Fölmerült az Alonso, Hamilton helycsere a Mercedesnél

írta: M4Sport
2016. március 01. 15:43
FOTÓ: ©xpbimages.com

Fernando Alonso állítja, 2014-ben volt esély arra, hogy ő és Lewis Hamilton helyet cseréljenek egymással, s a Mercedes versenyzőjévé váljon.

Miután a Ferrari az előző szezonoknál is gyengébb formában vágott neki a szabályok szempontjából megújulást hozó 2014-es szezonnak, Fernando Alonsónál fokozatosan betelt a pohár, s megelégelve a maranellóiak egy helyben toporgását a csapatváltáson kezdett el dolgozni. Akkoriban sok pletykát hallhattunk arról, hogy első számú célállomásnak az akkor domináló Mercedest jelölte meg, ám úgy tűnt, valós esélye sosem volt arra, hogy náluk kössön ki.

Most azonban elárulta, mégis volt. „Igen-igen, volt ilyen ajánlat” – erősítette meg a kétszeres világbajnok a Cadena SER spanyol rádióadónak adott interjújában. „Megvolt erre a lehetőség, de a Ferrari akkoriban nem akarta ezt. 2019-ig ajánlottak szerződést, de nem győzött meg az ajánlatuk, ezért a McLarent választottam. Arról nem tudok, Hamilton tudott-e erről.”

Tény, 2014-ben a németek rendre cáfolták, hogy változtatni szeretnének felállásukon, Toto Wolff azt azonban egy ízben elismerte, hogy ha Lewis Hamilton távozna, Alonso lenne az első számú jelöltjük a pótlására. A brit akkoriban 2015 végéig szóló szerződéssel rendelkezett, melyet aztán csak a múlt évben hosszabbított meg. Hogy Hamilton vágyott-e a Ferrarihoz, persze nem tudni, Alonso pedig arról nem árult el részleteket, mennyire messzire jutott a Mercedesszel való tárgyalásokban.

Azt azonban megerősítette, a Mercedes-szerződés nélkül is jó döntésnek tartja csapatváltását – még úgy is, hogy a McLarennel egyelőre még több szenvedés jutott neki, mint Maranellóban. „Szükségem volt a változásra. A Ferrarinál lejárt az én időm. Megújíthattam volna a szerződésemet 2019-ig, de nem tettem. Nem tudom, bárki más megtette volna-e, de én így döntöttem. Ez az én választásom volt, mely a megérzéseimen alapult, valamint a lelki békémen, mely a Ferrarinál már nem volt meg, mivel kimerült voltam testileg és lelkileg is attól, hogy versenyről versenyre mindent beleadtam.”

„Ez azt jelentette volna, hogy a Ferrarinál fejezhettem volna be a pályafutásomat, de így talán sosem nyerhettem volna újra. Öt éven át mindig lemaradtunk a bajnoki címről, ami stresszes volt, nagyon igénybe vett mentálisan és fizikálisan. Bajnoki másodikak voltunk, de úgy tűnt, mintha ez egy temetés lett volna. A ferraris emberekkel, a szurkolókkal és a médiával való állandó párbeszéd is nehéz volt. A Ferrari azért van itt, hogy nyerjen, és ha nem sikerül, az egyfajta káoszt eredményez.”

„Élveztem az ott eltöltött időszakot, de úgy érzem, most jobban élvezem az F1-et, még tíz hellyel hátrébb is. Szerintem nem volt valódi esélyem nyerni a Ferrarival. Tavaly sem sikerült nekik, és bár remélhetőleg idén jobb esélyeik lesznek rá, még mindig kétlem, hogy így lesz. A karrierem szempontjából fontos volt ez az újrakezdés” – zárta gondolatát 2005 és 2006 bajnoka.

Oszd meg!

9 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

velorex
#9 velorex 2016. március 01. 22:56  
Agressor:
Én nagyon bízom benne, hogy végül a Renault-nál záródik az áramkör. A McLaren-ben én sem látom a potenciált. Ha év végén is a nullán állnak, akkor Ghosn-nak szerintem lehetősége lesz megkörnyékezni Alonso-t!! Szerintem minden attól függ, hogy miként teljesít idén a Honda, és miként a Renault! Én az utóbbinak drukkolok!!

Én sem vetném meg, ha Alonso egy Renaultos körrel fejezné be a pályafutását!

velorex
#8 velorex 2016. március 01. 22:54  

Én eddig még nem hallottam Alonsonak a 2019-ig a Ferrarinál opcióról.
Szerintem Vettel és Hamilton még jó ideig a mostani csapatánál fog versenyezni, ugyanis más opció nem nagyon lesz számukra.
Alonsonak viszont sanszos lehet egy Renaultos levezetés.:-}

hammertime
#7 hammertime 2016. március 01. 22:24  

Még ötlet szinten is rossz ebbe belegondolni...

Agressor
#6 Agressor 2016. március 01. 21:44  

Én nagyon bízom benne, hogy végül a Renault-nál záródik az áramkör. A McLaren-ben én sem látom a potenciált. Ha év végén is a nullán állnak, akkor Ghosn-nak szerintem lehetősége lesz megkörnyékezni Alonso-t!!
Szerintem minden attól függ, hogy miként teljesít idén a Honda, és miként a Renault! Én az utóbbinak drukkolok!!

f1m12
#5 f1m12 2016. március 01. 20:32  

az a nagy hír, Fernando, h most sem biztos, nyersz e újra. én kételkedem az egész Honda-meki programban, sehogy sem látom, hogyan léphetnének előre

Balrog
#4 Balrog 2016. március 01. 18:51  

Lehet én emlékszem rosszul, de nem erre reagált egyszer Toto úgy, hogy csak a Ferrari megkeresésére válaszoltak egy olyan ajánlattal, amit úgysem fogadnának el? Alonso mellé még fizetni is kellett volna egy "keveset".

NanoKutya
#3 NanoKutya 2016. március 01. 18:11  

Hát igen...ha nincs tét, Alo jó arc!

kayassine
#2 kayassine 2016. március 01. 18:02  
danieL_:
Ritkán hallani Fernandót ilyen mély tisztelettel, és korrektséggel nyilatkozni egy ex-csapatról. Nagyon lazulós ez az évkezdés:)

Szerintem is korrekt nyilatkozat.

danieL_
#1 danieL_ 2016. március 01. 17:27  

Ritkán hallani Fernandót ilyen mély tisztelettel, és korrektséggel nyilatkozni egy ex-csapatról. Nagyon lazulós ez az évkezdés:)PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Jenson Button

02016.10.20. 23:31

Alonso: Vissza a normalitásba

Amiért Szuzukát csak egyszeri kisiklásnak tekintik

02016.10.20. 23:02

Verstappen már nem függ Ricciardótól

Nem hatotta meg a Mercedes óvása

02016.10.20. 22:44

Megnevettetett újságírók: A texasi cowboy szólalt meg Ricciardóból!

"A pokolba is, inkább egy kicsit lassabban megyek!"