Haas: egy lépéssel közelebb a bemutatkozás

írta: M4Sport
2016. január 09. 11:26
FOTÓ: ©xpbimages.com

Egy lépéssel ismét közelebb került a Forma-1-es debütáláshoz Gene Haas alakulta, miután teljesítette a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kötelező töréstesztjét; ezzel egyébként biztossá vált, hogy az istálló részt vehet a februári teszteken.

A Ferrarival és a Dallarával együttműködő amerikai alakulat töréstesztjére pénteken, az olaszországi Bollatében került sor (az elmúlt években a vörösök is itt teljesítették az FIA kötelező tesztjeit). Mivel korábban még egy Forma-1-es istálló sem jelezte, hogy átment a szóban forgó törésteszten, úgy tűnik, idén a debütálás előtt álló Haas-istálló teljesítette azt elsőként.

A Motorsport információi szerint az amerikaiak is a rövidebb orrkúpot választották; ez a megoldás már a 2015-ös évad elején is népszerűbbnek tűnt, mint a hosszú, amit a szezon során később több istálló is „leváltott”. A mértékadó amerikai szakportál azt is megtudta, hogy az istálló hamarosan megkapja az autó futtatásához szükséges homologizációs papírokat.

Mivel a Nemzetközi Automobil Szövetség csak azoknak az alakulatnak ad engedélyt a szezon előtti teszteken való részvételre, melyek teljesítették a törésteszteket, péntek este az is hivatalossá vált, hogy a Haas ott lesz az első barcelonai gyakorláson. Ezt egyébként az istálló is megerősítette közösségi oldalán; közleményükben már a tesztelést nevezték meg következő célként.

Az alakulat vezetői a napokban több alkalommal is kijelentették, felkészülésük megfelelően halad, sőt az alapító még azt is elhintette, túl sok idejük volt a felkészülésre (22 hónap állt az istálló rendelkezésére). Nemrég a célokat is kijelölték a szezonnyitóra: Melbourne-ben mindkét autóval be szeretnének jutni a Q2-be, a futamon pedig pontot, pontokat szereznének.

FIA
Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

khristiank
#2 khristiank 2016. január 10. 19:58  
Ostya:
Sziasztok! Idei vagy tavalyi motort kapnak majd a Ferraritól?

igen :D

Ostya
#1 Ostya 2016. január 09. 21:36  

Sziasztok!

Idei vagy tavalyi motort kapnak majd a Ferraritól?FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton, Niki Lauda, Toto Wolff

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája