Folytatódik a gumiteszt – Vettel is munkába áll

írta: M4Sport
2016. január 26. 08:35
FOTÓ: ©xpbimages.com

Második napjához érkezett a Pirelli franciaországi gumitesztje. Munkába áll Sebastian Vettel is, akinek csapattársát egyelőre nem győzték meg az új esőgumik.

A helyszín továbbra is a Paul Ricard versenypálya, melyen ezúttal a tegnapi három istálló, a Ferrari, a Red Bull és a McLaren köröz majd. Versenyzőfronton ugyanakkor történtek változások: a Scuderiánál Sebastian Vettel, az osztrák csapatnál pedig Danyiil Kvjat ül volánhoz – a wokingiaknál továbbra is Stoffel Vandoorne teljesít szolgálatot.

A Pirelli a mesterségesen fellocsolt pályán új fejlesztésű esőgumijait próbálgatja, a résztvevők tízkörös etapokat teljesítenek viszonylag állandó körülmények között, változatlan autókkal. A cél, hogy javítsanak a sokat bírált esőgumik teljesítményén, mert az abroncsok eddig a beszámolók szerint meglehetősen szűk tartományban üzemeltek csak jól. A hétfőn 99 kört teljesítő Kimi Räikkönen ugyanakkor egyelőre nincs elragadtatva az olaszok munkájának eredményétől – jóllehet, azt nem tudhatta, mikor milyen keverékű gumival rótta a köröket. „Általában nem vagyunk elégedettek ilyen körülmények között, ezért jó, hogy most több tapasztalatot gyűjthetünk. Ha segíthetünk a Pirellinek ezzel, az jó. Én személy szerint jobban kedveltem a tavalyi gumikat, de még korai ítélkezni” – nyilatkozta a 2007-es bajnok.

Stoffel Vandoorne mindeközben hasznosnak nevezte a gyakorlást. „Az első három etap során még körülmények kialakításával foglalkoztunk, utána kezdődött csak az igazi gumiteszt, amikor már minden alkalommal azonos volt a pálya állapota – ez a gumitesztek esetében fontos. Az elején még voltak szakaszok, ahol nem volt elég vizes a pálya, máshol meg túl vizes volt, túl sok volt a vízátfolyás. Pár kör után már minden jól ment” – nyilatkozta a belga. „Különböző specifikációkat próbáltunk ki, melyek nagyon hasonlónak tűntek, még ha nem is tudjuk, melyik milyen volt, hiszen vakon teszteltünk. A lényeg az volt, hogy információkkal szolgáljunk a gumik viselkedéséről, és a Pirelli jó munkát végzett. Egyes gumik jobbak voltak, mások kevésbé – egy gumiteszten megszokott az ilyesmi.”

A keddi tesztnap résztvevői:

Ferrari – Sebastian Vettel

Red Bull – Danyiil Kvjat

McLaren – Stoffel Vandoorne

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Jolyon Palmer

02016.10.21. 12:06

Austin változtatta meg Rosberget: „Azt a tüskét már kedden kihúztam”

Egy éve Hamilton még a padlón is belerúgott – most épp ez üthet vissza

12016.10.21. 11:13

Alonso: Ricciardo a legjobb!

Megindokolta meglepőnek ható válaszát

72016.10.20. 23:57

Rövidebb futamok? Button meggondolná

Bár nincs problémája a távval, a fiatalok miatt változtatna