Fordulat – Magnussen visszatérhet?

írta: M4Sport
2016. január 13. 08:58
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Telegraph információi szerint Kevin Magnussen tárgyalásba kezdett a Renault új gyári alakulatának vezetőivel. Úgy tűnik, a dán harmadik számú versenyzőként csatlakozik az istállóhoz, adott esetben azonban Pastor Maldonado helyét is átveheti – még 2016-ban!

Magnussen 2014-ben, a McLaren versenyzőjeként debütált a királykategóriában, első szezonja végén azonban „kispadra került”, tavaly pedig tesztpilótai szerződését sem hosszabbította meg a brit alakulat. Menesztését követően leszögezte, nem adja fel a Forma-1-es álmait, az viszont valószínűtlennek tűnik, hogy 2016-ban visszatér a mezőnybe, hiszen már csak a Manornál van hely, ezzel a csapattal pedig az utóbbi időben hírbe sem hozták.

A fiatal dán elmondta, egy tesztversenyzői szerződést is elfogadna, hiszen ott akar maradni a tűz közelében, bízva abban, hogy 2017-ben már lehetőséghez jut. A Telegraph úgy tudja, most a Renault vezetőivel kezdett tárgyalásba – a múlt héten két alkalommal is ellátogatott a csapat főhadiszállására –, ahol (ha a feleknek sikerül megegyezésre jutniuk) tesztpilótaként dolgozhat, sőt adott esetben az istálló venezuelai pilótájának helyét is átveheti.

Maldonado jövője ugyanis hazája bizonytalan politikai helyzete miatt kérdésessé válhat; esélyeit tovább rontja, hogy főtámogatójának, a venezuelai állami olajtársaságnak (PDVSA) rosszkor jött a kőolaj árának csökkenése. Hiába erősítette tehát meg a Renault szóvivője, hogy 2016-ban a Lotus által szerződtetett versenyzőkkel képviseltetik magukat a királykategóriában, a mértékadó brit lap szerint a csapat februári bemutatójáig pilótafronton is változtathat.

A Telegraph legutóbbi cikkében megemlíti, a korábbi négyszeres világbajnok, Alain Prost minden valószínűség szerint csatlakozik a Renault F1-es alakulatának vezetőihez (korábban sokan úgy vélték, ő lesz a csapatvezető, most azonban szerepköréről nem írtak), míg a Lotus korábbi ügyvezetője, a megszorító intézkedésekről ismert Matthew Carter távozik a gárdától. A Renault sajtóosztálya egyelőre egyik felvetést sem akarta kommentálni.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához