„Folyamatos szabályváltozások? Ez nem túl jó az F1-nek…”

írta: M4Sport
2016. augusztus 03. 15:17
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár nem akadt ki annyira, mint Fernando Alonso a múlt hét végén, és igyekezett szerényebb véleményt megfogalmazni, az év közben történő szabálymódosítások Felipe Massa szerint is ártanak a Forma–1-nek.

A Német Nagydíj előtt ismét összeültek a sportág elöljárói és több fontos kérdésben is döntöttek: elhatározták például, hogy a korábbi tervekkel ellentétben 2017-ben még biztosan nem vezetik be a glória fejvédőt, valamint lazítottak a rádiós szabályokon, melyeket egyébként néhány héttel korábban tettek még szigorúbbá.

Ezen felül „tisztázták” a sárga zászlós szabályt és a pályaszélesítésről is vitáztak. Hogy a folyamatos változtatás nem tesz jót a sportág hírnevének azt a közelmúltban a McLaren spanyolja fogalmazta meg legegyértelműbben. „Hétvégéről hétvégére változnak a dolgok, és most nagyjából ott vagyunk, ahol egy évvel ezelőtt. Amikor szigorítottak a rádiós szabályon, úgy tűnt, a futamok és a bajnokság is szuper látványos lesz. De semmi sem változott. Sőt, még rosszabb lett, ezért visszatértünk a régebbi rendszerhez” – mondta, majd jelezte, ő már nem is követi a módosításokat. „Nem érdekel. Feladom.”

A hétvége után, valamivel higgadtabban Felipe Massa is hasonló véleményt fogalmazott meg a Motorsporton vezetett rovatában. „Sok fontos döntést hoztak, és mint ebben a sportban lenni szokott, ezeknek volt előnyük és hátrányuk is” – kezdte írását. „A rádiós szigor feloldása jó lehet a szurkolók számára. Ismét szabadon kommunikálunk, és így a nézők könnyebben követhetik a versenyeket, mert már mindenről beszélhetünk. Korábban ez nem volt engedélyezett, így talán nehezebb volt követni a történéseket” – mutatott rá egy „problémára”.

„Viszont én általában szkeptikus vagyok, ha a szezon közben változtatunk a szabályokon, igaz, számomra nem nagy a különbség a jelenlegi, és a német futam előtti helyzetek között. Már megszoktak a rádiócsendet, a hétvégén pedig nem volt problémám azzal, hogy beszélni kell. Viszont Németország előtt néhány versenyzőt megbüntettek a szabályszegés miatt, és emiatt voltak kétségek. Az év véleményem azonban még mindig az, hogy év közben nem szerencsés megváltoztatni a szabályokat, kivéve, ha ezt biztonsági okokból tesszük” – zárta gondolatát.

FIA
Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa