Frank Williams védelmébe vette Montoyát

írta: Motorsportal
2003. július 01. 09:40
A Juan Pablo Montoya és Michael Schumacher közötti előzési manőver és annak következményei nagy vitákat váltottak ki a sportág szakértői és kedvelői körében egyaránt. Amíg a két érintett pilóta versenybalesetnek ítélte meg az esetet, addig Ross Brawn őrültségnek nevezte Montoya akcióját.

Frank Williams teljesen másképpen ítélte meg a Montoya és Schumacher között zajlott küzdelmet. „Úgy gondolom, hogy Juan Pablo előzési manővere olyan volt, amelyet minden hétvégén látnunk kellene, újra meg újra. Én így képzelem: Vigyázzatok, jön Juan Pablo! Tudom, hogy nem könnyű megelőzni Michaelt, de sajnos nem sokan bátorkodnak előzni ott, ahol Juan Pablo ezt megteszi. A televíziónak előzési manőverekre van szüksége és igazi versenyre, nem ’csak utánad kolléga úr’ módjára való körözgetésre.”

Arra a kérdésre, hogy Ralf Schumacher fel tudta-e volna venni a küzdelmet Kimi Räikkönennel, Williams úr azt választolta: „Nem vagyok benne biztos, de egy a lényeg: néhány ponttal megelőztük a McLaren-Mercedest.”

Természetesen Montoya sem értett egyet Ross Brawn véleményével. „Mit akarnak? Senki nem indíthat támadást Michael ellen és nem előzheti meg? Itt lenne az ideje, hogy visszatérjenek a realitás talajára.”

Martin Brundle szintén úgy véli, hogy Montoya nem cselekedett szabálytalanul. „Semmit nem csinált rosszul. Az autóversenyzés már csak ilyen.”
Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

12016.10.25. 15:34

Gasly nem érti

Úgy tűnt, ő lesz a Toro Rosso pilótája

62016.10.25. 14:05

Besegített az F1-nek Taylor Swift

Ugrásszerű növekedés az austini futam látogatottságában

82016.10.25. 13:43

Bezzeg Alonso...

Az olasz sajtó szerint a Ferrarinál még vannak, akik hiányolják