Glock: Mick Schumacher pont, mint az apja

írta: M4Sport
2016. június 07. 11:21
FOTÓ: ©ADAC Motorsport

Nem esett messze az alma a fájától – a Forma–4-ben versenyző Mick Schumacher Timo Glockot egy az egyben Michael Schumacherre emlékezteti. Mégsem tartja helyénvalónak kettejük összehasonlítását.

A hétvégén a Lausitzringen versenyzett a német Forma–4 és a DTM mezőnye is, így az utóbbi sorozatot erősítő Timo Glocknak alkalma nyílt megnézni Mick Schumachert a versenypályán. A Forma–1-ben is megfordult német Michael Schumacher mercedeses utolsó szezonjaiban jó barátságba került a hétszeres bajnokkal, és most számos párhuzamot vél fölfedezni apa és fia között.

Glock persze nem most találkozott először Mickkel: a híres édesapával való hasonlóságra már a pár évvel ezelőtti gokart Európa-bajnokságon figyelmes lett. „Ahogy a gokartban ült, egy az egyben Michael volt. Arra gondoltam, ha egy piros sisakot adnánk rá, ez Michael lenne. Döbbenetes volt” – nyilatkozta Glock a Speedweeknek.

Az ifjú Schumacher – aki a Lausitzringen a háromból két versenyét megnyerte, mindkettőt a pole-ból – és menedzsmentje persze határozottan próbálja elkerülni az állandó összehasonlításokat a hétszeres bajnok édesapával, hiszen azok csak még nagyobb terhet jelentenek számára. Glock ugyanakkor nem az eredmények alapján vont párhuzamot. „A testtartásuk is egyforma, és ő is ugyanúgy át tudja tekinteni a helyzetét. A gokartok csak úgy elrepültek, de ő tudta, hová kell helyezkednie. És sikerült is előreverekednie magát. Ugyanolyan jó szeme van ehhez, mint Michaelnek volt” – emlékezett vissza az általa megtekintett gokartversenyre.

Ami a mostani hétvégét illeti, Glock azt is láthatta, ahogyan Mick Schumacher a vasárnapi harmadik versenyen esős körülmények között a 10. rajtkockából (győzelme után, a fordított rajtsorrend miatt került oda) egészen a 3. pozícióig verekszi előre magát. Aztán megpördülésével végül csak a 6. helyen ért célba, de így is 3 pontra csökkentette hátrányát a bajnoki éllovassal szemben.

Glock szerint Schumacher tavalyi első együléses szezonja óta is sokat fejlődött. „A személyisége sokkal letisztultabbá vált, már mindenről sokkal többet tud. Rendkívül kiegyensúlyozott és felvilágosult. Remélem, hogy kitart a lendülete, és ezt eredményekre váltja” – fogalmazott, hozzátéve, jó döntésnek tartja, hogy Mick az F3 helyett még egy évet az F4-ben tölt. „A második év jót tesz neki, ez egyértelműen megfigyelhető. A gokart után feljebb lépett, de helyes döntés volt még egy évet eltölteni az F4-ben.”

Schumacher idén ráadásul nemcsak a német Forma–4-ben, de a sorozat olaszországi változatában is szerepel a Prema-csapattal. Neve miatt mindkét országban fokozott figyelem övezi minden mozdulatát. Hogy ez minél kevésbé befolyásolja teljesítményét, arról két pártfogója, Sabine Kehm, valamint a már Michael Schumachert is segítő Peter Kaiser próbál gondoskodni. „Nagyon okosan csinálják ezt, próbálják meghúzni a határt. Ez a helyes módszer” – vélekedett Glock.

Végül figyelmeztetett, Micket sem édesapja eredményeihez, sem a szintén második generációs versenyzőnek számító, korosztályában azonban kivételnek tekinthető Max Verstappenhez nem szabad mérni. „Hagyni kell, hogy Mick csinálja a dolgát, és nem szabad hasonlítgatni, sem a Forma–1-gyel összefüggésbe hozni. A következő lépést számára a Forma–3 jelenti. Nehéz út áll előtte, de szerintem megvannak a megfelelő képességei. Meglátjuk, hogyan alkalmazkodik a következő kategóriákhoz, melyek még magasabb szintet képviselnek. Időt kell adni neki.”

S hogy mi Glock legfőbb tanácsa barátja fiának? „Lazának kell maradnia, amilyen most, és úgy kell folytatnia, ahogyan eddig. Jelenleg nagyon nyugodt, nem foglalkozik a nagy nyomással” – állapította meg.

Talán nemcsak ezt a nyomást, de az azzal való boldogulás tudományát is örökölte a híres édesapától.

Oszd meg!

21 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

G0007
#21 G0007 2016. június 07. 22:23  
Janisf:
A Mai F1-ben ez szinte lehetetlen! :)

iróniával mondod remélem xD

albutr
#20 albutr 2016. június 07. 21:29  
Janisf:
Szerintem 4-5 év lesz az.

ha simán hozza az eredményeket akkor lehetséges a 3 év.

Nigel
#19 Nigel 2016. június 07. 18:35  


Michael mondta egy korábbi interjúban, hogy nem szeretné, ha Mick, az ő példáját követve, autóversenyzésre adná a fejét.

Ám azt is mondta, hogy amennyiben mégis így döntene, akkor nem fogja megakadályozni a fiát abban, hogy azt csinálja, amihez kedvet érez.

Utoljára módosítva: 2016. június 07. 18:37

Janisf
#18 Janisf 2016. június 07. 18:01  
G0007:
https://www.youtube.com/watch?v=_Tqjkno2f-4 na ilyet mondjuk nem várok Micktől... :D

A Mai F1-ben ez szinte lehetetlen! :)

fagyi
#17 fagyi 2016. június 07. 16:29  
G0007:
https://www.youtube.com/watch?v=_Tqjkno2f-4 na ilyet mondjuk nem várok Micktől... :D

Soha nem felejtem el amikor elgurult a gyógyszere, alázott :D

Nigel
#16 Nigel 2016. június 07. 16:23  

Hatalmas ugrás Idén Micktől, a tavalyi szerepléséhez képest. Akkor sem versenyzett rosszul, de korántsem ennyire meggyőzően. Ha jól emlékszem, egy futamgyőzelmet aratott, most viszont sorra szállítja a jobbnál jobb eredményeket. Ráadásul két fronton nyújt kimagaslót. Megsüvegelendő teljesítmény.

Ha továbbra is így folytatja, igen fényes jövő elé nézhet. Az F1-et még kicsit távolinak tartom, nem ez jelenleg a legfőbb célkitűzés. Folyamatosan fejlődjön, tapasztaljon, maradjon koncentrált és elhivatott, a többit pedig majd meglátjuk.

Ha sikerül megőriznie ezt a fajta mentalitást, akkor lehet esélye a királykategóriába kerülésre.
De nem szabad, hogy ez most elvonja a figyelmét. Mindent a maga idejében.

Utoljára módosítva: 2016. június 07. 16:47

sába
#15 sába 2016. június 07. 16:09  
G0007:
https://twitter.com/mschumacherfans/status/726800682989314049 nem tudom ezt láttátok-e már, de ez olyan hogy fatherja is azt mondaná, hogy na ez már versenyzés fiam. tetszik ez a keménység ahogy tolja és egyre oldottabban versenyez. régebben ilyesmiket nem nagyon lehetett látni tőle emlékeim szerint

Igen, én láttam az egész versenyt. Akivel csatázott egyébként a tavalyi csapattársa és jó barátok, mégsem volt könyörület. Ha ilyen kedves srác marad, akkor ő lehet a "mosolygós gyilkos" a formula versenysorozatban. Az idén sokkal precizebben vezet mint tavaly és lehetőleg kerüli a bajt. Általában a sc mögött is észnél szokott lenni, azért is volt csalódás (számára is), amikor épp egy újraindítás után kajálta be egy riválisa, így csak 2. lett az egyik versenyen. Az olasz f4-t szerintem simán vezetné, ha nem hagy ki a csapat egy versenyhétvégét. A fejlődésében szerintem nagyon fontos szerepe van annak is, hogy csapatot váltot, plusz megkapta az apja volt mérnökét. A mostani versenyén jó volt látni az anyját is szurkolni, bárcsak az Öreget is ott láthatnánk.

G0007
#14 G0007 2016. június 07. 15:47  

https://www.youtube.com/watch?v=_Tqjkno2f-4

na ilyet mondjuk nem várok Micktől... :D

andrea1
#13 andrea1 2016. június 07. 15:35  

Eddig szép fejlődést mutat, jól halad. Az hogy itt maradt még egy évet, két bajnokságban indítják mind mind jó döntés volt számára és bár belekerülhet egy pechszériába, ha viszont ilyen koncentráltan folytatja akkor mind a kettőben top3-ba végez a végén, lehet meg is tudja valamelyiket nyerni. Jövőre meg lehet feljebb lépni.

Valahol olvastam viszont hogy állítólag ő is pályára fog lépni az édesapja tiszteletére rendezett focimeccsen Vettel csapatában.

G0007
#12 G0007 2016. június 07. 15:32  

https://twitter.com/mschumacherfans/status/726800682989314049

nem tudom ezt láttátok-e már, de ez olyan hogy fatherja is azt mondaná, hogy na ez már versenyzés fiam.

tetszik ez a keménység ahogy tolja és egyre oldottabban versenyez. régebben ilyesmiket nem nagyon lehetett látni tőle emlékeim szerint

Utoljára módosítva: 2016. június 07. 15:35

G0007
#11 G0007 2016. június 07. 15:30  
fagyi:
Azon gondolkodtam mekkora biznisz lehet befuttatni Ot. Foleg ha jonnek az eredmenyek. Tomerdek zseton :D Vki nagyot fog tudni akasztsni, ha ugyes. Wili pl pofatlanul "ugyes" volt sztem anno Michaelnel.

szerintem már le vannak osztva a lapok ilyen téren . Mr 20%-ot lehet szidni hogy milyen arányban nézte a saját érdekeit , de a feladatát elvégezte. Mini MSC pedig még nagyon az elején van, viszont az elmúlt időkben (már amennyire követem) inkább pozitívat lehet róla olvasni. nyert itt, nyert ott, épp hogy lecsúszott az első helyről meg hasonlók. ha már csak ebből indulunk ki is azt lehet mondani, hogy tagadhatatlanul kezdi elkapni a fonalat a srác. messziről sem várom tőle, hogy az apja szintű tehetsége legyen mert minden idők egyik legnagyobbjához nem szabad hasonlítani valakit mivel akkor csalódás lesz. láttam tőle nagyon szép előzéseket, védekezést, agressziót ami külön tetszett mert van benne spiritusz és harci szellem . Eredmények is elkezdtek jönni úgy tűnik , ezzel a névvel, kapcsolatkörrel pedig lényegében nyitott ajtók várják mindenfele. Néhány év múlva , még ha 20 éves kora felett akkor is, de tuti F1-be jut. Itt pedig ha nem hoz szégyent a nevére , képes helyt állni majd szépen megszokni ezt a szintet és eredményeket is hozni akkor le a kalappal.

én olyan N. Rosberg féle karriert és szintet tudok tőle elképzelni egyébként csak egy jóval agresszívabb kiadásban. De persze lepjen meg és érjen el többet az sem baj:)

Janisf
#10 Janisf 2016. június 07. 15:22  
GreenHonda:
Én örülnék neki ha kb 3 év múlva megérkezne az F1-be, persze akkor csak ha hozza az eredményeket

Szerintem 4-5 év lesz az.

GreenHonda
#9 GreenHonda 2016. június 07. 15:00  

Én örülnék neki ha kb 3 év múlva megérkezne az F1-be, persze akkor csak ha hozza az eredményeket

Utoljára módosítva: 2016. június 07. 15:00

sába
#8 sába 2016. június 07. 14:55  
Go.Michael:
Fu, durva belegondolni is, hogy mi vár erre a srácra. Mindenki az apjához fogja hasonlítani, ahogy pl. Ralfot is mindig Michaelhez mérték. Ő nem jött ki belőle jól. Piszok nehéz dolga lesz. Nagyon remélem hogy Schumi fel fog épülni, és legalább az otthonukban, el fogja tudni látni tanácsokkal, ha majd az f1 küszöbéhez érne. A Schumacher név egy márka, piszok nehéz dolga lesz, de csatlakozom az előttem szólókhoz, ha fele akkora tehetséget örökölt, nem fogunk csalódni benne. Bármelyik csapathoz kerüljön majd, vélhetőleg a merci lesz ez hiszen ők támogatják mai napig Michaelt, türelmet adjanak neki és időt. Intelligens srácnak tűnik, drukkolok neki. MSCH, jó lenne újra látni ezt a rövidítést. :)

Eddig mindenki nagyon dicsérte, hogy baromi jól viseli a felhajtást maga körül. Kiegyensúlyozott, rendes srác. Attól, hogy most a merci dominál, én akkor is jobban szeretném a ferrarinál látni, ha eljut az f1-be. Az MSCH feliratot biztosan nem fogod látni, ugyanis Schumit MSC, Micket pedig SCM rövidítéssel jelölték/jelölik. Egyébként Glock részt vett az egyik díjátadó ceremónián is.

Konszpiresiszeoriz
#7 Konszpiresiszeoriz 2016. június 07. 14:37  

Már tavaly leírtam hogy a "kis" sumi pályafutása már régen meg lett tervezve pontról pontra.
Várjuk a Forma1-be...

Go.Michael
#6 Go.Michael 2016. június 07. 14:25  

Fu, durva belegondolni is, hogy mi vár erre a srácra. Mindenki az apjához fogja hasonlítani, ahogy pl. Ralfot is mindig Michaelhez mérték. Ő nem jött ki belőle jól. Piszok nehéz dolga lesz. Nagyon remélem hogy Schumi fel fog épülni, és legalább az otthonukban, el fogja tudni látni tanácsokkal, ha majd az f1 küszöbéhez érne. A Schumacher név egy márka, piszok nehéz dolga lesz, de csatlakozom az előttem szólókhoz, ha fele akkora tehetséget örökölt, nem fogunk csalódni benne. Bármelyik csapathoz kerüljön majd, vélhetőleg a merci lesz ez hiszen ők támogatják mai napig Michaelt, türelmet adjanak neki és időt. Intelligens srácnak tűnik, drukkolok neki. MSCH, jó lenne újra látni ezt a rövidítést. :)

sztárvorsz
#5 sztárvorsz 2016. június 07. 13:59  

A legfontosabb szerintem hogy hagyják kibontakozni, hogy megtalálja saját magát a műfajban, ahelyett hogy kötelező szerűen rákényszeritsék apja nyomdokaira. De ezt egyelőre úgy tűnik jól látja a menedzsment is szerencsére.

fagyi
#4 fagyi 2016. június 07. 13:29  
G0007:
tényleg hirtelen és sokat fejlődött és elkezdtek jönni az eredmények is, villanások. kíváncsian várom mit tud majd az f1-ben

Azon gondolkodtam mekkora biznisz lehet befuttatni Ot. Foleg ha jonnek az eredmenyek.

Tomerdek zseton :D Vki nagyot fog tudni akasztsni, ha ugyes.

Wili pl pofatlanul "ugyes" volt sztem anno Michaelnel.

Utoljára módosítva: 2016. június 07. 13:31

Kimilton
#3 Kimilton 2016. június 07. 13:20  

Ha csak fele olyan tehetséges mint az apja volt, már akkor is jól jár vele a forma1 és mi rajongók.

Utoljára módosítva: 2016. június 07. 13:52

G0007
#2 G0007 2016. június 07. 12:31  

tényleg hirtelen és sokat fejlődött és elkezdtek jönni az eredmények is, villanások.

kíváncsian várom mit tud majd az f1-ben

kommentár
#1 kommentár 2016. június 07. 11:50  

Mondjuk miután az FIA kötelező előképzettséget akar (különböző kategóriákban) Verstappen rekordja nem mostanában lesz megdöntve. Mick nem maradt le semmiről, az apja ennyi idősen gokartozott. Így is legalább egyes kategóriák amikkel alig foglalkozott a média, köszönhetően a nevének legalább nagyobb médiát kap, többen is nézhetik.FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton, Niki Lauda, Toto Wolff

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája