Ha nem harcolhat a bajnoki címért, Ricciardo eligazol

írta: M4Sport
2016. június 10. 16:33
FOTÓ: ©xpbimages.com

A csapat ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo figyelmeztette a Red Bullt: ha az alakulat vezetői nem tudják garantálni, hogy a következő években olyan autót kap, mellyel harcban lehet a világbajnok cím megszerzésérét, akkor elhagyhatja az istállót.

Bár a sajtótájékoztatón nem győzte hangsúlyozni, már túllépett a Monacóban történteken, úgy tűnik, Ricciardo és a Red Bull kapcsolata még mindig feszült. Az ausztrál szezonja meglehetősen pechesen indult, majd Spanyolországban egy taktikai hiba, Monte-Carlóban pedig a sokat emlegetett boxutcai bak fosztotta meg a győzelem lehetőségétől.

Monaco után ráadásul aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy „lassan már 27 éves lesz, és még egyszer sem volt harcban a bajnoki cím megszerzéséért”, majd megjegyezte teljesítménye alapján „jobb eredményeket érdemelt volna”. Eközben újra felerősödtek a pletykák, hogy az ausztrál adott esetben a Ferrarihoz igazolhat (noha a Red Bull állítja, velük marad a 2017-es szezonra), Kanadában pedig ismét „érdekes” nyilatkozatot adott.

Ebben jóformán figyelmeztette csapatát. „Csak egy dolog érdekel, mégpedig a világbajnoki cím” – mondta a Sky Sportsnak. „Ha a Red Bull azt mondja, nem tud lehetőséget biztosítani a győzelemre a következő években, akkor csak egy olyan helyre mehetek, ahol azt mondják: igen, nálunk harcolhatsz a világbajnoki cím megszerzéséért. Ez minden, csak ezért akarok harcolni” – tette hozzá határozottan.

Papíron jövőre két élcsapatnál is lehetősége nyílhat, a Ferrarinál ugyanis Kimi Räikkönen, a Mercedesnél pedig Nico Rosberg szerződése jár le. Mivel az utóbbi forgatókönyv valószínűtlennek tűnik, sokan a Ferrarival való megegyezést tartják az ausztrál B-tervének. A vörösöknél egyébként Sebastian Vettel márkatársa lehetne, akit eddig csak ő tudott legyőzni azonos autóval. A témát már a német előtt is szóba hozták, ő pedig kijelentette, nem lenne ellenére Ricciardo érkezése.

A Sky tudósítója, Ted Kravitz eközben arról beszélt, a Kanadai Nagydíj helyszínén egy „madár azt csiripelte” neki, hogy a Red Bull kárpótolta az ausztrál versenyzőt, aki az istálló hibája miatt veszítette el a monacói győzelmet. A brit riporter úgy tudja, a bikások kifizették a győzelmi prémiumot versenyzőjüknek, noha ő csak másodikként ért célba a hercegségben.

Oszd meg!

8 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

guide
#8 guide 2016. június 11. 15:19  
T.M.:
Aligha lesz ott jövőre, ha megengedhet magának ilyen nyilatkozatot. Izgis.

Webber évekig keményen bírálta a Red Bullt és mégis minden évben új szerződést kapott.Ricsinek még inkább elnézik,mert sokkal jobb pilóta.

guide
#7 guide 2016. június 11. 15:13  

Ezzel a mondattal azért kizárt a listáról egy csomó csapatot!:D
Szerintem minden pilóta olyan istállónál szeretne versenyezni,ahol világbajnok lehet.Na de melyik az?Talán van ajánlata a Mercedestől is?A Merci és a Red Bull a két nagy esélyes jövőre,de azért a Ferrarinak is adnék kb.10%-ot.

T.M.
#6 T.M. 2016. június 11. 09:41  

Aligha lesz ott jövőre, ha megengedhet magának ilyen nyilatkozatot. Izgis.

jtfan
#5 jtfan 2016. június 10. 23:48  

Én kedvelem Ricci-t, de ilyenkor mégis mit gondol? Hova menne? Jelenleg a RedBull a második legjobb csomag. A Ferrari maximum a RedBull elé férhet be a Merci ellen kevés.
Tehát a Mercibe akar beülni Hami mellé? Esetleg Meki? Mi a terv?
Szerintem a Ferrarira célozgat fű alatt. Pénzt kapna rendesen, de ott se lenne jobb esélye vb-t nyerni. Szóval semmi értelme annak, amit most levágott.

f1m12
#4 f1m12 2016. június 10. 19:59  

mégis mit csinálna a Ferariban? 2 olyan csapat van, ahol a fejlődés nyomon követhető. az egyik autójában ott ül. olyan sértődött mostanság, pont úgy beszél, m aki eligazolni készül. csak azok szokták megengedni maguknak ezt a stílust, különben meg kitartanak a csapatuk mellett a pilóták. nem tudom meddig csinálja még. lehet Rosberg helyét akarja? unszimpatikus

velorex
#3 velorex 2016. június 10. 18:26  
SANI{Ó:
Remélem a Ferrari okult már az indokolatlanul túlértékelt beképzelt pilótákból, akik csak követelőznek.....Ricc nem illik a Ferrari történelméhez, Max már inkább.

Szerintem fordítva igaz. Az elmúlt majd egy évtizedben a Ferrari igencsak sok ígérettel és felfújt éveleji lőzungokkal etette a pilótáit és a tifosikat.

SANI{Ó
#2 SANI{Ó 2016. június 10. 18:11  

Remélem a Ferrari okult már az indokolatlanul túlértékelt beképzelt pilótákból, akik csak követelőznek.....Ricc nem illik a Ferrari történelméhez, Max már inkább.

velorex
#1 velorex 2016. június 10. 17:08  

Én nem merném mondani, hogy a Ferrari tudná ezt a feltételt biztosítani Ricciardonak.FORMA-1 HÍREK

Sebastian Vettel

12016.10.21. 22:31

Rosberg Ricciardo előtt húzta be a második edzést – törmelékhullás Austinban

Folyamatosan "morzsolódtak" az autók a kerékvetőkön

02016.10.21. 21:49

Úgy tűnik, eldőlt a tesztvita

A felek megtalálták a közös nevezőt

02016.10.21. 19:56

Nemet mondott az FIA a bahreini tesztre

A csapatok most Ecclestone-nal tárgyalnak