Grosjean: Ez most már sok!

írta: M4Sport
2016. október 07. 13:10
FOTÓ: ©xpbimages.com

Miután a Japán Nagydíj edzésnapján is gondjai akadtak a fékekkel, Romain Grosjean veszélyesnek és elfogadhatatlannak nevezte a Haas-istálló problémáit. A francia kiemelte, újabb ingerült rádióüzenete nem a csapat, hanem a beszállító ellen irányult.

Öt nappal azután, hogy Grosjean autóján „felrobbant” a féktárcsa, a francia pilóta ismét a kavicságyban találta magát, autóján pedig ezúttal is a fékek hibásodtak meg. Egy ingerült rádiós üzenetben (pont azt követően, hogy a csütörtöki sajtónapon jelezte, a folytatásban igyekszik finomabban fogalmazni) egészen egyszerűen „s***nak” nevezte azokat.

Az előzmények ismeretében nem meglepő, hogy az edzés végén a szóban forgó üzenetről is kérdezték. „Csak ülj a helyemre” – kezdte a francia. „320 km/órával mégy és fékeid nem működnek, hogyan reagálnál? Ez veszélyes lenhet. Igen, vannak dolgok, amiket egyszerűen nem fogadok el. Ez nem a csapat ellen irányult, hanem a beszállító ellen. Ma kicsúsztam, mert nem működnek a fékek, szóval szerintem normális, hogy egy kicsit bosszús voltam” – magyarázta.

Később kiemelte, a helyzet különösen aggasztó, hiszen a szuzukai pályán nagyon nagy a tempó, így egy fékhiba komoly következményekkel járhat. „Ez mindenhol veszélyes, de itt különösen, mert nagyon magas a sebesség. Az utolsó futamom szerencsém volt, hogy nem sérültem meg, erre elutazunk ide és a fékek ismét elmennek. Ez egy kicsit sok” – fogalmazott.

Nyilatkozata során elismerte, a korábbi problémák miatt egyébként is korábban fékezett a megszokottnál. „Nem ideális a helyzet, mert nem használod ki az utolsó 5 métert fékezéskor. Mindez hatással van a köridődre is. Az időmérő más történet, de a szabadedzésen egy kicsit óvatosabban vezetsz. Ha vizes lesz a pálya a hétvégén, akkor még rosszabb lehet a helyzet. Trükkös a megfelelő pozíció eltalálása. Remélhetőleg holnapra kicseréljük, és minden jobbra fordul” – mondta.

A csapatvezető Günther Steiner azt mondta, a fékek túlságosan hidegek voltak, a Haasnak pedig meg kell találnia a „megfelelő szintet” a harmadik edzés végéig. Grosjeannak pedig újra bíznia kell az istállóban a két hiba után. „Eltérő problémáink voltak Bahreinben, Malajziában és itt. Ami inkább aggaszt az az, hogy nem kiegyensúlyozottak a fékek. Ha ez a gond, akkor egy jó pillanatban későn fékezel, egy rosszban pedig korán, különben az történik, ami ma történt. Vissza kell nyernie a bizalmát, és remélem, holnapra találunk olyan tárcsákat, melyekkel megteheti” – jelezte.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Masters_Of_Hardcore
#2 Masters_Of_Hardcore 2016. október 07. 19:18  
Balrog:
De a második edzésen rohadt nagy volt :D "*Mély levegő*... Srácok, jó hír! A fék még mindig sz*r!"

xDDD

Balrog
#1 Balrog 2016. október 07. 14:17  

De a második edzésen rohadt nagy volt :D "*Mély levegő*... Srácok, jó hír! A fék még mindig sz*r!"

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt