Gutiérrez nem érti: A csapat többet hibázott…

írta: M4Sport
2016. november 12. 13:21
FOTÓ: ©xpbimages.com

A csapattól távozni kényszerülő Esteban Gutiérrez nem érzi teljesen igazságosnak a Haas döntését, elmondása szerint ugyanis az istálló többet hibázott, mint ő. Jövőjével kapcsolatban eközben pozitívan nyilatkozott: 70 százalékot ad annak, hogy az F1-ben marad!

Több hónapnyi bizonytalanság után tegnap hivatalossá vált, hogy a mexikóinak el kell hagynia Gene Haas csapatát (a helyét a Renault-tól érkező Kevin Magnussen veszi át). Gutiérrez távozása régóta benne volt a levegőben, az amerikaiak ugyanis nem voltak maximálisan elégedettek idei teljesítményével, eddig ugyanis egyszer sem szerzett pontot, ellenben a 29-et gyűjtő márkatárssal.

Amikor a hivatalos bejelentést követően megkérdezték, érti-e a csapat döntését, a mexikói kissé bosszúsan így felelt: „Nem. Nem értem. Azt hiszem, tudjátok, milyen volt a teljesítményem” – mondta a helyszínen lévő újságíróknak. „Rengeteg olyan szituáció volt, amire egyszerűen nem volt ráhatásom. Tiszteletben tartom a döntést, viszont nem érzem teljesen tisztességesnek, hiszen mindannyian tudjuk, hogy a szezon első fele nem volt ideális” – magyarázta.

„Akkor elég sok műszaki hibám volt” – utalt arra az időszakra, melyben a csapattárs, Romain Grosjean saját bajnoki pontjai jelentős részét szerezte. „Új csapatként elég sok dolog történt velünk akkoriban, és elég sok volt a hiba. Persze én is hibáztam, de azt hiszem, a csapat többet rontott. Nem hiszem, hogy helyesen ítéltek meg. Elfogadom a döntést, de nem értek egyet vele” – hangsúlyozta.

Gutiérrez a 2015-ös szezon kihagyása után térhetett vissza a királykategóriába, most pedig ismét közel került ahhoz, hogy versenyzői ülés nélkül maradjon, hiszen már csak két csapatnál vannak elérhető pozíciók. Az egyik a Sauber, itt azonban a hírek szerint mindkét pilóta hosszabbít (igaz, Felipe Nasr esetében ez egyelőre nem annyira biztos), így a legjobb lehetőséget talán a Manor jelenti a mexikói számára, aki mindenképpen az F1-ben akar maradni.

A cél megvalósítása érdekében elmondása szerint jelenleg mindkét csapattal kapcsolatban van. „Az a legfontosabb, hogy a Forma–1-ben maradjak, de egy érteles tervre van szükségünk a jövőre nézve. Vannak lehetőségeink, de mindenképpen vezetni akarok. Most ez az elsődleges. Hamarosan meghozom a döntést, hiszen fontosnak tartom, hogy gyorsan pont kerüljön az ügy végére. Nem lesz egyszerű a választása, de majd meglátjuk, mi történik” – magyarázta, majd amikor megkérdezték, mekkora az esélye a maradásra azt monda: „Ha számszerűsíteni kell, akkor nagyjából 70%.”

Oszd meg!

10 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Nuevo León
#10 Nuevo León 2016. november 12. 19:15  
albutr:
de Hülkenberggel és Sutillal sem tudta tartani a lépést.

Sutillal nem tudta tartani a lépést? Total egy szintet hoztak, egyik se szerzett pontot es az idomeros parharc is kiegyenlitett volt.

Nuevo León
#9 Nuevo León 2016. november 12. 19:14  
F1890:
13-ban sok-1-re kapott ki hülkenbergtől :DD nem kell védeni

Ja újoncként :D

Mondjuk ennek tükrében még nagyobb volt az amit Gro ellen hozott idén.

albutr
#8 albutr 2016. november 12. 17:48  
Nuevo León:
Kinek mi a nulla teljesitmeny. Ezek a megnyilvanulsok Grosjeant huzzak le nem a mexióit ez jobb ha tudod. Mert mint sokszor leirtam egy ritka szar versenyzőtől mint ugye Guti eleg erdekes hogy hanyszor vegzett a francia előtt. És az a leghülyébb ember aki a pontokbol indul ki, meg a szakertők is tudjak hogy az első ket futam màk volt Gro reszeről, Guti meg kiesett muszaki hiba miatt.

de Hülkenberggel és Sutillal sem tudta tartani a lépést.

F1890
#7 F1890 2016. november 12. 15:31  
Nuevo León:
Mondjuk azt is megnéztem volna hogy evvel a mostani Haas-al meg a 2 evvel ezelőtti Saubereel hanyan szereztek volna pontot. Lenne meglepetés.

13-ban

sok-1-re kapott ki hülkenbergtől :DD nem kell védeni

Nuevo León
#6 Nuevo León 2016. november 12. 15:13  

Mondjuk azt is megnéztem volna hogy evvel a mostani Haas-al meg a 2 evvel ezelőtti Saubereel hanyan szereztek volna pontot.
Lenne meglepetés.

Nuevo León
#5 Nuevo León 2016. november 12. 14:59  
Horizont:
Elég baj ez hogy 3 év 0 teljesítménye után is a f1ben maradhat.

Kinek mi a nulla teljesitmeny.

Ezek a megnyilvanulsok Grosjeant huzzak le nem a mexióit ez jobb ha tudod. Mert mint sokszor leirtam egy ritka szar versenyzőtől mint ugye Guti eleg erdekes hogy hanyszor vegzett a francia előtt.

És az a leghülyébb ember aki a pontokbol indul ki, meg a szakertők is tudjak hogy az első ket futam màk volt Gro reszeről, Guti meg kiesett muszaki hiba miatt.

Horizont
#4 Horizont 2016. november 12. 14:34  

Elég baj ez hogy 3 év 0 teljesítménye után is a f1ben maradhat.

Nuevo León
#3 Nuevo León 2016. november 12. 14:33  

Te egy nagyon értelmes ember lehetsz az életben. :DDD

Diák Murphy
#2 Diák Murphy 2016. november 12. 14:25  

"70 százalékot ad annak, hogy az F1-ben marad! "

Az amcsi választás vesztesének is ennyit adtak :D Remélem itt is "bejön". Dzsalj haza István, várnak otthon a rokonok.

Diák Murphy
#1 Diák Murphy 2016. november 12. 14:24  

"Dik má’, há’ á csápát többet hibázott, há’ de tílleg morík írcsíteek má’meg én tök rajos pilóta vagyok, há dikházzátok de sok pontot szereztem vóna, ha dzsukkerebb a kocsi!"

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

352016.12.03. 14:08

Rosberg: Ha nem lettem volna bajnok, folytatom!

Egyelőre kizártnak tartja, hogy egy nap visszatér

102016.12.03. 12:36

Hamilton: Néha kényelmetlenül éreztem magam

„Mélyebbre kellett ásnom, mint az előző években”