Ha jó autót kap, Räikkönen nem játszik alárendelt szerepet

írta: M4Sport
2016. június 24. 13:17
FOTÓ: ©xpbimages.com

Maurizio Arrivabene szerint még ma is képes bárkivel fölvenni a versenyt, Mika Salo pedig úgy látja, nincs alkalmasabb ember nála a feladatra – középpontban Kimi Räikkönen ferraris jövője.

A négyszeres világbajnok Alain Prost a napokban azt nyilatkozta, kockázatosnak tartaná a Ferrari részéről Kimi Räikkönen 2017-es leváltását, mert a finn tökéletesen illik a csapatba, ráadásul kiválóan látja el a második számú versenyzői feladatokat Sebastian Vettel mellett. Bár azt továbbra sem tudni, hogy mindez elég-e ahhoz, hogy a finn jövőre is a mezőny tagja legyen, Maurizio Arrivabene a Motorsportnak adott interjúban ismét pozitívan nyilatkozott róla.

„Már sokszor hangsúlyoztam, hogy két világbajnokról beszélünk. Sebastian a Ferrarihoz akart jönni, mert ez volt a vágya, ahogy sok más versenyzőé is. Csak a munkájára összpontosít, és szerintem hosszú időre tervez nálunk. Kimi eközben sokat segít a konstruktőri bajnokságban, és az idei szezonja első felében jól dolgozott. Ha a megfelelő autó a rendelkezésére áll, nem hiszem, hogy bárkivel szemben alárendeltté válna. De a következő évre vonatkozólag még korai válaszokkal szolgálni. Még az év kétharmada hátravan” – felelte a versenyzőfelállásuk kapcsán föltett kérdésre.

A Ferrari történetének másik finn versenyzője, Mika Salo eközben ugyancsak Räikkönen mellett foglalt állást. „Remélem, hogy marad, mert ő még mindig egy élversenyző. Nem hinném, hogy bárki is jobb csapattársa lehetne Sebastiannak. Kimi még mindig oda tudja tenni magát, megvan a tempója, csak bizonyos okok miatt balszerencsés éve van” – nyilatkozta a honfitárs a GPUpdate-nek.

„Ha egy fiatalabb versenyzőt választanának – bár a Ferrari sosem választ fiatal versenyzőt, inkább tapasztaltat –, akkor az egész csapat megváltozna. Már jól ismerik a versenyzőiket, a folytonosság pedig fontos. Ők ketten már egy ideje együtt dolgoznak, szerintem a Ferrari számára könnyebb lenne így megépíteni az új autót. Nem hiszem, hogy bárki is ilyen jól illene a csapatba. Most senkit nem látok a mezőnyben erre a feladatra. De persze nem tudom, hogy ők hogy gondolkodnak. Mindenesetre örülök, hogy nem nekem kell döntenem!”

Salo hangsúlyozta, szerinte az sem akadály a hosszabbítás előtt, hogy Räikkönen a mezőny legidősebb tagja. „A korábbi korszakokban az életkor talán korlátot jelentett, mert az autókat nehéz volt vezetni, de most sokkal könnyebbnek tűnik. Az életkor Kimi esetében is fölmerült mint tényező, de szerintem rendben van. Igen, talán több futam van, de régen meg sokat teszteltünk, és emiatt többet voltunk úton. Most foglalkozhatsz a versenyzésen kívüli élettel is. Csak versenyzel, aztán hazamész. Korábban a verseny után tesztelned kellett, és ez igen kemény volt. Szerintem a változás az idősebbeknek kedvez, mivel elég tapasztaltak, és nem lesznek túl fáradtak” – vélekedett Michael Schumacher 1999-es helyettese.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa