„Ha nem tetszik a pálya, haza lehet menni”

írta: M4Sport
2016. június 18. 12:32
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bernie Ecclestone is reagált a bakui pálya biztonsága miatt aggódó versenyzői megszólalásaira. A Forma–1 Menedzsment (FOM) első embere nem fogta vissza magát, sőt kijelentette, a panaszkodó pilóták „haza is mehetnek, ha nem tetszik nekik a pálya.”

Csütörtök óta sok kritika érte az Európa Nagydíj új helyszínét: néhány versenyző aggodalmát fejezte ki a szűk bukóterek (vagy bizonyos kanyarokban azok hiánya) és a trükkös boxbejárat miatt. A téma kapcsán péntek este a címvédő, Lewis Hamilton is megszólalt, kinek véleménye szerint egyesek túl sokat „nyafognak” és pont a „pályák karakterét akarják kiölni”.

A közös nevezőt továbbra sem sikerült megtalálni; Jenson Button például jelezte, az edzések után semmit sem változott a véleménye, azaz továbbra is aggódik a biztonság miatt, a FOM első embere pedig jelezte, ő Hamiltonnal ért egyet. Nyilatkozata során egyébként – a tőle megszokott gúnyos stílusban – megjegyezte, egyik pilótát sem kényszerítik arra, hogy a hétvégén részt vegyen a futamon, vagyis nem kötelező a „veszélyes” bakui pályán versenyezniük.

„Azt hiszem, igaza van” – mondta, amikor Hamilton megjegyzéséről kérdezték. „Ha nem akarnak vezetni, nem kell vezetniük. Ez rajtuk múlik. Ilyen a versenypálya, ha nem tetszik, akkor haza lehet menni. Ez a pálya egy kicsit – ahogyan azt már korábban is mondtam – tökös. És ha nem tetszik… egyikük a boxutcai sebességre panaszkodott. Azt hiszem, Nico volt. Azt mondom az embereknek, hogy vessenek egy pillantást az autóra, amin vannak fékek. Az pedig a versenyzőn múlik, mennyire megy gyorsan” – magyarázta a 85 éves sportvezető.

A téma kapcsán egyébként nemrég egy másik versenyző, Nico Hülkenberg is hasonló véleményt fogalmazott meg. „Mindig is azt mondtam, hogy senki sem kötelezhető arra, hogy gyorsan menjen. Ha valaki nem érzi magát biztonságban, vegye le korábban a lábát a gázpedálról. Mi versenyzők vagyunk, ezért fizetnek minket. Emiatt nem is panaszkodom” – nyilatkozta a Force India német pilótája az Auto Motor und Sportnak.
Hungarotickets nyereményjáték

Magyar Nagydíj nyereményjáték

2x2 belépő várja gazdáját a Forma-1-es Magyar Nagydíjra! :) A nyereményjátékban való részvételhez nem kell mást tenned, mint A HUNGAROTICKETS FACEBOOK BEJEGYZÉSÉBEN tagelni (megjelölni) magad és azt a családtagodat, barátodat, akivel el szeretnél venni a Magyar Nagydíjra. ITT a lehetőség, tessék tagelni, és nyerni! Sorsolás a Hungarotickets Facebook oldalán, jövő hét hétfőn!

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Jadeite
#3 Jadeite 2016. június 18. 14:29  

Ezen a pályán ha megkotlik a DRS, az is parádés pillanatokat okozhat. Egyébként szerintem maga a pálya is olyan, h elsőre poénnak néztem, aztán rájöttem, h viccnek szar.

F1890
#2 F1890 2016. június 18. 13:54  

senna és berger a 90es évek elején mondták h a tamburello nem biztonságos. a többit tudjuk.
berni akkoris ilyen könnyelmű kijelentéseket tett?

nekem a pálya tetszik, sztem jól sikerült. de az tény h utolsó 2 kanyar veszélyes , főleg ha kopott gumin kibaszarint a szélárnyék vagy esőben megcsúszol és mögötted érkezik a mezőny. indycar féle balesetek lehetnek

Utoljára módosítva: 2016. június 18. 13:55

trialboj
#1 trialboj 2016. június 18. 13:52  

:)) Ez ismét egy szopjatoklemind megnyilvánulás, és rendkívül nevetséges, mikor az FIA állandóan tolja a biztonság témát, és hajlandóan feláldozni az F1 66 éves hagyományát, és tetőt rakni az autókra. Sakkor jön Börni, aki azt mondja hogy ez igaz h veszélyes de jól van így?
Normális ember azt nyilatkozta volna, hogy az FIA szakemberei megvizsgálták a pályát mielőtt ide érkezett volna a mezőny, és minden rendben találtak, tehát a jelenlegi autókkal biztonságosan teljesíthető a hétvége...

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

42016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa