Főnöke reméli, Alonsónak tetszenek majd az új szabályok

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. november 29. 15:27
FOTÓ: ©xpbimages.com

A McLaren-Honda szeptemberben kinevezett ügyvezetője, Jost Capito mindenképpen szeretné a csapathoz láncolni Fernando Alonsót, akinek a következő szezon végén jár le a szerződése. A szakember Ron Dennis távozásáról és az istálló 2017-es reményeiről is beszélt.

A spanyol világbajnok 2014 végén intett búcsút a Ferrarinak és tért vissza korábbi csapatához, ahol az elmúlt két évben csak a pontszerzésért harcolhatott. Bár tudta, nehéz dolga lesz, arra talán ő sem számított, hogy ilyen hosszú ideig „megragad” a középmezőnyben, csapata mellett azonban kitart: már a partnerség kezdetén leszögezte, kitölti hároméves szerződését.

Sőt, többször elmondta már, a hosszabbítást sem elsősorban a McLaren teljesítményétől teszi függővé, hanem attól, élvezetesnek tartja-e az új F1-es autókat, a jelenlegiekkel ugyanis nincs megelégedve. Szurkolói mellett főnöke is reméli, a 2017-es formula elnyeri a tetszését. „Ha jó lesz az autó és a motor, az újításokat pedig élvezni fogja, nem lesz oka a távozásra. Fernando értékes a csapat számára, szóval mindent meg kell tennünk, hogy megtartsuk őt” – nyilatkozta Capito.

A német szakember elmondta, hamar közös nevezőre került Alonsóval, mégpedig többek között egy másik klasszisnak, a kétszeres rali-világbajnok Carlos Sainznak köszönhetően, akivel még a Volkswagennél dolgozott. „Carlos nagyon jóban van Fernandóval, én pedig vele, szóval ez elég sokat segített, hogy gyorsan megfelelő és szoros kapcsolatot építsek ki Alonsóval” – mondta.

Az interjú során (amit a BBC készített Capitóval) Ron Dennis távozása is szóba került, a németet ugyanis a korábbi vezérigazgató hozta a csapathoz, korábban pedig felmerült, hogy leválta az ő pozícióját is veszélybe sodorhatja. „Itt mindenki Ron alkalmazottja volt, hiszen ő volt a nagyfőnök” – jelentette ki határozottan, majd gyorsan hozzátette: „Én azért vagyok itt, mert a McLarenhez akartam csatlakozni. Ennyi az egész!”

Szavaiból egyelőre nehéz lenne arra következtetni, hogy idő előtt távozik a csapattól, sőt nemrég a McLaren Csoport új ügyvezetője, Zak Brown is elégedetten nyilatkozott róla. Captio ráadásul a csapat terveiről és reményeiről is hosszabban beszélt. Ő az idei előrelépésre (a kilencedikről a hatodik helyre léptek, és a megbízhatóságuk is sokat javult) épít, és abban bízik, az „ugrás” megismételhető lesz.

„Arra számítok, hogy jobb lesz a McLaren autója, a Honda pedig nagy előrelépést tesz majd. Mindig szükség van egy kis időre, ha a csapatnak új partnere lesz. Korábban dolgoztak már együtt, de az régen volt. Sok új ember érkezett, és időre van szükség, hogy a McLaren megértse, hogyan működik a Honda, és a Hondának is idő kell, hogy megértse, miként működik a McLaren. Azt hiszem, most értünk el ide. Jó a kapcsolatunk, és jobban megértjük már egymást. És ez javulni fog” – fogalmazott.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Pendulum
#3 Pendulum 2016. december 01. 07:48  
Denis Hunter:
Capito akkor ezek szerint marad?

Ma’r a multkor akartam kerdezni toled,hogy mik ezek a fazis kesesek?

Denis Hunter
#2 Denis Hunter 2016. november 30. 20:34  

Capito akkor ezek szerint marad?

khristiank
#1 khristiank 2016. november 29. 16:43  

nem csak a fönökének, hanem nekem is tetszene, ha tetszene neki. bár szerintem ez a felnőtkori Alonso önmanagelése ezzel a fenntartott topikkal.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Hülkenberg

42016.12.10. 16:02

Lowe is elhagyja a Mercedest?

Meglepetésre nem a Ferrari lehet az új munkaadója

62016.12.09. 19:57

Legyőzné az egyik óriást a Force India

„Azt, amelyik majd rossz formában lesz”

02016.12.09. 18:52

A Liberty januárban szavaz az F1 átvételéről

Ecclestone sem tudja, sor kerül-e a felvásárlásra