Gutiérrez: Ha Wolffnak gondja van, mondja a szemembe

írta: M4Sport
2016. szeptember 20. 13:09
FOTÓ: ©xpbimages.com

Toto Wolff a Szingapúri Nagydíj után panaszosan megjegyezte, Esteban Gutiérrez lekörözés közben akadályozta a futamot vezető Nico Rosberget, és beleszólt a győzelemért folyó csatába. A Haas pilótája csalódott, hogy az osztrák szakember a nyilvánosság előtt „gúnyolódott vele”.

A mexikói versenyzőt idén több támadás is érte már amiatt, hogy túlságosan lassan reagál a kék zászlós jelzésre, a szingapúri futam után pedig újabb kritikát kapott. Most a Mercedes sportigazgatója tette szóvá, hogy a futam utolsó szakaszában „csak poroszkált” Rosberg előtt, aki éppen a futamgyőzelemért harcolt, és minden tizedmásodperc fontos volt neki.

Kijelentését hallva a Haas-istálló csapatvezetője, Günther Steiner azonnal védelmébe vette pilótáját, aki nemrég szintén kiállt magáért. „Csalódottan hallom ezeket a megjegyzéseket” – nyilatkozta az Autosportnak. „Az, hogy a nyilvánosság előtt gúnyolódik velem, nem a legigazságosabb módja annak, hogy rendezzük ezeket a dolgokat. Nem esne nehezére, hogy odajöjjön hozzám és beszéljen velem. Szemtől szemben, nem a hátam mögött, a nyilvánosság előtt” – folytatta.

„Eléggé kiábrándító hallani, hogy a média előtt beszél” – nyomatékosított a mexikói, aki az előző négy versenyhétvégéből háromszor került hasonló helyzetbe. Magyarországon öt másodperces büntetést kapott Lewis Hamilton feltartásáért, egy héttel később, a német futam után pedig Daniel Ricciardo panaszkodott rá, míg Spában az egyik edzésen büntették Pascal Wehrlein blokkolásáért.

Gutiérrez úgy érzi, ezek miatt az esetek miatt már egyfajta bűnbakká vált. „Nem hiszem, hogy bármelyik csapatvezető örülne, ha a versenyzője időt veszít a kék zászlók miatt. Ha valamit rosszul csinálok, akkor azért büntetést kapok, ennyire egyszerű. Valamit rosszul csináltam Magyarországon, és meg is büntettek érte, bár ott csak azért kaptam büntetést, mert Lewis panaszkodott” – jegyezte meg kissé bosszúsan, majd a szingapúri esetről is szólt.

Úgy érzi, ezúttal nem vétett. „Szingapúrban nem büntettek meg. A saját versenyemet futottam. Én is harcoltam, szóval mentem a saját utamon. Csalódást keltő, amit Wolff mondott. Persze az emberek gúnyolódhatnak rajtam és mondhatnak, amit akarnak, viszont vannak szabályok. Tovább fogok lépni ezen és igyekszem fejlődni. A következetes eredményeim megmutatják, mennyire vagyunk a legjobb 10-hez és a pontszerzéshez. Semmi sem állíthat meg, a folytatásban is keményen nyomom, hogy a pontszerzők közé érjek. Hiszem, hogy sikerülhet” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

12 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#12 albutr 2016. szeptember 20. 22:04  
ryanmckane:
Nem merik a szemedbe mondani, hogy rémesen gyenge vagy ehhez a mezőnyhöz.

pontosan az a szomorú hogy .míg valószínűleg Leclec, Giovinazzi hiába tehetségesek vagy nehezen de az is lehet hogy soha nem kerülnek be a f1-ben.

ryanmckane
#11 ryanmckane 2016. szeptember 20. 21:49  

Nem merik a szemedbe mondani, hogy rémesen gyenge vagy ehhez a mezőnyhöz.

sába
#10 sába 2016. szeptember 20. 18:44  

"Ha valamit rosszul csinálok, akkor azért büntetést kapok, ennyire egyszerű."
Szingapúrban nem büntettek meg."
Igaza van, Max is ugyanígy érvelt.

albutr
#9 albutr 2016. szeptember 20. 18:41  
Raikkönen:
Ha épp lekörözni készülnek, akkor NINCS saját verseny. Félreállsz, és utat engedsz a gyorsabbnak, ezt már a legalacsonyabb kategóriákban is kb. először tanítják meg.

+1

fagyi
#8 fagyi 2016. szeptember 20. 16:45  

Guti mutatja is, ha nem tetszik adjatok piros lapot :D

Olyasmi beállás mint a fociban, szoszi a sárga hol marad? :D

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 20. 16:45

Saaba
#7 Saaba 2016. szeptember 20. 16:38  

Szerintem divat lett Guttit szapulni! Mindig valaki beszól neki, végül is a szarházi Tot miért ne
maradna ki?! Szánalmas köcsög bagázs...

Jadeite
#6 Jadeite 2016. szeptember 20. 14:35  

Jah, majd ha feltűnik mögötte egy űrhajó, inkább parkoljon le és igyon egy kávét, szarja le, h épp a F1ben versenyzik, tudhatná már, h Rosberg egyébként sem szereti, ha autók vannak körülötte a pályán, csak ideges lesz tőlük. Ezekért a hihetetlen kemény, 1-2 tizedes feltartásokért is simán eltiltást érdemelne, amivel még senki sem vesztett pozíciót.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 20. 14:45

Raikkönen
#5 Raikkönen 2016. szeptember 20. 14:34  

Ha épp lekörözni készülnek, akkor NINCS saját verseny. Félreállsz, és utat engedsz a gyorsabbnak, ezt már a legalacsonyabb kategóriákban is kb. először tanítják meg.

Thibczy
#4 Thibczy 2016. szeptember 20. 14:10  

Már vagy 15x elmondták neki, hogy mi a bajuk vele, ha ennyi idő alatt sem értette meg, akkor valami óriási probléma van vele.

zenon
#3 zenon 2016. szeptember 20. 14:08  

"Nem hiszem, hogy bármelyik csapatvezető örülne, ha a versenyzője időt veszít a kék zászlók miatt."
"A saját versenyemet futottam. Én is harcoltam, szóval mentem a saját utamon."
Marha.

kulcsarb
#2 kulcsarb 2016. szeptember 20. 14:04  
Balrog:
Nekem egyre gyanúsabb, hogy Guti tavaly a távollétében a szimulátoros munkák mellett Valent Gábortól is leckéket vett :D https://youtu.be/We6rtCjjqQY?t=3m52s

:D

nem túl célravezető, ha csak egy fizetett hirdetés lábjegyzete vagy
(mármint Gutiérrez)

Balrog
#1 Balrog 2016. szeptember 20. 13:43  

Nekem egyre gyanúsabb, hogy Guti tavaly a távollétében a szimulátoros munkák mellett Valent Gábortól is leckéket vett :D
https://youtu.be/We6rtCjjqQY?t=3m52s

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Maurizio Arrivabene

02016.10.24. 14:34

„***** meg!” – Gerard Butler „hálás” volt Ricciardónak…

Elbocsátó szép üzenet a dobogós „kínzás” után

12016.10.24. 13:16

Vettel a kivetítőn nézte, ahogy majdnem kirepült a pályáról…

"Büszke voltam, hogy meg tudtam fogni ott az autót"