Gutiérrez szerint a büntetés durva, a bírák következetlenek

írta: M4Sport
2016. augusztus 27. 19:58
FOTÓ: ©xpbimages.com

Túl keménynek tartja büntetését Esteban Gutiérrez, akinek Pascal Wehrlein akadályozása miatt kell majd visszasorolnia a rajtrácson. A mexikói úgy érzi, a bírák ma nemcsak szigorúak, hanem következetlenek is voltak, hiszen Kevin Magnussen büntetlen maradt egy hasonló vétség után.

Gutiérrez nem először került nézeteltérésbe vetélytársaival, és nem először volt jelenése emiatt a versenybíráknál: az előző két hétvégén a kék zászlók figyelmen kívül hagyása miatt panaszkodtak rá (Magyarországon büntették is), ma pedig az Eau Rouge tetején lévő gyors jobbosban volt figyelmetlen a Manor pilótájával, aki miután a fűre hajtott le is idiótázta őt.

A harmadik szabadedzés után egyébként Kevin Magnussennek is jelenése volt a versenybíráknál, amiért feltartotta Sebastian Vettelt a Buszmegállóban, a dán viszont megúszta az esetet. Gutiérrez úgy érzi, az, hogy őt büntették, a Renault pilótáját viszont nem, tisztességtelen volt a bírák részéről. „Nagyon kemény” – mondta büntetéséről, majd hozzátette. „Főleg, ha figyelembe vesszük, hogy Magnussen semmit sem kapott. Nagyon kemény” – ismételte.

„Ők döntenek, ezekben az ügyekben nekik kell határozniuk, de az lenne a legfontosabb, hogy összhangban legyenek. Ma szerintem nem voltak összhangban. Tisztelem őket. Helyes hozzáállással mentem fel és elmagyaráztam a helyzetet, de a döntésük… elég igazságtalan helyzet ez, hiszen valaki más hasonló dolgot tett, és ő nem kapott büntetést” – panaszkodott.

Nyilatkozata során rámutatott, az incidens azért történt, mert csapata nem figyelmeztette a rádión, hogy Wehrlein közelít hozzá. „Ez egy félreértés volt. A mérnököm nem szólt, hogy jön, és igazából nagyon gyorsan érkezett. Hagytam egy kis helyet a jobb oldalon, de nagyon gyorsan jött és nem akartam agresszív mozdulatot tenni, mert akkor még rosszabb lett volna a helyzet. Láttam, hogy balra szeretne menni, aztán hirtelen jobbra. Ilyenkor jobb, ha egyenesen mégy tovább, mert a szituáció veszélyesebb is lehet, ha irányt válasz” – magyarázta.

A csapatvezető, Günther Steiner megvédte pilótáját, sőt elhintette, a kék zászlós kritikák is hozzájárulhattak ahhoz, hogy az FIA ilyen „súlyos” büntetést rótt ki a mexikóira. „Azt hiszem, a kék zászlós ügyekben semmi rosszat sem csinált, az egyetlen probléma az volt, hogy ez Lewis Hamiltonnal történt és ő felmutatta a középső ujját. Kielemeztük, és az a srác, akit Esteban előtt körözött le két tizeddel lassabban engedte el. Kaptunk egy öt másodperces büntetést, mert Hamilton frusztrált volt, és bemutatott. Aztán jött Daniel Ricciardo. Nem volt tökéletes kék zászlós előzés, és ő elpanaszolta, hogy már megint Esteban az. Ha gyorsabb az autód, gyorsabban le kellene előznöd és nem kellene panaszkodnod. Versenyzők vagytok, vagy azt akarjuk, hogy elengedjenek titeket?” – nyilatkozta.

FIA
Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Thibczy
#3 Thibczy 2016. augusztus 28. 09:39  

Ha mindenki szembe megy vele az autópályán, akkor talán eszébe juthatna, hogy esetleg nem a többi a hülye.

Remélem jövőre beültetnek egy rendes pilótát a helyére, mert a teljesítménye igencsak harmatos.

Michael
#2 Michael 2016. augusztus 28. 01:03  

Gutika, most mar mehetnel a palyan hosszaban is! :)

Masters_Of_Hardcore
#1 Masters_Of_Hardcore 2016. augusztus 27. 20:21  

Bajusz nélkül megasztáros csajnak is elmenne Guti.

Tényleg ennyire reklámoznia kell magát? Már elég uncsi.

Helyesbítek: bajusszal is....

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 27. 22:11

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

„Elkezdtem a visszaszámlálást”

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”