Fiatal amerikai pilótát igazolt a Haas

írta: M4Sport
2016. március 10. 17:21
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Haas-istálló szerződést kötött a 17 éves Santino Ferruccival, aki 2016-ban a csapat fejlesztőversenyzőjeként dolgozhat. Az amerikai pilóta feladatai elsősorban a szimulátoros munkára koncentrálódnak, de a futamok és a tesztek helyszínén is ott lesz az alakulattal.

Harminc éve egy amerikai csapat sem volt érdekelt a királykategóriában, nem meglepő tehát, hogy sokan már a nevezés elfogadásakor arról találgattak, vajon lesz-e hazai versenyzőjük. Az alapító azonban nem tartotta kiemelt fontosságúnak egy amerikai pilóta szerződtetését, attól azonban nem zárkózott el, hogy támogassa a fiatalok felkészítését. Ma kiderült, ki lesz az első az ifjú amerikai, aki szerepet kap az alakulatnál: a vezetőség Santino Ferruccit választotta.

„A Forma–1-ben a személyzet fejlesztése legalább olyan fontos, mint az autó fejlesztése. Az egyik nem is menne a másik nélkül” – mondta a csapatvezető, Günther Steiner. „Santino meggyőzően teljesített azokban a sorozatokban, melyekben indult, a versenyautón kívül pedig lenyűgöző érettségről tett tanúbizonyságot. Ő egy fiatal amerikai pilóta, akiben rengeteg lehetőséget látunk. A DAMS-nál folytathatja fejlődését, a Haast pedig hozzásegítheti a jövőbeli sikerekhez” – tette hozzá.

„Mióta versenyzem, az a célom, hogy egyszer Forma–1-es versenyző legyek, amerikaiként pedig komoly büszkeséggel tölt el, hogy részese lehetek egy amerikai csapatnak” – vette át a szót a 17 éves tehetsége. „Még mindig nagyon sokat kell dolgoznom, de az, hogy a Haas Forma–1-es csapatának tagja lehetek, felgyorsíthatja a tanulási folyamatot és a fejlődésemet is. Mindez azt is lehetővé teszi, hogy a legtöbbet hozzam ki a GP3-as lehetőségemből és felkészüljek a Forma–1-re” – magyarázta.

Ferrucci 2013 óta versenyez formaautókkal; először a Forma–2000-ben és a Skip Barber Racing Seriesben bizonyíthatott. Az előbbi bajnokságban hat futamon indult és egyszer sem szorult ki az első három közül, az utóbbiban pedig öt győzelmet is szerzett. 2014-ben a brit F3-ban próbált szerencsét, ahol a kategória legfiatalabb futamgyőztesévé vált. Tavaly a Toyota Racing Series (itt 3. lett) és a Forma–3-as Európa-bajnokság (itt a 11. helyet szerezte meg a pontversenyben) mezőnyét erősítette. Idén a GP3-as bajnokságban láthatjuk, a DAMS versenyzőjeként.

Santino Ferrucci

Oszd meg!





1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

ddb
#1 ddb 2016. március 10. 19:11  
kulcsarb:
a Santino Ferrucci szép amerikai név, még véletlenül sem a Ferrari miatt került oda...

Miért bánt ez téged? Rosszabb lett az életed azáltal, hogy ő munkát kapott valahol? A te helyedet vette el protekcióval?

HairHungary

 



FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt