Fontos évforduló előtt tiszteleg a Williams új autójával

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. november 01. 18:58
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Williams kihagyja a „soron következő” kódszámot, és FW40-esnek kereszteli 2017-es autóját, ezzel tisztelegve az alapítás 40. évfordulója előtt. A bejelentés kapcsán a helyettes csapatvezető beszélt arról, mennyit jelent az istállónak a versenyzés iránti szenvedély.

Frank Williams az 1970-es években több kísérletet is tett a Forma–1 meghódítására (néhány saját projektet is vitt valamint a Walter Wolf csapatával is közösködött) mielőtt az 1977-es Spanyol Nagydíjon útjára indította a Williams Grand Prix Engineering első autóját. Akkor még nem saját tervezésű autóval próbálkozott, egy évvel később azonban ennek is elérkezett az ideje.

Az első önálló modellt – az alapító után – FW06-nak keresztelték, a névadás koncepcióján pedig azóta sem változtattak: minden új karosszéria az FW betűkombinációt viselte a soron következő számmal (az idei például a 38-as). Jövőre azonban történik egy apró módosítás, a csapat ugyanis kihagyja az FW39-et és FW40-esnek kereszteli a 2017-es versenygépet, ezzel tisztelegve fennállásának 40. évfordulója előtt. Magát a „születésnapot” egyébként egy rendezvénysorozattal ünneplik majd.

„40 évvel ezelőtt Frank és Patrick (Head) létrehoztak egy istállót, ami ma a Forma–1 legikonikusabb csapatai közé tartozik: a Williamst” – mondta a jubileum kapcsán az alapító lánya, Claire Williams, aki jelenleg a helyettes csapatvezetői posztot tölti be az alakulatnál. „Büszkék vagyunk arra, amit hosszú és illusztris történelmünk során elértünk a királykategóriában” – folytatta.

„Hihetetlen magasságokba jutottunk, hiszen kilencszer nyertük meg a gyártók bajnokságát, és hét egyéni címet szereztünk Alan Jones, Keke Rosberg, Nelson Piquet, Nigel Mansell, Alain Prost, Damon Hill és Jacques Villeneuve révén. A mélyponton is jártunk, és azt is megtapasztaltuk, milyen fájdalmas tud lenni a sport, és a győzelmek elvesztése. 40 év alatt rengeteg dolog megváltozott a Forma–1-ben, de egy dolog állandó: a sport iránti szenvedélyességünk” – magyarázta.

„Meg szeretnénk ünnepelni ezt a szenvedélyt, az eredményeinket és az örökségünket mindenkivel, aki elkísért bennünket az utunkon. A rajongókkal, a támogatókkal, a média munkatársaival és barátainkkal, akik itt voltak velünk az elmúlt négy évtizedben. A versenyzés a vérünkben van, és ez a mi örökségünk 1977 óta. Büszkék vagyunk erre, és ezen sosem változtatunk” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Hülkenberg

42016.12.10. 16:02

Lowe is elhagyja a Mercedest?

Meglepetésre nem a Ferrari lehet az új munkaadója

62016.12.09. 19:57

Legyőzné az egyik óriást a Force India

„Azt, amelyik majd rossz formában lesz”

02016.12.09. 18:52

A Liberty januárban szavaz az F1 átvételéről

Ecclestone sem tudja, sor kerül-e a felvásárlásra