Grosjean Bianchi emléke előtt tiszteleg

írta: M4Sport
2016. május 23. 19:59
FOTÓ: ©xpbimages.com

Jules Bianchi emléke előtt tiszteleg a Haas francia versenyzője, Romain Grosjean, aki különleges fényezésű sisakban versenyez Monte-Carlóban, ahol tragikus sorsú honfitársa pályafutása legjobb Forma–1-es eredményét érte el.

Grosjean sisakján a már megszokott formák mellett ezen a hétvégén Bianchi arcképe és választott rajtszáma (a 17-es, amit a Nemzetközi Automobil Szövetség tavaly tisztelete jeléül visszavont a Forma–1-ből) is helyet kapott, valamint a „2014 Monaco” felirat is, ami a honfitárs pályafutása legnagyobb sikerének helyére és időpontjára utal.

A Haas rutinos francia pilótája ezzel szeretne tisztelegni Bianchi emléke előtt, aki két évvel ezelőtt a monacói verseny legnagyobb szenzációját szállította azzal, hogy megszerezte a két pontot érő kilencedik helyet a Marussia autójával. A 2010-es szezon óta létező versenycsapat korábban egyetlenegy alkalommal sem került a legjobb 10 közé, sőt ezt az eredményt (a 2016-os Spanyol Nagydíjjal bezárólag) azóta sem tudták megismételni.

Több világbajnoki pont sajnos a jövő egyik legnagyobb ígéretének tartott Bianchi neve mellé sem került, néhány hónappal később ugyanis súlyos balesetet szenvedett a Japán Nagydíjon (autója az egyik munkagépnek ütközött), melynek következtében tavaly júliusban életét veszítette a nizzai kórházban, ahol hosszú ideig ápolták.

Grosjean sisakjának tetején 2015-ben is szerepelt a „forza Jules” felirat, amit később „sosem feledünkre” változtatott, a Kínai Nagydíjon pedig az akkor még a kórházban fekvő Bianchinak ajánlotta szezonbéli első pontjait (a sors furcsa fintoraként ezek volt az első pontok, amiket az ominózus monacói futam óta szerzett, ahol mindketten a legjobb 10 között végeztek). Júliusban legtöbb kollégájához hasonlóan ő is ott volt a Bianchi temetésén, és egyike volt azoknak a versenyzőnek, akik vállukon vitték elveszített barátjuk koporsóját.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#2 albutr 2016. május 24. 22:16  

nemes gesztus.

Thibczy
#1 Thibczy 2016. május 23. 22:11  

Szép gesztus.
Egyébként meg eltörölhetnék ezt a sisakfestést korlátozó szabályt. Inkább hoznák vissza a piros T-camerákat a feketék helyett, onnan úgyis egyszerűbb beazonosítani őket mint a sisakfestés alapján. Főleg, ha nem szemből mutatja őket a kamera.

Alonsot és Buttont pl. elég nehéz csak a sisak alapján megkülönböztetni.

Utoljára módosítva: 2016. május 23. 22:18

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa