Grosjean nem érti, hogy kötött ki a kavicságyban

írta: M4Sport
2016. március 03. 14:39
FOTÓ: ©xpbimages.com

Egyetlen piros zászlós megszakítást hozott eddig a csütörtöki tesztnap – előidézője, Romain Grosjean egyelőre nem tud magyarázatot furcsa kicsúszására.

A francia versenyző pár perccel az ebédszünet előtt találta magát a barcelonai pálya 4-es kanyarjának búkóterében. Az addig 59 kört teljesítő Haas VF-16-os a kavicságyban ragadt – egyelőre tisztázatlan okok miatt. „Próbálunk rájönni, mi történhetett” – nyilatkozta a szünetban az Autosportnak Romain Grosjean. „Blokkoltam az első kereket, aztán egyenesen haladtam tovább. Szerencsére még meg tudtam állni a fal előtt. Most jöhet a takarítás, aztán próbáljuk megfejteni, mi történt.”

Úgy tűnik, a második teszthéten egyetlen problémamentes nap sem akar összejönni az újonc amerikai csapatnak. Azt követően, hogy a múlt hét végén még arról nyilatkoztak, jóval nehezebb kezdésre számítottak, s nagyon elégedettek a teljesített kilométerszámmal, most kedden a délutánjuk, szerdán a teljes tesztnapjuk ment rá különböző műszaki hibák orvoslására. Az első héten mindeközben egy gyengére tervezett első szárny okozott kisebb balesetet (egyszerűen leszakadt az autóról a nagy terhelés miatt), így Grosjean kétségei érthetőek a mai kicsúszás után.

„Kora reggel volt pár problémánk, és bár nem tudom, mik voltak azok, hosszú etapra indultam, mert szükségünk van a körökre. Egész jó formában tartottuk a gumikat, ami jó hír, és remélem, hogy délután ennél még messzebbre is jutunk. Délelőtt nem volt százszázalékosan tökéletes a motorvezérlésünk, kicsit szenvedtem is az autóval. Még kell némi idő, sok kör, és akkor összeáll minden. Nyilván nem segít, ha csak nyolc tesztnapod van, és abból is kettőt elvesztegetsz, de próbáljuk behozni a lemaradást. Újonc csapat vagyunk, sokat kell még tanulnunk. Sok terület van, ahol még javulhatunk, de más területeken már jók vagyunk” – összegezte helyzetüket Grosjean, aki 5,3 másodperces lemaradással vonult el szünetre, a tabella utolsó előtti helyén állva.

Elmondása szerint autójuk ennél jóval többre is képes lehet. „Több hosszú etapra van szükségünk, hogy lássuk, melyik elem mennyit bír. Jó lenne időmérős köröket is futni, de erre először csak Melbourne-ben,a harmadik szabadedzésen kerülhet sor” – tekintett előre.

A Haas jelezte, amennyiben Grosjean ma produktív napot zár, pénteken lehetséges, hogy osztoznia kell majd az autón a jóval kevesebb kört futó Esteban Gutiérrezzel. Erről azonban egyelőre nem sokat tud. „Délelőtt majd’ három órát elveszítettem, szóval megbeszéljük még ezt” – fogalmazott.

Oszd meg!





0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 



FORMA-1 HÍREK

Marcus Ericsson

02016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

02016.10.26. 14:12

„Kimi egyszerűen utálja a hülyeséget – nem pazarol rá időt”

Arrivabene szerint remekül el lehet vele beszélgetni

02016.10.26. 11:33

Így segíti a NASA módszere Hamiltont és a Mercedest

Csúcsformában bármilyen időzónában