Force India: Alonso kicsit visszavehetett volna

írta: M4Sport
2016. augusztus 30. 18:03
FOTÓ: ©xpbimages.com

Fernando Alonsónak be kellett volna sorolnia Nico Hülkenberg mögé a múlt vasárnapi Belga Nagydíjon, amikor a némettel szinte egyszerre hagyta el a boxutcát – véli a Force India helyettes csapatvezetője. Magát az érintettet egyébként nem zavarta a spanyol „manővere”.

A McLaren és a Force India pilótája is a futam 23. körében állt ki kereket cserélni, a pályára való visszatérés pedig igencsak izgalmasra sikeredett, Alonso ugyanis közvetlenül Hülkenberg mellé érkezet, a boxutca kijáratánál pedig megpróbálta lehagyni ellenfelét. A két autó végül össze is koccant, komolyabb sérülés azonban egyiken sem keletkezett.

Az ügyet a versenybíróság sem ítélte kockázatosnak, tehát a McLaren-Honda, és a spanyol klasszis is büntetlen maradt. Bár a döntést nem akarja elvitatni, a Force India csapatvezetője szerint Alonso visszavehetett volna a sebességből az incidens előtt. „Egyetértek a bírókkal, ez nem volt veszélyes kiengedés, de Fernando meghátrálhatott volna, miután számára is egyértelművé vált, hogy semmilyen előnyhöz nem jut már” – idézte az Autosport Bob Fernley szavait.

„Senki sem akarja, hogy komolyabb incidensek történjenek a boxutcában, és ebből sokkal rosszabb is kisülhetett volna. Szükségtelen volt. Elsőként jöttünk ki a cseréről, és ilyenkor senki sem akar ütközni egy másik autóval, de mint mondtam, nem olyan esemény ez, ami különösebben zavar minket. Fernando visszavehetett volna kicsit a boxutca végén, hogy tisztább legyen a helyzet” – tette hozzá.

Maga Hülkenberg egyébként sokkal elnézőbben nyilatkozott, amikor a Sky Sports a szóban forgó koccanásról kérdezte. Elmondása szerint a spanyol semmi rosszat sem tett, tehát ő is maximálisan egyetért a bírák döntésével. „Nem hiszem, hogy rosszul cselekedett, egyáltalán nem. Ez is olyan incidens volt, ami néha előfordul a versenyeken. Ez versengés volt, és elvégre mind ezt szeretnénk látni. Részemről nincs semmiféle panasz, jó kis meccs volt” – mondta.

Persze talán érthető, hogy Fernley kicsit idegesebb volt, hiszen a Force India roppant fontos futamot teljesített, Spában előzték ugyanis le a Williamst az összetett pontversenyben. „Nem számítottunk rá, hogy már most sor kerül erre” – ismerte el a brit szakember. „Ez egy jó eredmény, egy bónusz számunkra, de nem ragadhatjuk el magunkat. Azt hittük, a Williams erősebb lesz itt, arra számítottunk, hogy növelik az előnyüket egy kicsivel, nem arra, hogy ilyen sokat hozunk” – tette hozzá, kiemelve végül, hogy a folytatásban „roppant szoros” küzdelemre vár.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

trialboj
#3 trialboj 2016. augusztus 31. 07:21  

Jó hogy nem vizsgálták. Persze elég veszett ügynek tűnt, tekintetbe véve hogy egyből kanyarral kezdődik a kijárat.

Simán megtoldhatták volna pár mp-el, mert kilökte Hülkit a fehér vonalra, amiért büntetés jár.

Jó volt ez így, ha Max megúszta akkor ez is bele kellett férjen.

veryhard
#2 veryhard 2016. augusztus 30. 23:59  

Miért kellett volna Alonsonak visszavenni? Ott volt mellette, és ha Hülkenberg nem fordul szorosan, elfertek volna a kijáratnál is koccanás nélkül.

szabotor
#1 szabotor 2016. augusztus 30. 22:02  

igazuk van, én sem értem, mit akart elérni alonso ott a koccanáson kívül...

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Max Verstappen

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

Így szólt a rádió Texasban

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál