Häkkinen tanácsa Rosbergnek

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. január 07. 15:26
FOTÓ: ©Motorsportal™

A királykategória kétszeres világbajnoka, Mika Häkkinen továbbra sem írja le Nico Rosberg győzelmi esélyeit, noha az elmúlt két évben két alkalommal is kikapott csapattársáról, Lewis Hamiltontól. A finn klasszis később a jelenlegi szabályokról is véleményt mondott.

A 2014-es és a 2015-ös évben is a Mercedes gyári alakulatának versenyzői harcoltak a világbajnoki címért, ám amíg az első alkalommal a szezonzáró döntött a végső győzelem sorsáról, addig a második összecsapás végére három futammal az idény vége előtt került pont. Hamilton már Austinban elhódította harmadik világbajnoki címét, az utolsó viadalokon azonban rendre alulmaradt márkatársával szemben, aki ezzel is jelezte: 2016-ban vissza akar vágni!

A német pilóta formáját látva sokan úgy érzik, az idei szezon fordulatosabb lesz, hiszen a két csapattárs kiélezettebb küzdelmet vív majd; ezen a véleményen van például 1998 és az 1999 világbajnoka is. „A csata folytatódik! Tudjuk, hogy csak egy világbajnok lehet, az viszont, hogy eddig Lewis nyerte az összecsapásokat nem jelent egyet azzal, hogy ez a küzdelem már véget is ért” – mondta Häkkinen a Sport Bild munkatársának.

„Nem szabad feladni – ez a legfontosabb dolog azok számára, akik olyan helyzetben vannak, mint most Nico. Ezen felül meg kell tanulniuk elfogadni a vereséget, ha csak másodikként végeznek. Folytatnod kell a harcot, még akkor is, ha tudod, hogy a végén ismét egy győztes lehet” – magyarázza a finn, aki úgy érzi, Rosberg idei sikereinek a tavalyi szezon végén aratott három futamgyőzelem lehet a kulcsa. „Az év végén Lewisnak volt lehetősége arra, hogy hátradőljön, viszont annak, hogy valaki más kezd folyamatosan nyerni, lehet pszichológiai hatása a következő idényre” – zárja gondolatát.

A kétszeres világbajnok szavaiból egyértelműnek tűnik, sokakhoz hasonlóan ő is úgy gondolja, a 2016-os év is a Mercedes pilótáinak küzdelmét hozza, tehát idén is folytatódik a csapat egyeduralma, ami miatt a sport egyre több bírálatot kap. A kritikusok azonban nemcsak a kiszámíthatóvá váló futamok miatt emelik fel hangjukat, hanem a jelenlegi előírások miatt is. Häkkinen most ezeket is véleményezte, majd két javaslattal is előállt, melyekkel véleménye szerint a sport ismét népszerűbbé válna a szurkolók körében, sőt közelebb is kerülne hozzájuk.

„Technikai szempontból túlságosan bonyolult (a királykategória)” – kezdi. „Az emberek viszont sokkal jobban szeretik az egyszerű dolgokat, hiszen az életük már egyébként is eléggé bonyolult” – teszi hozzá, utalva arra, hogy a technika egyre nagyobb szerephez jut, miközben a pilóták és a vezetői képességek háttérbe szorulnak, jobb lenne tehát, ha ismét ezeket helyeznék a középpontba. „A Forma-1-nek szerintem jobban ki kellene használnia a közösségi médiát is, hogy kapcsolatot teremtsen a rajongókkal. A szurkolók nemcsak látni akarják, hogy mi történik éppen, hanem részesei is akarnak lenni ennek az egésznek” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Hülkenberg

172016.12.10. 16:02

Lowe is elhagyja a Mercedest?

Meglepetésre nem a Ferrari lehet az új munkaadója

62016.12.09. 19:57

Legyőzné az egyik óriást a Force India

„Azt, amelyik majd rossz formában lesz”

02016.12.09. 18:52

A Liberty januárban szavaz az F1 átvételéről

Ecclestone sem tudja, sor kerül-e a felvásárlásra