Grosjeant is megbüntették

írta: M4Sport
2016. szeptember 17. 20:48
FOTÓ: ©xpbimages.com

Autótörés pénteken, autótörés szombaton, büntetés vasárnapra – nem Romain Grosjean hétvégéje a mostani…

A falban ért véget az időmérő edzés Romain Grosjean számára. Az autóját már pénteken is összetörő francia az időmérő edzés második felvonásában vágódott ki a pályáról – a falak helyreállítása miatt le is kellett állítani az időmérő edzést. A Haas olyannyira megsérült, hogy váltót kell benne cserélni, így az amúgy 15. helyen végző sofőrje az 5 rajthelyes büntetéssel a 20. pozícióba lesz kénytelen hátraaraszolni.

A baleset hűen türközi, milyen időszakot él át mostanság a csapatrádióban rendszeresen káromkodó versenyző…. „Nem tudom” – mondta, amikor nehézségei okáról kérdezték. „Amióta elkezdtem itt vezetni, az autó furcsán viselkedik. Sok beállítással próbálkoztam, az első edzésem elúszott, de most másról volt szó. Nem tudom, nagyon furcsa” – értetlenkedett. „Az nem normális, hogy kétszer a falnak mész két nap alatt. Nem értjük, mi történik, de valami nincs rendben.”

Elmondása szerint kicsit sem bízik autójában, mert az teljesen kiszámíthatatlan. „A bizalom sz**. Ha egyszer nagy tempónál, másszor fékezéskor pördülsz meg, akkor elég nehéz bízni. Megnézzük az adatokat, meglátjuk, mit tehetünk, és ellenőrizzük az autót is. Remélem, az első pár kör rendben lesz, arra majd építkezhetünk. Az viszont biztos, hogy az elején nem fogok támadni vele.”

Günther Steiner csapatfőnök kizártnak tartja, hogy az új fejlesztések okozzák a bajt. Szerinte egyszerű beállítási problémákról van szó, melyek pedig az első edzés motorhiba miatti kihagyása miatt alakultak ki. „Az egész azzal kezdődött, hogy gond volt a motor légbeömlőjével, ezért nem tudtunk körözni. A második edzésen talán túl sokat akartunk egyszerre túl rövid idő alatt, ezzel pedig egy spirálba kerültünk” – magyarázta a szakember, párhuzamba állítva helyzetüket a Mercedes múlt évi küszködésével.

Oszd meg!

6 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Bredio
#6 Bredio 2016. szeptember 18. 12:42  

Csodálkozom, hogy ez az ember még mindig itt van. Látványos ütközéseken kívül mást nem nagyon tudott felmutatni eddig.

Nuevo León
#5 Nuevo León 2016. szeptember 18. 12:26  

Egyébként én nem Grosjeant akarom lehúzni amikor ezeket írom csupàn azt súlykolom hogy Guti nem akkora szar mint amilyennek sokan mondjàk.

Balrog
#4 Balrog 2016. szeptember 18. 10:03  
Nuevo León:
Ja hogy Gro szenved az autóval? :) Akkor azt is észre kéne venni mikor màs szenved az autóval nem? Mert ez Gutival is előfordult nem egyszer...

Ez eddig oké, csak ha ebből indulunk ki, akkor Gutierrez több alkalommal szenved F1-es autóval, mint amikor nem. :D Pedig én még emlékszem azokra az időkre, mikor mexikói szurkolóktól olvastam, hogy Gutierrez tehetségesebb Pereznél, csak legyen alkalma megmutatni, de eddig nem igazán jött össze. Viszont a két pilóta között a jelenlegi pontkülönbség irreális és Guti is jól megy idén.

De engem meg az bosszant, hogy Wéberék is már hétvégék óta rá vannak szállva Grosjeanra, hogy mennyire arrogáns a rádión és hogy ez nem tesz jót a csapattal való kapcsolatának. Pedig azért megnézném Wégé arcát, ha az autóján már a téli teszteken elégedetlen lenne bizonyos dolgokkal és a 15. versenyhétvégén se érezne komoly előrelépést. Mellesleg Romain már a Lotusnál is rendre ingerültnek hangzott vezetés közben és Komatsu mégis ment vele a Haashoz, szóval nem vette nagyon a lelkére ezeket.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 18. 10:04

Nuevo León
#3 Nuevo León 2016. szeptember 18. 09:51  

Ja hogy Gro szenved az autóval? :)

Akkor azt is észre kéne venni mikor màs szenved az autóval nem? Mert ez Gutival is előfordult nem egyszer...

Balrog
#2 Balrog 2016. szeptember 18. 09:37  
Nuevo León:
Ilyenkor mindenki kussol, de ha Gutierrez falazna kétszer, akkor: Mikir rugjak mar ki, egy nulla a sràc, tehetsegtelen.... Megint Grosjean előtt az időmérőn, és lehet nullapontozni, aki ert a F1-hez latja hogy teljesen mas volt az első 1-2 futam meg ami azóta megfigyelhető a Haas teljesitmenyeben, es akar tetszik akar nem Gutierrez Grosjean szintjén van màr hónapok óta és ez nagyon szép teljesítmény Egyértelmű a hosszabbítás sztem és persze nem a pénz miatt.

Nem akarlak lelombozni, de én inkább úgy fogalmaznék, hogy Grosjean esett vissza Guti szintje mögé. Mert aki ért az F1-hez, az látja, hogy jelenleg Romain szenved az autóval és ez egyre csak fokozódik, ahogy hozza a csapat az új elemeket. Előző hétvégén Monzában például elég sima ügy volt Gronak előrébb végezni, a büntetés ellenére (egy elbénázott rajt is beleszámít a teljesítménybe).

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 18. 09:38

Nuevo León
#1 Nuevo León 2016. szeptember 18. 08:19  

Ilyenkor mindenki kussol, de ha Gutierrez falazna kétszer, akkor:
Mikir rugjak mar ki, egy nulla a sràc, tehetsegtelen....

Megint Grosjean előtt az időmérőn, és lehet nullapontozni, aki ert a F1-hez latja hogy teljesen mas volt az első 1-2 futam meg ami azóta megfigyelhető a Haas teljesitmenyeben, es akar tetszik akar nem Gutierrez Grosjean szintjén van màr hónapok óta és ez nagyon szép teljesítmény

Egyértelmű a hosszabbítás sztem és persze nem a pénz miatt.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Jenson Button

02016.10.20. 23:31

Alonso: Vissza a normalitásba

Amiért Szuzukát csak egyszeri kisiklásnak tekintik

12016.10.20. 23:02

Verstappen már nem függ Ricciardótól

Nem hatotta meg a Mercedes óvása

02016.10.20. 22:44

Megnevettetett újságírók: A texasi cowboy szólalt meg Ricciardóból!

"A pokolba is, inkább egy kicsit lassabban megyek!"