Grosjean: Ez az idióta Ericsson nekem jött…

írta: M4Sport
2016. április 17. 14:33
FOTÓ: ©xpbimages.com

Romain Grosjean kemény kritikával illette a Sauber svéd versenyzőjét, Marcus Ericssont, aki érzése szerint nem volt elég figyelmes a Kínai Nagydíj első körében, ütközésük pedig tönkretette – az egyébként is gyenge – hétvégéjét. Egy biztos a francia szebb születésnapra vágyott…

A Haas versenyzője Ausztráliában és Bahreinben is remekelt: a szezonnyitón hatodik, két héttel később pedig ötödik lett. Kínában viszont véget ért pontszerző sorozata. Esélyei már a rajt után szertefoszlottak, vezetőszárnya ugyanis megrongálódott az Ericssonnal történt ütközés során, ez pedig állítása szerint az egész futamot befolyásolta.

„Ez volt a lehető legrosszabb születésnap” – nyilatkozta a 30. életévét ma betöltő francia pilóta a Canal Plusnak. „Ez az idióta Ericsson nekem jött az első kanyarban és összetörte az első vezetőszárnyam. Semmit sem látott, és semmit sem értett. Azt hiszem, jobban ki kellene nyitnia a szemeit” – tette hozzá haragosan.

Grosjean végül tizenkilencedikként ért célba, a verseny végén pedig csapatrádióján is jelezte, egy cseppet sem elégedett autója vezethetőségével. A balesettől – és annak hatásaitól – függetlenül a francia nemcsak a futam napján volt elégedetlen: az autót már a szabadedzések után is vezethetetlennek nevezte, igaz, ezzel nem magát a gépet akarta minősíteni, hanem a Pirellit kritizálta, amiért túl magas értéket határoztak meg a guminyomásra vonatkozóan.

„Az autó egyensúlya katasztrofális volt, már a versenyhétvége kezdetén is” – ismerte el csalódottan Grosjean, aki a leintés előtt a feladást is fontolóra vette (a csapat azonban arra kérte, fejezze be a viadalt). „Ki kell elemeznünk a helyzetet, és meg kell érteni, mi volt a probléma. Az nem lehet, hogy ok nélkül estünk vissza ide, onnan ahol korábban tartottunk. Ennek a hétvégének az lehet a pozitívuma, hogy megértsük ezeket a dolgokat” – magyarázta.

„Nehéz futam volt ez a csapat számára” – ismerte el az istállót vezető Günther Steiner. „A versenyzők elvégezték a munkájukat. Romain nagyon balszerencsés volt az elején, mert elveszítette a vezetőszárnyát. Bejött, hogy kicseréljük, de ezzel rengeteg időt és pozíciót veszített, az autó pedig a folytatásban nagyon nehezen vezethető volt. Esteban 14. lett; először ért célba, amióta nálunk versenyez. Azt hiszem, sokat tanultunk ezen a hétvégén, és a most szerzett adatokat is fel kell használni az orosz futam előtt. Majd meglátjuk, ott hogy teljesítünk” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

12 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

FireWheel
#12 FireWheel 2016. április 18. 17:25  

Személy szerint kedvelem Gro-t. Sokat nőtt a szememben azzal, hogy túl tudott lépni a "Crashkid" mivoltából. De ezt most kicsit tényleg túltolta... Összekoccantak, ideges volt, ennyi. Túl kell rajta lépni.

Viszont az itteni nagy szakértők és minden bizonnyal erkölcsileg is feddhetetlen emberek (akinek nem inge...) véleménykifejtése (aka. idehányása) sokkal gázosabb, mint bármi, amit Romain valaha is csinált.

Rocketfinger
#11 Rocketfinger 2016. április 18. 11:58  

erről a klasszikus vicc jut eszembe:
kérdezi az elefánt a tevét:
- hallod, neked miért van két csöcs a hátadon?
mire az teve rezignáltan csak annyit felel:
- fasszal a pofámon én kussolnék...

Denis Hunter
#10 Denis Hunter 2016. április 17. 20:39  

mindig is ilyen volt, hogy rinyalt, ha valami nem ugy alakult, ahogy neki tetszik, ezert nem szimpatikus nekem. Nem is ertem hova sztaroltak, amikor bemakolt ket pontszerzest

F1890
#9 F1890 2016. április 17. 19:06  

megnéztem belsőből, nemtom mit rinyál grozsan, egyrészt ericcson azért ment neki mert mellette volt verstappen aki szintén befelé húzott, ergó max verstappent hibáztathatná,de ez is egy sima versenybaleset volt

Lewisthebest
#8 Lewisthebest 2016. április 17. 18:07  
ddb:
Ha nem estek volna le az olajárak, ma abból a kanyarból legalább 4 autóval kevesebb jött volna ki, mint amennyi bement.

:D:D:D
Egyébként nem értem mért rinyál itt Grosjean amúgy se volt esélyük semmire szóval nem oszt nem szoroz, hogy összeértek.

F1890
#7 F1890 2016. április 17. 17:37  
ddb:
Ha nem estek volna le az olajárak, ma abból a kanyarból legalább 4 autóval kevesebb jött volna ki, mint amennyi bement.

most h mondod, lehet a rönónak ezokból már lenne pontja :/

ddb
#6 ddb 2016. április 17. 17:18  

Ha nem estek volna le az olajárak, ma abból a kanyarból legalább 4 autóval kevesebb jött volna ki, mint amennyi bement.

@ericsson@
#5 @ericsson@ 2016. április 17. 16:29  

Én is pont erre gondoltam hogy egy kicsit elszàllt szerintem...mert marha nagyot ment az első 2 futamon és kapàsból az első hétvégén mikor alapból nem ment neki elkezd rinyàlni.....örüljön neki hogy nem olyan futamon ütközött mikor az első 5-ben csatàzik

Amúgy is Marcus volt előrébb...na mindegy, Nasr megint el lett verve szépen nekem az a lényeg

Tasi-r
#4 Tasi-r 2016. április 17. 16:09  

Huu de nagy lett az arc... Crashkid...

aw123
#3 aw123 2016. április 17. 15:54  

Azert a futam embere szerintem.


;)

F1890
#2 F1890 2016. április 17. 15:04  

máskor előrébb kell indulni :D

HappyBobby
#1 HappyBobby 2016. április 17. 14:59  

De kinyílt a csipája. Az ő hátterével szerintem kicsit visszavehetne, tavaly is sikerült belemennie Stevensbe lekörzésnél, aztán anyázott.

HairHungary