Gutiérrez „néha durva volt” – elnézést kért

írta: M4Sport
2016. augusztus 19. 10:50
FOTÓ: ©xpbimages.com

Elnézést kért csapattársaitól a Haas-istálló mexikói versenyzője, Esteban Gutiérrez, amiért „elkeseredésében néhányszor durván viselkedett velük” a szezon első felében. Bár egyre többet hallani arról, távoznia kell az alakulattól, ő úgy érzi, a vezetőség még mindig támogatja.

Nem úgy alakult a visszatérés, ahogyan azt Gutiérrez eltervezte, az idény első felében ugyanis alaposan elmaradt csapattársától, Romain Grosjeantól (a francia eddig 28 pontot szerzett, míg ő egyszer sem került be a legjobb 10 közé), igaz, több technikai hiba is hátráltatta, mint a franciát. Most elismerte, ezek többször felbosszantották, dühét pedig néha a csapaton vezette le…

„Bevallom, volt néhány pillanat a szezon során, amikor eléggé frusztrált voltam” – mondta az Autosportnak. „Voltak olyan momentumok is, amikor elkeseredésemben kissé durván viselkedtem néhány csapattaggal. Versenyzőként minden tőled telhetőt megteszel, igyekszel a lehető legjobban felkészülni, nagyon gyors akarsz lenni, és azt akarod, hogy minden rendben legyen. Aztán a csapat részéről alapvető hibákat látsz és felteszed a kérdést, mégis mi folyik itt?”

„Azt is el kell ismerni, hogy bizonyos alkalmakkor én is túllőttem a célon. Odamentem a srácokhoz és bocsánatot kértem tőlük. Leültünk, beszélgettünk egymással és úgy érzem, csapatként most már közelebb állunk egymáshoz. Félretettem a frusztrációmat és azt mondtam, gyerünk, legyünk jobbak csapatként. Megértettek. Néha történnek ilyen dolgok, nekünk pedig kompromisszumokat kell kötnünk. A folytatásban is történtek hasonló hibák, viszont higgadtak maradtunk és csak előre tekintettünk” – magyarázta a mexikói, akinek a hírek szerint így is kérdéses a sorsa.

Felmerült például, hogy jövőre át kell adnia a helyét a Ferrari támogatását élvező Charles Leclercnek, aki az idény során több szabadedzést is teljesített már a csapattal, és a folytatásban is ott lehet még a pályán (főleg azokon a hétvégéken, melyeken nem kell a GP3-ban versenyeznie). Ezen felül arról is cikkeztek már, hogy az amerikai csapat Felipe Nasrrel is tárgyal, aki mögött továbbra is tehetős brazil szponzorok állnak, egy kisebb istállónak pedig ezt a szempontot is figyelembe kell vennie.

Ennek ellenére ő továbbra is úgy érzi, a Haas vezetői mögötte állnak. „Szerencsére Günther (Steiner – a csapatvezető) támogat engem, akárcsak a vezető mérnökök és még sokan mások a csapatból. Mindent megteszünk azért, hogy javítsunk a csapat munkáján, hiszen egy istálló két autóból áll, és mi mindkettővel pontot akarunk szerezni. Kívülről talán nem néz ki túl jól az állás, és talán a rólam kialakult képnek sem tesz jót, amilyennek most látják a teljesítményem, nekem azonban okosabbnak kell lennem. Jobban kell összpontosítanom és jól kell teljesítenem” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt