hallottam... Egyébként alaptalanul...
Ha pénteki napok alapján pontokat osztanának, akkor már Alonso is bajnok lett volna vagy 4x a Ferkával. Nem pénteken kell izmozni...
A problém annyi volt csupán, hogy míg mások fejlődtek a hétvége során, addig a Ferrari nem... Ennyi az egész.

racerx
#6 racerx 2016. május 14. 16:18  

Pont ezt akartam mondani én is. Jelenleg nem igazán látom, hogy lesz itt bajnokság a köv. 10 éven belül. Valahogy teljesen balf..ok lettek..:( Ez az év kuka, ezt mindenki látja, lassan azért kell izgulni hogy 2. erő legyenek (na nem mintha számítana, hogy a merci után ki a 2.), Jövőre megint változás, aki abba a legjobban beletalál (és valszeg ez nem a Ferrari lesz ), az dominálja a köv. éveket. Addig amíg megint ki nem talál valami kretén erőkiegyenlítést a FIA.

F1890
#5 F1890 2016. május 14. 16:17  
Tasi-r:
Igen kb 8-10 éve :D

LOL

F1890
#4 F1890 2016. május 14. 16:17  

egy kimutatást szívesen néznék h fp3-hoz képest ki mennyit gyorsult, ott a ferrarinal valszeg negatív lenne. ennyire benézték a beállításokat?

andrea1
#3 andrea1 2016. május 14. 16:15  

:/ ez.nagyon súlyos volt ma.

Zasalamel
#2 Zasalamel 2016. május 14. 16:08  

Ennél sokkal súlyosabb gondok vannak a csapatban. Fogalmam sincs h fognak ebből kimászni, de sztem ők se. Ha ez így folytatódik nyugodt szívvel kilehet jelenteni h a kövi 10 évben se lesz vb cím.

Tasi-r
#1 Tasi-r 2016. május 14. 16:01  

Igen kb 8-10 éve :D

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Austin - rajtrács

02016.10.23. 15:26

Amerikai Nagydíj – rajtrács

02016.10.23. 14:38

Hamilton Rosberg-módszerre váltott: elemzett és órákon át gyakorolt

Két órán keresztül finomította rajttechnikáját a szimulátorban

02016.10.23. 13:43

Motorja helyett a mérnöke agyvize forrt fel...

Mókás párbeszéd után hepiend