Fiatal versenyzőket támogat a Bianchi család

írta: M4Sport
2016. május 26. 10:28
FOTÓ: ©xpbimages.com

A jövőben fiatal gokartversenyzőket támogat Jules Bianchi családja az egykori Forma–1-es pilóta nevét viselő alapítványon keresztül, ami biztosítani szeretné, hogy tanoncai tisztán „tehetségük révén tegyék meg a következő lépést” pályafutásukban.

A mezőny egyik legnagyobb tehetségének tartott Bianchi tavaly júliusban veszítette életét, egy, a 2014-es Japán Nagydíjon elszenvedett fejsérülés következtében. Családja a történtek után igyekezett távol maradni a motorsportok világától, nemrég azonban úgy döntött, létrehoz egy alapítványt (ez Jules nevét viseli), melyen keresztül fiatal, szerényebb anyagi hátterű gokartosokat támogat, hogy „tehetségük és ne a pénz” döntsön arról, megtehetik-e a következő lépést karrierjükben.

A Jules Bianchi Társaság hivatalos honlapja kiemeli, az alapítvány fő célja az, hogy „megszabadítsa a fiatal tehetségeket anyagi kötelezettségeiktől, és hatékony segítséget nyújtson nekik pályafutásuk korai szakaszában”. A program „legalább négy versenyzőt szeretne segíteni a nemzetközi szinten”, miközben egy hároméves időszak során „a lehető legjobb motorsportprogramot” biztosítsa számukra a „komoly üzleti kapcsolatok segítségével”.

„A fiam túl korán hagyott itt minket, így nem tudta teljesíteni céljait és valóra váltani az álmait” – mondta az alapítvány tiszteletbeli elnöke, Philippe Bianchi. „Ezzel az alapítvánnyal az ő emléke előtt szeretnék tisztelegni. A veszteség ellenére küldetésemnek érzem, hogy megemlékezzek a pályafutásáról. Bárhol is legyen, biztosra veszem, hogy Jules büszke arra, hogy az alapítvány az ő nevét, az ő színeit viseli, valamint képviseli értékeit” – tette hozzá.

Talán nem véletlen, hogy a bejelentést a Monacói Nagydíj előestjére időzítették, Bianchi ugyanis ezen a futamon érte el pályafutása legjobb Forma–1-es eredményét: nem túl versenyképes Marussiájával kilencedik lett a 2014-es futamon, megszerezve saját és a csapat első királykategóriás egységeit. A hétvége során erre az eredményre emlékszik majd és a fiatal tehetség emléke előtt tiszteleg a honfitárs, Romain Grosjean is, aki a sisakján viseli Bianchi arcképét.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt