Ha nem tetszik neki az új irány, Ecclestone távozik

írta: M4Sport
2016. szeptember 07. 11:58
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Forma–1 kereskedelmi ügyeit intéző Bernie Ecclestone nemrég elhintette, valóban távozhat posztjáról, mégpedig abban az esetben, ha nem ért egyet a királykategória új többségi tulajdonosa által követni kívánt irányvonallal.

A napokban több mértékadó lap is tényként közölte, az F1 hamarosan gazdát cserélhet, a Liberty Media ugyanis – két lépcsőben – felvásárolja a CVC részvényeit (35,1%) és többségi tulajdonossá válik. Az amerikai cég tulajdonosa, a milliárdos John Malone az adásvétel megtörténte után állítólag komoly átszervezésekbe kezdene.

Felmerült például, hogy a 21st Century Foxot birtokló Chase Carey-re bízná az F1 üzleti ügyeinek intézést, ő pedig két másik szakemberrel dolgozna: az egyik a kereskedelmi, a másik a sportrészlegért felelne. Az előbbi poszt nagyjából megegyezne Ecclestone jelenlegi „beosztásával”, a napokban azonban arról is cikkeztek már, a 85 éves milliárdosnak távoznia kell, az új tulajdonos ugyanis másra bízná feladatait. A brit média nemrég az érintetett is megszólaltatta.

A Daily Mailnek például elmondta, a tulajdonosjelölt felajánlott neki egy új szerződést, hogy maradjon a sport közelében és segítse cégét a folytatásban. A Timesnek nyilatkozva viszont egyértelművé tette, ha nem tetszik neki az új rendszer, és az irányvonal, amit Malone akar követni, akkor több évtizednyi aktív szerepvállalás után valóban elhagyhatja a királykategóriát.

„Azt hiszem, az új ember be akarsz szállni, és csinálni szeretne egy kis zajt” – utalt arra, hogy az amerikai cég valóban megváltoztatna néhány dolgot a királykategóriában. A hírek szerint elsősorban a közösségi média és a digitális platformok felé nyitnának, melyektől Ecclestone mindig is ódzkodott. „Ha nekem nem tetszik ez a zaj, el is köszönhetek” – tette hozzá határozottan.

A lap egyébként megjegyzi, az üzletet megnehezítheti a Forma–1 ellen folyó uniós vizsgálat, ami azt követően vette kezdetét, hogy a Force India és a Saubert panaszt emelt a sportág jelenlegi döntéshozatali mechanizmusa és pénzelosztási rendszere ellen, mondván a nagycsapatok úgy futtatják a sportágat, mint egy „kartellt”. Ecclestone a hírek szerint mát az Olasz Nagydíjon is értesítette az illetékeseket, hogy ezek a vizsgálatok hatással lehetnek a sport jövőre is.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.23. 22:56

Hülkenberg bosszús Vettel miatt

"Nem tudom, akarta-e egyáltalán használni azt a helyet"

4072016.10.23. 22:44

Életbevágó rajt-cél győzelem: Hamilton ismét meghódította Texast!

Verstappen és Räikkönen is kiesett