Figyelik Ocont: a Manor után jöhet a Renault?

írta: M4Sport
2016. augusztus 10. 12:49
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nemcsak Esteban Ocon jut nagy lehetőséghez azzal, hogy a Manor őt indítja a szezon hátralévő versenyein, hanem a Renault és a Mercedes is, hiszen komoly környezetben figyelhetik védencük munkáját – a franciák esetében egy versenyzői szerződés lehet a „tét”.

Nemrég hivatalossá vált, hogy Ocon veszi át Rio Haryanto helyét a Manor-Mercedesnél, miután az indonéz versenyző támogatói nem tudták előteremteni a folytatáshoz kellő pénzösszeget. A fiatal francia számára nem lesz teljesen ismeretlen a Forma–1-es közeg, a Renault tesztpilótájaként ugyanis már négy szabadedzésen is részt vett, a silverstone-i teszten pedig a Mercedest is vezethette.

Sőt neve már a Renault 2017-es pilótapárosa kapcsán is felmerült, ez a beugrás pedig remek lehetőséget teremt a csapatnak, hogy figyelje teljesítményét, hiszen egy nagyra tartott fiatal, Pascal Wehrlein mellett kell helyt állnia. „Kiváló lehetőség ez, hiszen Esteban egy fiatal, stabil és profi csapatban gyűjthet tapasztalatot” – jelentette ki a gyár sportrészlegét vezető Cyril Abiteboul. „Egy nagyra becsült, gyors csapattárs mellett bizonyíthat, szóval reprezentatív környezetben értékelhetjük. Remélem ez a rutin neki, és a Renault-nak is a hasznára válik a jövőben” – tette hozzá sejtelmesen.

Bár a Mercedesnél 2017-ben biztosan nem kap lehetőséget, hiszen Lewis Hamilton és Nico Rosberg is érvényes szerződéssel rendelkezik a következő szezonra, Ocon kinevezéséről – az azért feltehetően komolyan lobbizó – Toto Wolff is örömteli hangulatban nyilatkozott. „A Manor megfelelő környezetet biztosít egy fiatal pilóta számára, aki tapasztalatokat akar gyűjteni a Forma–1-ben. Egy kicsit, de professzionális csapatról beszélünk, ahol a pilóta sokat jelenthet. Esteban remek munkát végzett a Mercedes-teszt alkalmával, szóval örülök, hogy megteheti az első lépéseket” – mondta.

„Örömteli, hogy egy ilyen környezetben szerezhet versenytapasztalatokat. Boldogok vagyunk, hogy megkapta ezt a lehetőséget, és annak is örülünk, hogy a Manor ismét esélyt adott egy ígéretes fiatal versenyzőnek, továbbá az is pozitív, hogy a Mercedes és a Renault együttműködése lehetővé tette, hogy ez a bemutatkozás összejöjjön” – folytatta a Mercedes sportigazgatója.

A Mercedes pártfogoltjainak küzdelme valóban érdekes adaléka lehet az év második felének, hiszen mindketten komoly ígéretnek számítanak. Persze a franciának nem lesz könnyű dolga, ellenfele ugyanis 12 futamnyi „előnnyel” bír, ő viszont jelezte, már készen áll a küzdelemre. „Izgatott vagyok, de felkészültnek érzem magam. Az üléspróba miatt már jártam a Manornál, és hamarosan visszatérek, hogy megismerjem a csapattagokat. Azt hiszem, a nyári szünet végére teljesen készen fogunk állni. A csapat remekül dolgozott idén, szóval már várom a debütálást” – nyilatkozta.

Esteban Ocon

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton, Niki Lauda, Toto Wolff

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája