Ha nincs döntés jövő héten… – ultimátum Péreztől

írta: M4Sport
2016. szeptember 29. 10:32
FOTÓ: ©xpbimages.com

Sergio Pérez ultimátumot adott a Force Indiának: jövő hétig tudni szeretné, mi lesz vele 2017-ben! De miért az egyre csak húzódó szappanopera?

„Majd a következő héten” – ígérte Sergio Pérez Monzában, Szingapúrban és most Malajziában is. Bár már többször is utalt rá, szinte biztosan marad a Force Indiánál, jövője továbbra is bizonytalan. Bejelentésre és hivatalos megerősítésre ezúttal sem került sor, helyette viszont egyfajta ultimátum érkezett: Pérez kijelentette, ha Japánig nem tisztázódik helyzete, elgondolkodik azon, hogy máshol folytassa.

„A következő hét meghatározó lesz a jövőm szempontjából, akkor már tudnom kell, maradhatok-e az F1-ben, vagy keresnem kell helyet valahol máshol” – fogalmazott Sepangban a mexikói. „Nagyon remélem, hogy a következő hétvégén már tudni fogjuk. Tovább húzódik ez, mint vártam, de egyelőre minden a megfelelő irányba tart, ezért remélem, hogy jövő héten minden világos lesz.”

A sportigazgató Otmar Szafnauer a késlekedés kapcsán elmondta: „Nincs is szükségünk bejelentésre. Hülkenberggel és Pérezzel is szerződésünk van. A Mercedes sem tett bejelentést arról, hogy Hamilton jövőre náluk versenyez…”

A kérdés viszont aligha ilyen egyszerű. Máskülönben Pérez nem nyilatkozna minden futam előtti csütörtökön jövője bizonytalanságáról, nem beszélne más lehetőségekről, és mindenekelőtt nem adna ultimátumot csapatának. Elmondása szerint szponzorai jelentik a bizonytalanság forrását. „A szerződéseim a szponzorokkal elég bonyolultak, nekik is egyeztetniük kell, és biztosra akarunk menni, hogy minden rendben. Remélhetőleg hamarosan sikerül egyezségre jutnunk, mert ha nem, akkor elég nehéz helyzetbe kerülök.”

Feltételezések szerint a valós fennakadást az jelentheti, hogy Pérez a 2018-as ferraris esélyt szem előtt tartva mindenképp csak egyetlen évre szeretne hosszabbítani csapatával. „Vannak, akik ezt mondják, de számomra sokkal fontosabb, hogy jövőre egy számomra ismert csapattal vágjak neki az új autós érának, és ismerjem azokat, akikkel együtt dolgozunk. Még azt sem tudom, hol leszek 2017-ben, szóval 2018 még igencsak messze van” – mondta a fölvetésre.

Elmondása szerint egyetlen csapatra (Force India) koncentrál jelenleg, ám ez nem jelenti azt, hogy ne lennének más lehetőségei. Pletykák szerint a Renault mellett a Haas és a Williams is szóba jöhet nála. „Van pár érdekes lehetőség. Jelenleg abban bízom, hogy egy csapattal minden jól alakul. Ha a jövő hétig nem oldódik meg, akkor más lehetőség után nézek. Szeretném folytatni az F1-es pályafutásom, de nem várhatok már tovább. Szerencsére nagy az érdeklődés. Ha végül nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy tervezem, akkor más opciót nézek, de ez sem aggaszt igazán.”

Pérez végül kiemelte, hiába az erről szóló találgatások, nem azért várat magára a hivatalos bejelentés, hogy arra hazai versenye, a Mexikói Nagydíj előtt kerüljön sor. „Nem hiszem, hogy addig halogathatjuk, mert minél tovább vársz, annál kevesebb a lehetőséget. Senki sem vár rád örökké.”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg, Lewis Hamilton

22016.10.25. 12:01

De mi baja Rosberggel Ecclestone-nak?

Magyarázkodni volt kénytelen kijelentése miatt

112016.10.25. 10:46

A Ferrarié a legrosszabb átmeneti tesztautó?

Nincs több leszorítóereje, mint az aktuális gépnek – a Red Bull szerint ígéretesek az új gumik