Grosjean elbeszélgetne Hamiltonnal

írta: M4Sport
2016. július 01. 18:52

Romain Grosjean kissé ingerülten kommentálta Lewis Hamilton mai „akcióit”: a Haas francia versenyzője úgy érzi, az első szabadedzésen látott megpördülésből akár nagyobb baleset is lehetett volna – erről pedig lehet, személyesen is elbeszélget majd ellenfelével.

Hamilton a hármas kanyarban pördült meg, nem sokkal később pedig Grosjean is a pálya szélére kényszerült, hiszen próbálta elkerülni riválisát, aki a kicsúszás után egyből igyekezett visszatérni az aszfaltcsíkra. Noha nem történt baleset, a francia egy kicsit sem volt elégedett riválisa viselkedésével, ennek pedig a második szabadedzés után is hangot adott.

„Nem vagyok túl boldog Lewis mai, a versenypályán tanúsított viselkedésével” – panaszkodott a leintés után. „Megpördült, de nem lépett a fékre inkább hátramenetbe kapcsolt, hogy visszajöjjön a pálya közepére. Mögötte érkeztem, és nekem is meg kellett forgatnom az autót, hogy elkerüljem az ütközést” – folytatta a történtek felelevenítését.

Később elmondta, nemcsak az első szabadedzésen volt szerencséje a világbajnok „akcióihoz” hanem a délutáni gyakorláson is. „A második edzésen ismét… időmérős köröket teljesített, a kettes kanyarban pedig többször egyenesen ment, majd a pálya közepén maradt. Ezen a napon Lewis elég sokszor ott volt körülöttem” – jelezte.

Végül megkérdezték, személyesen is meg akarja-e vitatni a történteket a Mercedes pilótájával a versenyzői eligazításon. „Talán. Ha lesz lehetőségem beszélni vele, akkor igen, mivel a reggeli szabadedzésen egy nagy baleset is történhetett volna közöttünk. És elég egyértelmű, hogy senki sem akarja így kezdeni a hétvégéjét” – válaszolt a francia.

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

SANI{Ó
#4 SANI{Ó 2016. július 02. 07:52  

5 perc hírnév mindenkinek jár....

Agressor
#3 Agressor 2016. július 02. 07:12  

Azért nem nagyon kellene Grognak átesni a ló túloldalára...
Értem, hogy rég túl vagyunk 2012-n, de azért ne tegyünk úgy, mintha meg sem történt volna...

Zasalamel
#2 Zasalamel 2016. július 02. 01:06  

Grosjean-nak rendesen kinyílt a csipa, csak tudnám mire....

027
#1 027 2016. július 01. 23:50  

Nem hittem hogy megérjük azt a pillanatot 12Spa után amikor Grosjean oktatná Hamiltont a veszélyes vezetésről..

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ