Haas: Az új csapatok kapjanak több tesztnapot!

írta: M4Sport
2016. április 25. 10:25
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Haas csapatvezetője, Günther Steiner örülne, ha az új Forma–1-es alakulatok többet tesztelhetnének a mezőny rutinos tagjainál, hogy jobban megismerjék autójukat valamint magát a királykategóriát és megelőzzék az „apró hibákat”.

Az amerikaiak remekül kezdték az évet (Romain Grosjean kétszer is bekerült a legjobb hat közé), a kínai futamon azonban „eltűntek a középmezőnyben”. Csapatvezetőjük úgy érzi, a legutóbbi versenyen is jobban teljesíthettek volna, ha a szezon előtt többet gyakorolhatnak. Éppen ezért ha tehetné, ő több tesztlehetőséget adna az új alakulatoknak, abból ugyanis, ha ezek a csapatok már az első futamtól kezdve felkészültek, a sport is sokat profitál.

„Új csapatként örülnénk, ha lehetőséget kapnánk arra, hogy néhány nappal többet teszteljünk, mint a régebbi alakulatok” – kezdte Steiner. „Adjanak az új csapatoknak három, vagy még több tesztnapot, hogy jobban megismerjék az autót, és hogy a csapat jobban összerázódjon. Ezzel elkerülhetővé válnak azok a kisebb korai hibák, melyek néha komolyabb következménnyel járnak. Ez csak egy vágyálom, viszont sokat segített volna a csapatnak, hogy elkerüljük azokat a hibákat, melyek Kínában hátráltattak bennünket” – folytatta gondolatmenetét.

Steiner kiemelte, nem azért adna extra tesztlehetőséget az újoncoknak, hogy azok csökkentsék teljesítménybeli lemaradásukat, hanem azért, hogy kiküszöböljék azokat az apró hibákat, melyek óhatatlanul felütik fejüket, amikor egy istálló belevág az F1-es kalandba. „Sokkal inkább arról lenne szó, hogy a csapat jobban megismerje az autót, és összeszokottabban dolgozzon, mintsem arról, hogy találjunk valami újat. Ez nem arról szólna, hogy még gyorsabban menjünk. Arról lenne szó, hogy ne kövess el hibákat, szóval ne menj lassabban. Jó lenne néhány plusz tesztnap” – magyarázta.

A Pirelli gumitesztjei jó lehetőséget jelenthetnének a Haasnak, hiszen a csapattagok ezeken is gyakorolhatják a különböző procedúrákat és még többet tanulhatnak a királykategóriáról, Steiner azonban leszögezte, a csapat nem vesz részt ezeken a gyakorlásokon. Hogy miért nem, arra viszonylag egyszerű a magyarázat. „Sajnos nincs 2015-ös autónk. Nekünk csak a 2016-os áll a rendelkezésünkre. De egyébként is inkább arra koncentrálnánk, amik most van, hiszen még mindig nagyon sokat kell tanulnunk erről az autóról” – indokolt.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

zenon
#2 zenon 2016. április 25. 12:57  

Sauber: A csapatok, amelyeknek kék színű az autója, kapjanak több tesztnapot!

vandr
#1 vandr 2016. április 25. 12:07  

Ferka beiktat néhány plusz tesztnapot...

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kevin Magnussen és Jolyon Palmer

22016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt

22016.10.25. 15:34

Gasly nem érti

Úgy tűnt, ő lesz a Toro Rosso pilótája