„Hagyjuk dolgozni Kimit!”

írta: M4Sport
2016. május 14. 09:05
FOTÓ: ©xpbimages.com

A versenyzőpiac alakulására is komoly hatása lehet Max Verstappen Red Bullhoz kerülésének. Van, aki ezzel kimondottan elégedett – de a piac egyik kulcsfigurája Kimi Räikkönen lehet.

„Max Verstappen az egyik legértékesebb tagja a Forma–1-nek. Természetes, hogy más csapatok is érdeklődnek iránta. De ez a váltás most biztosan kiveszi a Red Bull versenyzőit a piacról a belátható jövőben” – nyilatkozta még csütörtökön Christian Horner, mintegy jelezve, azért is léptették elő tehetségüket, hogy hosszú távra magukhoz láncolják.

A brit sem csinált titkot belőle, voltak érdeklődők. Miután a Mercedes már jelezte, ők Pascal Wehrleinben látják a jövőt, főként a Ferrarit emlegették Max Verstappen kérőjeként – s ezzel egyben az év lejáró szerződéssel rendelkező Kimi Räikkönen utódjaként is. Egy másik jelölt erre az ülésre a Haast részben az olaszokkal való kapcsolat miatt választó Romain Grosjean, aki Barcelonában csak visszafogottan örült annak, hogy már eggyel kevesebb vetélytársa.

„Ha innen nézzük, biztosra veszem, hogy a Red Bull azért ülteti most az autójába, mert szeretné, hogy náluk maradjon. Azonban hangsúlyoznám: nem foglalkozom a Ferrarival, jelenleg engem csak a saját munkám érdekel, a lehető legjobban akarok teljesíteni a Haasszal, folyamatosan fejlődni akarunk, és sikeresé akarjuk tenni a történetünket. Még tizenhét futam van hátra, ennyi verseny után szeretném majd azt mondani: »Hű, milyen sokat értünk el az amerikai csapattal, ez a versenyzés történelme szempontjából is jelentős!« Aztán majd meglátjuk, mi történik utána” – fogalmazott a francia.

Persze, hogy lesz-e esélye a vörös autóba ülni, továbbra sem elsősorban Verstappentől, sokkal inkább magától Räikkönentől és jövő évi terveitől függ. „Nem tudom” – felelte a finn a kérdésre, 2017-ben is a Forma–1 mezőnyének tagja lesz-e. „Év végéig van szerződésem. Nem tudom, mi történik jövőre. De ha nem élvezném már ezt, akkor most sem lennék itt.”

Amellett, hogy akarja-e folytatni, az is fontos kérdés, a Ferrari vele akarja-e folytatni. 2015-ben hónapokig tartó huzavona és bizonytalanság után dőlt el, hogy maradhat – pedig egyes vélemények szerint már mennie kellett volna. Csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene előrebocsátotta, idén sem sietik el a döntést, és azt most is a bajnok formájától teszik függővé.

Közben viszont szeretnék elkerülni, hogy Räikkönen emiatt kényelmetlenül érezze magát. „Ugyanaz a helyzet, mint a múlt évben. Hagyjuk dolgozni őt. Ő egy világbajnok, a Ferrari legutolsó világbajnoka” – nyilatkozta Arrivabene. „Idén már bizonyította, hogy képes jól dolgozni, ezért nem lenne helyes túl nagy nyomást helyezni a vállára. Nagyszerű versenyző. Kínában mindenki láthatta, milyen nagyszerű fölzárkózást produkált. Szóval hagyjuk dolgozni őt, aztán ha eljön az ideje, meghozzuk a döntést!”

Egy biztos, Verstappen már nem nehezíti a dolgukat…

Oszd meg!

5 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

GM555
#5 GM555 2016. május 14. 13:26  
Kepano:
Én elsősorban az olyan monumentumokra gondolok, mint a kínai időmérő, vagy a oroszországi verseny újrarajtja. ilyen hibákat régen nem vétett. Lehet hogy számottevően egyik hiba sem számított, hiszen a Merci verhetetlen, de tavaly sokszor ezeken a hibákon múlott a jobb eredmény.

Kínai időmérő... ha jól emlékszem Vettel ugyanott hibázott azon az időmérőn.

Utoljára módosítva: 2016. május 14. 13:27

Kepano
#4 Kepano 2016. május 14. 12:08  
fist1:
Sokan elfelejtik, hogy nem egy kutyaütő a csapattársa Vettel személyében, ahhoz képest idén nem látom lényegesen gyengébbnek tőle. Bár ezt most még talán nehéz megítélni, mert nem ment le elég verseny.

Én elsősorban az olyan monumentumokra gondolok, mint a kínai időmérő, vagy a oroszországi verseny újrarajtja. ilyen hibákat régen nem vétett. Lehet hogy számottevően egyik hiba sem számított, hiszen a Merci verhetetlen, de tavaly sokszor ezeken a hibákon múlott a jobb eredmény.

fist1
#3 fist1 2016. május 14. 11:53  
Kepano:
A tempója tényleg jó, bár már az sem a régi, viszont tényleg nagyon sokat hibázik, és a döntő pillanatokban szinte mindig, tehát nem kérdés, hogy jövőre vissza kell hogy vonuljon. Anno Keke és Mika is gyorsan észrevette, hogy ami nem megy már, azt nem is kell erőltetni, és ezért meg is maradt a renoméjuk. Kiminek azután vissza kellet volna vonulnia, mikor csúfosan kikapott Alonosotól.

Sokan elfelejtik, hogy nem egy kutyaütő a csapattársa Vettel személyében, ahhoz képest idén nem látom lényegesen gyengébbnek tőle. Bár ezt most még talán nehéz megítélni, mert nem ment le elég verseny.

Utoljára módosítva: 2016. május 14. 11:53

Kepano
#2 Kepano 2016. május 14. 10:24  
ernike:
Nem hiszem hogy idén nagy gond lenne a teljesítményével. Talán a hibákat kellene elhagyni a tempója viszont legtöbbször kiváló, remélem ezt a hétvégén is meg tudja mutatni. Ferrari fejlesztések: Jelentősen kisebb légbeömlő/átalakított oldaldoboz: https://pbs.twimg.com/media/CiYTL5CXAAA2bcA.jpg:large Nagy leszorítóerős hátsó szárny: https://pbs.twimg.com/media/CiU9qOLWEAAM1NS.jpg:large Jó kép a kompakt belsőről: https://pbs.twimg.com/media/CiRjl9eWsAABofN.jpg:large

A tempója tényleg jó, bár már az sem a régi, viszont tényleg nagyon sokat hibázik, és a döntő pillanatokban szinte mindig, tehát nem kérdés, hogy jövőre vissza kell hogy vonuljon.
Anno Keke és Mika is gyorsan észrevette, hogy ami nem megy már, azt nem is kell erőltetni, és ezért meg is maradt a renoméjuk. Kiminek azután vissza kellet volna vonulnia, mikor csúfosan kikapott Alonosotól.

ernike
#1 ernike 2016. május 14. 09:42  

Nem hiszem hogy idén nagy gond lenne a teljesítményével. Talán a hibákat kellene elhagyni a tempója viszont legtöbbször kiváló, remélem ezt a hétvégén is meg tudja mutatni.

Ferrari fejlesztések:

Jelentősen kisebb légbeömlő/átalakított oldaldoboz:
https://pbs.twimg.com/media/CiYTL5CXAAA2bcA.jpg:large

Nagy leszorítóerős hátsó szárny:
https://pbs.twimg.com/media/CiU9qOLWEAAM1NS.jpg:large

Jó kép a kompakt belsőről:
https://pbs.twimg.com/media/CiRjl9eWsAABofN.jpg:large

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Danyiil Kvjat

02016.10.23. 12:52

Generációk háborúja: a "Verstappen-szabály" a rutin részsikere

"Tíz éve vagyok az F1-ben, és volt egy szabály, amihez a versenyzők tartották magukat. Aztán jöttek a fiatalok..."

02016.10.23. 01:07

Amerikai Nagydíj: végsebességek az időmérőn

A Manor visszatért a lista élére