Gasly kipróbálta a glóriát – nem tetszik neki

írta: M4Sport
2016. július 13. 08:20
FOTÓ: ©xpbimages.com

Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel után a Red Bull tesztversenyzője, Pierre Gasly a harmadik, aki kipróbálta a glóriát. Meglepődött a tapasztaltakon.

A Red Bull a keddi silverstone-i tesztnap délelőttjén szerelte föl autójára a múlt hétvégén egy szabadedzésen futott körre a Ferrari által is elvitt továbbfejlesztett glória fejvédőt. Pierre Gasly mérte fel, hogy a speciális védőkeret mennyiben befolyásolja a versenyző látását. Az egyetlen installációs kört teljesítő francia szerint nem a kilátás teszi furcsává az eszközt.

„Valójában meglepődtem, mert a láthatóságon nemigen változtatott. A hatása igen csekély. Viszont kissé furcsának tűnt belülről. Látsz valamit a sisakod felett, és még ha egyenesen is nézel, akkor is ott látod azt a háromszöget fölül. Ez furcsa, bár biztosan meg lehet szokni” – számolt be tapasztalatairól a GP2-es versenyző.

Majd jelezte, a Red Bullhoz hasonlóan ő ettől függetlenül sem szívesen látná a glóriát az autókon 2017-től. „Nem igazán tetszik, mert az F1 számomra mindig is nyílt karosszériás sorozat volt. A glória nélkül talán nagyobb a kockázat, de mi, versenyzők régóta ismerjük a Forma–1-et, és mindannyian tudjuk, hogy ha beszállunk ezekbe az autókba, akkor az veszélyes. De elfogadjuk ezt a veszélyt. Nem kéne ezen változtatni, hiszen ez mindig is így volt. Meglátjuk, mi lesz. Belülről nézve nem változtat túl sokat, szóval várjuk meg, mit mondanak róla az illetékesek” – fogalmazott a Red Bull fiatalja.

Csapata eközben már jelezte: ha most kellene szavazni a glória 2017-es kötelezővé tételéről, nemmel voksolna.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Verstappen

72016.10.28. 18:31

Hamilton egy hajszállal a Ferrarik előtt délelőtt – Rosberg csak 7. lett

Fékprobléma hátráltatta a Red Bullt a piros zászlót is hozó első edzésen

42016.10.28. 15:36

Bajnokok a bajnoki címért küzdő duóról

Így látja a mercedesesek csatáját Button, Räikkönen, Alonso és Vettel!

02016.10.28. 14:45

Amivel a Mercedes a Red Bullt segítheti

Ricciardo reméli, óvatosak lesznek