Ha Alonso újra Hamilton csapattársa lenne...

írta: M4Sport
2016. augusztus 22. 10:17
FOTÓ: ©xpbimages.com

Csupán egyetlen szezont húztak le egymás mellett, de az az év is a botrányokról maradt emlékezetes. Fernando Alonso úgy érzi, ma már sokkal jobban kijönne Lewis Hamiltonnal, ha újra csapattársak lennének.

2007 Kimi Räikkönen éve volt, ám a szezon talán kicsit másképp is alakulhatott volna, ha a McLaren bajnoki címre esélyes versenyzőpárosa kicsit jobban elviseli egymást. Az a szezon a viszályokról és veszekedésekről marad emlékezetes Woking számára, arról, hogyan hányt fittyet Lewis Hamilton a Magyar Nagydíj időmérő edzésén a csapat előzetes terveire, miként blokkolta aztán Fernando Alonso újonc kollégáját a boxutcában, valamint vádolta folyamatosan csapatát azzal, hogy a brit felé húz, mert őt akarja bajnoknak látni.

A két bajnok azóta már többször is elmondta, abban az évben valójában nem egymással volt problémájuk, mi több, amióta nem számítanak közvetlen riválisoknak, rendszeresen nagy tisztelettel beszélnek a másikról. Alonso az ESPN-nek adott interjújában nemrég kijelentette: ha ma újra csapattársak lennének, már remekül kijönnének.

„Szerintem teljesen más lenne. Sokkal érettebb vagyok, ahogy ő is. A csapatok ráadásul már sokkal jobban felkészültek az efféle helyzetekre. Ha egy nap újra Lewis csapattársa lennék, szerintem teljesen más lenne minden, mert sokat tanultunk azóta, és más emberek is vagyunk már. Már nincs meg bennünk az a – mondjuk így – feszült győzni akarás, mert mindketten tiszteljük a másikat. Olyan gyorsan vezetnénk, amennyire csak tudunk, de a kölcsönös tiszteletünk teljesen más szinten van” – fogalmazott.

A spanyol szerint az F1-nek sem tenne rosszat, ha egymás oldalán küzdenének a győzelmekért. „Mindenki imádná, de csak ha versenyképes csapatnál lennénk, máskülönben ugyanaz lenne a helyzet, mint most velem és Jensonnel. Erős csapatunk van, és nagy eredményeket érhetnénk el, de ha az autód nem versenyképes, a hétvégéken kicsit észrevétlen vagy. Idejössz, végigcsinálod a versenyedet, de senki sem veszi észre, hogy fantasztikus időmérős kört futottál, vagy elkövettél egy hibát és kiestél már a Q1-ben. Elkövettünk pár hibát idén, Bakuban például a forgalom miatt lettünk 14.-ek és 15.-ek az időmérőn, de kinek tűnt ez fel? Senkinek, mert ha nem küzdesz a bajnoki címért, kicsit észrevétlenné válsz.”

„A Forma–1 és a szurkolók nagyon élveznék, ha a nagy neveket látnák küzdeni a bajnoki címért, a győzelmekért, de ez talán lehetetlenség, mert a sportág sajátossága, hogy csak egy csapat nyerhet.”

Hogy a McLaren 2017-ben harcba szállhat-e a legjobb helyezésekért, egyelőre nem tudni, az viszont nem kizárt, hogy Alonso esetében megismétli magát a történelem. Jó esély mutatkozik tudniillik arra, hogy a McLaren az év végén ajtót mutasson Jenson Buttonnek, s helyére egy, a 2007-es Lewis Hamiltonhoz hasonló ifjú tehetséget, Stoffel Vandoorne-t ültesse.

A kétszeres bajnok azonban rámutatott, van egy komoly különbség a két helyzet között… „2007 elég különleges volt, mert Lewis már nagyon fiatal kora óta a McLaren pártfogoltja volt, részese volt egy programnak, és nagyon gyors volt. Nagyon versenyképes autóval rendelkeztünk, és a bajnoki címért harcoltunk vele, amire senki sem számított. Ráadásul ő brit volt. Stoffel pedig nem brit. Ez máris elegendő különbség szerintem” – utalt vissza arra a 9 évvel ezelőtti gyanújára, miszerint a McLaren azért állt be inkább Hamilton mögé, mert hazai versenyzővel akart sikert elérni.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#3 albutr 2016. augusztus 22. 20:23  

BAJNOKSÁG SZEMPONTJÁBÓL JÓ LENNE.

albutr
#2 albutr 2016. augusztus 22. 20:22  

mind a ketten éretebbek lettek.

Konszpiresiszeoriz
#1 Konszpiresiszeoriz 2016. augusztus 22. 11:32  

Ha mostt csapattársak lennétek, minden futam után pofozkódás lenne!

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ