Grosjean és a NASCAR: Még beszélnem kell a feleségemmel!

írta: M4Sport
2016. május 12. 15:17
FOTÓ: ©xpbimages.com

Romain Grosjean szívesen részt venne egy NASCAR-versenyen, konkrét tervekről azonban még ő sem beszélhet, hiszen sok kérdést kell tisztázni az egyébként is sűrű program miatt. És, ahogy a Spanyol Nagydíj helyszínén viccesen megjegyezte, még „feleségével is beszélnie kell.”

A NASCAR-ban való bemutatkozás ötletszinten már akkor felmerült, amikor Grosjean először látogatott el a Haas-istálló főhadiszállására, a napokban pedig kiderült, az alakulat vezetői már komoly lehetőségként számolnak a francia beugrásával. A téma a Spanyol Nagydíj sajtónapján is felmerült, Grosjean pedig nem csinált titkot abból, hogy szívesen kipróbálná magát az amerikai bajnokságban, a sűrű F1-es naptár azonban megnehezíti dolgát.

„Eddig még nem beszéltem a feleségemmel…” – jegyezte meg viccesen, amikor a NASCAR-ról kérdezték. „Egyértelmű, hogy ki szeretném próbálni, és a csapattal már egyeztettünk is róla; valóban remek élmény lenne. De, hogy mikor került rá sor? Azt nem tudom. 21 futammal a Forma–1-es versenynaptár már így is eléggé zsúfolt. Természetesen nem akarok oválpályán menni, az nem lenne túl kényelmes számomra. Meglátjuk, hogyan valósíthatjuk meg ezt az egészet” – tette hozzá.

Érthető, hogy Grosjean nem akar oválpályán menni, hiszen erről a formátumról nincsenek ismeretei. Abban az esetben tehát, ha „normál” pályán akar bizonyítani, két lehetőség közül választhat, az egyik Sonoma, ahol június 26-án rendeznek futamot, a másik pedig Watkins Glen, ahol augusztus 7-én. Az utóbbira a Forma–1 mezőnyének „nyári pihenője” alatt kerülne sor, így a francia pilóta egyelőre inkább Sonomát részesíti előnyben, még úgy is, hogy az a kanadai/azerbajdzsáni duplahétvégét követi. „Azt hiszem, jobb lenne. De beszélnem kell a feleségemmel…” – jelezte ismét.

Bár a NASCAR teljesen új terep lenne Grosjean számára, a zárt karosszériás autókkal való versenyzés nem, hiszen 2010-ben részt vett néhány GT-futamon (sőt, győzelmeket is szerzett egy Ford GT volánjánál az FIA világbajnoki sorozatában). Ám véleménye szerint az ott szerzett tapasztalatok nem segítenének az amerikai szériában, a NASCAR-autókat ugyanis teljesen másként kell vezetni, mint azokat, melyekkel már van némi rutinja. „Sokkal nehezebbek és erősebbek. A fékek, amiket ott használnak, nos, nem a világ legjobb fékei, és elég sok a kontakt. Van pár dolog, amit meg kellene tanulni. De miért ne? Ez eléggé szórakoztató” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

ARPIKA
#1 ARPIKA 2016. május 12. 17:05  

NON mon Cheri

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

rajt, Japán

02016.10.23. 16:05

Retteg az újabb hibától a Mercedes

Már minden apróság aggasztja őket – inkább túlzásba viszik az óvatoskodást

32016.10.23. 16:01

Boullier elmondta, miért esett vissza a McLaren

Úgy érzi, a hullámzó teljesítménynek a pályákhoz van köze