Grosjean: Még dolgozott bennem az adrenalin…

írta: M4Sport
2016. április 20. 08:56
FOTÓ: ©xpbimages.com

Romain Grosjean megbánta, hogy idiótának nevezte vetélytársát, Marcus Ericsson a Kínai Nagydíj leintése után. Elmondása szerint a hétvégén csak az adrenalin beszélt belőle, honfitársa viszont úgy látja, egyre nagyobb nyomás nehezedik a vállára…

A Haas versenyzője alaposan kiosztotta svéd riválisát, akivel az elő kanyarban történt kavarodás után ütközött össze, az incidens pedig egész versenyére rányomta bélyegét, hiszen megsérült az első vezetőszárnya, a tartalék pedig (ami egyébként egy keveset tesztelt új fejlesztés lenne) nem volt összhangban az autó beállításaival. Grosjean dühében idiótának nevezte Ericssont, és megjegyezte „legközelebb kinyithatná a szemét”, amikor hasonló helyzetbe kerül.

Pár nappal később már sokkal higgadtabban nyilatkozott, szavaiból pedig arra következtethetünk, megbánta sanghaji kirohanását. Elismerte, múlt vasárnap egészen egyszerűen frusztrált volt, amiért mindössze a 19. helyet tudta megszerezni két roppant eredményes verseny után, a sokat emlegetett interjú során pedig még dolgozott benne az adrenalin.

„Az első két verseny hihetetlenül jó volt, majd ezután jött a sikertelen kínai verseny” – mondta az RMC-nek. „De ennek is vannak pozitívumai, hiszen most elemezhetünk, és felismerhetjük a problémákat, és azzal is szembesültünk, hogy a Forma–1 nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. Az adrenalin hatása alatt neveztem idiótának Ericssont; elöl álltam a világbajnokságban és lendületben akartam maradni. A múltban volt néhány incidensem, de tanultam a tapasztalatokból és az azok után kapott visszajelzésekből” – tette hozzá.

Grosjean a kínai „botlás” után kijelentette, a Haas minden bizonnyal vissza fog vágni a soron következő Orosz Nagydíjon, a korábbi F1-es pilóta, Franck Montagny azonban erre nem venne mérget, sőt szerinte a honfitárs helyzete sem egyszerű, a jó kezdés és a hirtelen visszaesés miatt ugyanis egyre nagyobb rajta a nyomás. „Teljesen egyértelmű, hogy Grosjean nem volt benne a buliban a kínai futamon” – mondta a Le Point-nak. „Két nagyszerű eredmény után ezt eléggé nehéz elfogadni. Talán túl nagy a nyomás, és ez okoz problémát, mindent azonban ez sem magyaráz meg.”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa