Fontos posztot ajánlottak Brawnnak

írta: M4Sport
2016. október 20. 17:32
FOTÓ: ©xpbimages.com

Ross Brawnnak visszavonulása után valóban felajánlották, vegyen részt a Forma–1 szabályalkotási folyamatában, ő azonban nem vállalta a feladatot annak túlpolitizált jellege miatt – derült ki a szakember hamarosan megjelenő könyvéből.

Brawn 2013-ban hagyta el a Mercedes gyári csapatát (nemrég megtudtuk, azért, mert nem bízott Toto Wolffban és Niki Laudában), neve pedig azóta többször felmerült a riválisokkal, vagy egy szabályalkotói poszttal kapcsolatban. Az Adam Parr-ral közösen megírt, Total Competition (Totális versengés) című könyvében elismerte, az utóbbi miatt valóban felkeresték.

Az „állásajánlatért” azonban nem lelkesedett. „Megkértek, hogy vegyek részt ismét a Forma–1-ben és segítsek a szabályok valamint a sportág jövőjének a formálásában” – írja. „Ez egy felkérés volt arra, hogy vegyek részt az F1 politikájában. Ha valaki megkérdezi, nem akarok-e némi mérnöki munkát végezni, azt meggondoltam volna. Ám az F1 politikai oldala az, amit a legkevésbé élveztem. Nem is vonzó számomra. Valószínűleg ez a terület számomra a legkényelmetlenebb” – magyarázza.

Azóta a Forma–1 irányítói megalkottak egy új szabálycsomagot, mellyel részben az előző évek kritikáira reagálnak, az autókat ugyanis gyorsabbá és „látványosabbá” teszik. Brawn a módosításokkal kapcsolatban kifejtette, a vezetőség túl nagy hangsúlyt fektet a problémák azonnali megoldására, ahelyett, hogy hosszabb távú terveket szőne.

„Amiben az F1 szenved, az a középtávú gondolkodás. Megkeresett valaki és közölt néhány gondolatot arról, szerinte merre kellene haladnia a sportnak. Kifejtettem a gondolataimat, elmondtam a véleményem, mire azt felelték: rendben van, de ehhez kell három év. Nekünk most kellenek megoldások. Azt mondtam, nincs azonnali megoldás, hiszen a Forma–1 ilyen. Most leülünk megbeszélni, és kell három év, hogy a dolgok megváltozzanak. Olyasmire kértek rövidtávú választ, amire nincs rövidtávú válasz. Ez két évvel ezelőtt történt” – fogalmazott.

Brawn a sokat bírált motorszabályokról is kifejtette véleményét, kiemelve, jobban oda kellene figyelni a költségek kordában tartására. „Nagyon érdekes, hogy a motorok ismét komoly technikai kihívást jelentenek, miután hosszú ideig más volt a helyzet De kiengedtük a szellemet a palackból, különösen a költségek terén. És most a helyzet fokozódhat. Most nem lesznek megkötések a motorfejlesztés során, szóval a jó ég tudja, mi lesz ennek a vége” – figyelmeztetett.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

352016.12.03. 14:08

Rosberg: Ha nem lettem volna bajnok, folytatom!

Egyelőre kizártnak tartja, hogy egy nap visszatér

102016.12.03. 12:36

Hamilton: Néha kényelmetlenül éreztem magam

„Mélyebbre kellett ásnom, mint az előző években”