"Ha én lennék Vettel helyében, most meg akarnám ölni őt!"

írta: M4Sport
2016. május 01. 19:39
FOTÓ: ©xpbimages.com

A háromszoros világbajnok Niki Lauda is leszedte a keresztvizet Danyiil Kvjatról. Az orosz futamon letöltött büntetésén kívül – több társával együtt – büntetőpontokat is kapott.

Nem a hazai közönség előtt versenyző Danyiil Kvjat volt a mezőny egyetlen tagja, aki hibát követett el az Orosz Nagydíjon, de miután kettejük csatájának előtörténete van, ráadásul Sebastian Vettelnek hívták az áldozatot, az ő esetére irányult a legnagyobb figyelem.

A Ferrari csapatfőnökén kívül a Red Bull vezetője, de még a csapattárs Daniel Ricciardo is az oroszt tette felelőssé a rajt utáni ütközésekért – ám talán egyikük sem fogalmazott annyira keményen, mint a „kívülálló” Niki Lauda. Az osztrák fölvetette, Kvjat talán még olcsón is úszta meg 10 másodperces stop and go büntetésével. „Borzalmas volt. Nem menekülhet az elől, hogy mekkora hülyeséget csinált. Vettelt mindent jól csinált, Kvjat egyszerűen felöklelte őt. Ennél hülyébben és bosszantóbb módon nem is lehetett volna” – bírált az osztrák.

„És aztán még egyszer megtörtént. Nem tudom, mi vezérelte. Oroszországban vagyunk, talán túlmotivált volt, de így nem lehet versenyezni! Ha én lennék Vettel helyében, most meg akarnám ölni őt! Két futam óta ugyanaz a történet. Teljességgel céltalanul érkezett hátulról. Az FIA-nak jobban át kéne gondolnia, hogy valamilyen figyelmeztetést adjon neki” – vélekedett.

Ami a szövetséget illeti, futam utáni közleményéből kiderült, hogy Kvjat az időbüntetésen túl 3 büntetőponttal is gazdagabb lett.

Nem ő volt ugyanakkor az egyetlen. Az első kanyarban Nico Hülkenbergnek nekihajtó Esteban Gutiérrez áthajtásos büntetése mellé 2 büntetőpontot is kapott, akárcsak a Toro Rossójával Jolyon Palmert a pályáról leszorító Carlos Sainz, aki a futam alatt 10 másodperces időbüntetést is elkönyvelt.

A spanyol egyébként értetlenül állt a történtek előtt. „Úgy döntöttem, a hármas kanyarban külső ívre megyek, és nem számítottam rá, hogy érkezik. Néztem őt a bal tükörbe, aztán hirtelen elveszítette az irányítást a piszkos részen a kettes kanyar kijáratánál. Csak ekkor vettem észre, hogy van mellettem valaki balra, amikor összeértünk. Talán azt hitték a bírák, hogy lekényszerítettem őt a pályáról. Pedig nem is láttam, egyszerűen csak elveszítette az irányítást, mert kipörögtek a kerekei” – panaszkodott.

A negyedik büntetett Felipe Nasr volt Szocsiban. Ő megúszta egy 5 másodperces időbüntetéssel a 2-es kanyar levágását.

Oszd meg!

7 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Masters_Of_Hardcore
#7 Masters_Of_Hardcore 2016. május 03. 03:13  
SANI{Ó:
ja mert szujo és társai a "NAGY SZAKÉRTŐK" az igazi megmondók a tömeg meg bégeti utánuk a sületlenséget?

Azt is tudjuk hogy nálad ha Vettel kezében véres kés lenne, akkor se lenne semmiben sem bűnös... :D parasztvakítás áldozata.....

SANI{Ó
#6 SANI{Ó 2016. május 02. 07:10  
Jadeite:
"Két futam óta ugyanaz a történet. " - az öreg Lauda már megint koptatja a száját, de bölcsebbnek tűnne, ha most csendben maradt volna.

ja mert szujo és társai a "NAGY SZAKÉRTŐK" az igazi megmondók a tömeg meg bégeti utánuk a sületlenséget?

SANI{Ó
#5 SANI{Ó 2016. május 02. 07:08  

végre egy igazi szakértő is kimondja, hogy a múltkor csak Vettel zseniális helyzetfelismerése mentette meg, hogy már ott is felöklelje ez az idióta amatőr. sajnos Kimi meg túl lecsapta az ívet így elkerülhetetlen volt, hogy elállja az útját Vettelnek. most meg mintha szánt szándékkal ment volna neki...itt az új Maldonado?

Masters_Of_Hardcore
#4 Masters_Of_Hardcore 2016. május 02. 00:33  

Na ja, nem kell ennyire túlhabozni az ügyet. Kínában semmi hibát nem vétett az orosz. Itt se volt szándékos az eset.. az első ütközés hiba volt, a második meg már inkább csak pech. Lehet visszanézni a rajtot... Ez nem olyan súlyos mint amikor Grosjean szó szerint letolta Hamiltont a pályáról Spa-ban 2012-ben.. Az agresszívebb volt.

f1m12
#3 f1m12 2016. május 01. 21:46  
Lundgren:
Kvyat hibázott, de szerintem nem szándékosan, ergo nem Vettelt akarta direkt kilökni, nem is lenne ebből akkora ügy, ha nem lett volna a Kína. Azonban Lauda régebben lenyilatkozta, hogy annak idején elég sok "csibészséget" megcsinált, csak akkor nem vettek mindent a kamerák...

szerintem néhány mp leforgása alatt nekimenni ugyanannak a pilótának, és kibaszni a versenyről, aki ráadásul egy vb, és még Ferrari pilóta is...szóval ez biztos nagy ügy lett volna mindenféleképpen. szalagcím mindenhol

Lundgren
#2 Lundgren 2016. május 01. 21:25  

Kvyat hibázott, de szerintem nem szándékosan, ergo nem Vettelt akarta direkt kilökni, nem is lenne ebből akkora ügy, ha nem lett volna a Kína. Azonban Lauda régebben lenyilatkozta, hogy annak idején elég sok "csibészséget" megcsinált, csak akkor nem vettek mindent a kamerák...

Jadeite
#1 Jadeite 2016. május 01. 21:12  

"Két futam óta ugyanaz a történet. " - az öreg Lauda már megint koptatja a száját, de bölcsebbnek tűnne, ha most csendben maradt volna.

Utoljára módosítva: 2016. május 01. 21:13

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sebastian Vettel

02016.10.26. 11:33

Így segíti a NASA módszere Hamiltont és a Mercedest

Csúcsformában bármilyen időzónában

32016.10.26. 10:47

Massa: Alonso jóban lehet a bírákkal…

"Nem értem, miért nem adtak neki büntetést"

32016.10.26. 09:46

Közel a Dennis-korszak vége a McLarennél – Whitmarsh is az utódjelöltek között?

Egyre erősebb a távozásáról szóló pletyka