Hamilton a boxból rajtol

írta: M4Sport
2016. augusztus 28. 12:56
FOTÓ: ©xpbimages.com

Amikor már úgy tűnt, végleges a Belga Nagydíj rajtrácsa, újabb változásról kaptunk híreket: Lewis Hamilton az eredeti tervekkel ellentétben nem a sor végéről, hanem a boxutcából vág neki a futamnak, miután a Mercedes megszegte a parc fermé szabályt.

Az már a hétvége előtt kiderült, hogy Hamilton hátrasorolásos büntetést kap majd, hiszen csapata elhatározta, Belgiumban hajtja végre a szükséges motorcserét/motorcseréket. A címvédő autójában az edzések után több egységet is kicseréltek, így végül 55 rajthelyet kapott, ami egyet jelentett azzal, hogy a mezőny végéről kell nekivágnia a küzdelemnek.

A csapat korábban elismerte, a boxutcai rajt gondolatával is eljátszott, hiszen így még vasárnap is változtathatnak az autó beállításain, versenyzőjük pedig elkerülni a rajt utáni tülekedést (a Kínai Nagydíjon is hátulról indult, és a kavarodás áldozatává vált), végül azonban az FIA mondta ki a döntő szót: Hamilton a boxutcába száműzték, mivel csapata vétett a parc fermé szabály ellen.

„Mivel a csapat eltávolította az FIA plombáját a 44-es rajtszámú autó váltójáról, annak a boxutcából kell rajtolnia, és követnie kell a sportszabályzat 28.8-as bejegyezésében foglaltakat” – állt a szövetség hivatalos közleményben. Ezzel a döntéssel tehát ismét változott a belga futam rajtrácsa, melynek végleges változatát az alábbi cikkünkben tekinthetik meg.

FIA
Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

trialboj
#1 trialboj 2016. augusztus 28. 16:32  

Szerintem nem onnan rajtolt... Óriási szerencse segíti, azért ennél csak rosszabbul alakulhatott volna a futama.FORMA-1 HÍREK

Danyiil Kvjat, glória

12016.10.22. 13:58

Wolff reagált Brawn kijelentésére

Nem haragszik a korábbi technikai igazgatóra

02016.10.22. 13:47

Vettelről lepereg a kritika

Montezemolo szerint a Ferrarinak nagyon is rá van szüksége