Hamilton a 100 legbefolyásosabb ember között

írta: M4Sport
2016. április 22. 09:55
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Time Magazin a Mercedes versenyzőjét, Lewis Hamiltont is besorolta a 100 legbefolyásosabb ember közé. A címvédőt egy másik Forma–1-es világbajnok, Mario Andretti méltatta a lista publikálása kapcsán, a versenyzés „mindenevő bajnokának” nevezve őt.

A mértékadó amerikai lap sorrend nélkül tette közzé annak a száz embernek a nevét, aki felkerült listájára, amin világsztárok, közszereplők de „ismeretlen” emberek is szerepelnek, az viszont minden „kiválasztottban” közös, hogy saját területén maradandót alkotott, vagy áttörést ért el. A sportolókat ezúttal az atléta Usain Bolt, a golfozó Jordan Spieth, a harcművész Ronda Rousey, a teniszező Szánija Mirza és a Forma–1 címvédő világbajnoka képviseli.

A kiválasztásról és a listán szereplőkről a Time újságírója, Nancy Gibbs a következetőképpen vélekedett: „Így vagy úgy, mindannyian áttörést értek el, a határokat feszegették, rekordokat döntöttek, megtörték a csendet, hogy kiderüljön, mire képesek. A listán szereplő emberek a maguk módján mind tanítanak nekünk valamit. Ezekről a leckékről persze vitázhatunk; nem kell mindenképpen támogatnunk őket, vagy egyetértenünk velük, viszont megvan a hatalmuk ahhoz, hogy elgondolkodtassanak bennünket. És ezt használják is.”

A listán szereplőket szintén ismert személyek mutatták be, vagy méltatták rövid írásukban – Hamiltonról az 1978-as év Forma–1-es világbajnoka, Mario Andretti osztotta meg gondolatait a lap olvasóival, a versenyzés „mindenevő bajnokának” nevezve a címvédőt. „Hamiltonról már F1-es pályafutása elején meg lehetett állapítani, hogy különleges személy. 22 évesen az egyik legjobb autóval berobbant a kategóriába, egy évvel később pedig már el is hódította a világbajnoki címet.”

„Ma már ott van a sportág legjobbjai között. Ha holnap visszavonulna, akkor is a valaha volt legjobb világbajnokok között tartanánk számon. De úgy gondolom, még csak most kezd belelendülni, a határ pedig a csillagos ég! Lewist a hozzáállása teszi különlegessé. Magabiztosságot sugároz, miközben roppant nyugodt. Szerettem volna ellene versenyezni, hiszen komoly kihívás elé állított volna. Úgy tűnik, semmi sem tudja megriasztani, az ellenfelek pedig ezzel nehezen birkóznak meg” – írta.

„A legérdekesebb Lewis sporton kívüli élete. Egy kíváncsi természetről beszélünk, aki sok időt tölt a különböző kultúrák megismerésével, saját hátterével pedig segíti a sportág vonzerejének növelését. Azt én is elmondhatom, hogy hat különböző kontinensen versenyeztem és rengeteg repülőteret ismertem, Lewis azonban az egyik nap még egy kínai divatbemutatón vesz részt, másnap pedig már tigriseket ölelget Mexikóban. Nem vagyok biztos abban, hogy én tudtam volna-e ezt csinálni, úgy hogy közben koncentrált maradok. Ő viszont képes erre” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary