Gasly nem érti

írta: M4Sport
2016. október 25. 15:34
FOTÓ: ©xpbimages.com

A GP2 bajnoki címéért küzdő Pierre Gasly nem érti, miért nem kapott lehetőséget a bemutatkozásra, noha korábban még úgy tűnt, sikerül megállapodnia a Red Bull-lal és ő lesz a Toro Rosso egyik pilótája. Bár csalódott, nem mondott le az F1-es szerepvállalásról!

A nyáron még úgy tűnt, Max Verstappen és Carlos Sainz után a fiatal francia lesz a következő Red Bull-junior, aki lehetőséget kap a bikásoktól, Danyiil Kvjat ugyanis nehezen vette fel a Toro Rosso ritmusát, miközben ő a GP2 pontversenyének élére állt. Az elmúlt hetekben azonban minden a visszájára fordult: Gasly elveszített vezető pozícióját, az orosz pedig visszanyerte régi formáját.

Ezt látva a Red Bull meghosszabbította szerződését, Austinban pedig be is jelentette, 2017-ben is ő lesz a Toro Rosso egyik pilótája. A lehetőségről lecsúszó francia értetlenül áll a döntés előtt. „Való igaz, egy kicsit meglepett” – kezdte nyilatkozatát. „Nagyon jól alakultak a dolgaim, aztán felgyorsultak a dolgok, és elég hamar aláírták Danyiil szerződését. Láttunk már hasonlót az elmúlt két évben hozott döntéseikkor. Most ez történt, gyorsan túl kell lépni rajta” – tette hozzá.

Amikor megkérdezték, a Red Bull mivel indokolta a döntést, a francia meglepő választ adott. „Nekem nem magyarázták meg a dolgot, ezért érzem igazán furcsának ezt az egészet. Csak annyit mondtak, van néhány érvük amellett, hogy őt tartják a csapatban. Ennyit mondtak erről. Nem tudok többet. Sokat beszéltem Helmut Markóval az elmúlt napokban, és próbáljuk megtalálni a legjobb megoldást. Ő tudja, mik a céljaim, tudja, hogy be szeretnék kerülni az F1-be. Ez a célom, és minden lehetőséget megvizsgálunk. El kell döntenem, melyik a legjobb a célom szempontjából” – magyarázta.

Gasly – aki az utolsó forduló előtt 10 ponttal marad el GP2-es csapattársától, Antonio Giovinazziról – nem érzi szerencsésnek, hogy a Red Bull már most meghozta döntését, ahelyett, hogy megvárta volna a szezonzárót és a bajnoki csata végét. „Kár, hogy nem várták meg a végét, és azt, elhódítom-e a bajnoki címet. Ez a szezon eddig eléggé pozitív. Persze nem olyan jó, mint amilyenre vágytam. Az ember mindig többet akar, viszont úgy érzem, eddig elég jók voltunk, a bajnoki cím megszerzésre pedig fantasztikus eredmény volna.”

Bár a Toro Rosso üléséről lecsúszott, Gasly még nem tett le a királykategóriás szerepvállalásról, hiszen egyelőre több szabad ülés is gazdára vár (a fiatal pilótát korábban már szóba hozták a Renault-val, legutóbb pedig felmerült, a Red Bull bejuttathatná a Manorhoz). „Csalódott vagyok, de ez már a múlt. Most csak előre kell tekintenem. Vannak még lehetőségek, hiszen számos üres ülés található az F1-ben. Ha nem marad helyem, akkor igyekszem olyan dolgot csinálni, ami a legjobban felkészít 2018-ra” – mondta, majd megkérdezték, számol-e azzal, hogy jövőre ő lesz a Red Bull tartalékversenyzője. „Természetesen. Ez a történet még nem ért véget. Frusztráló, de már megtanultam, hogy az F1-ben néha furcsán alakulnak a dolgok” – fogalmazott.

Ez a poszt a Red Bull csapatvezetője szerint is elérhető lesz a francia számára. „A csapatunk része marad” – kezdte Christian Horner. „Az elsődleges célja most a GP2 megnyerése. A gumiteszteken nagyon jó munkát végzett, és sokra tartjuk őt. Szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen válogathatunk a tehetségek közül. Teszt- és tartalékversenyző lehet a Red Bullnál és nagyon sok szimulációs munkát is végezhet. És bármilyen lehetősége adódhat” – magyarázta a brit szakember, aki Austinban azt is elmondta, egyelőre Kvjat megtartása volt a helyesebb döntés a francia bevetése helyett.

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

cybergyerek
#4 cybergyerek 2016. október 25. 22:32  
sába:
Én annyira nem követem a gp2-t, de megnézve a ponttáblázatot, annyira azért nincs mire vernie magát.

és mindezt úgy, hogy már a harmadik évét tapossa (vagy mondjuk két és feledik, mivel 2014-ben szezon közben mutatkozott be), míg giovinazzi újonc

sába
#3 sába 2016. október 25. 21:35  

Én annyira nem követem a gp2-t, de megnézve a ponttáblázatot, annyira azért nincs mire vernie magát.

khristiank
#2 khristiank 2016. október 25. 18:48  

igazából neki ezt nem is értenie kell. hanem élni vele :D

vacsad
#1 vacsad 2016. október 25. 16:17  

Mondjuk harmadik szezonjában elveszíti a címet egy újonccal szemben. Mit nem lehet ezen érteni...

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

352016.12.03. 14:08

Rosberg: Ha nem lettem volna bajnok, folytatom!

Egyelőre kizártnak tartja, hogy egy nap visszatér

102016.12.03. 12:36

Hamilton: Néha kényelmetlenül éreztem magam

„Mélyebbre kellett ásnom, mint az előző években”