Hamilton: A Ferrari futott pár hihetetlen kört

írta: M4Sport
2016. március 11. 18:53
FOTÓ: ©xpbimages.com

A címvédő világbajnok, Lewis Hamilton úgy érzi, a Ferrari elérte célját és közelebb került csapatához, sőt komoly veszélyt is jelenthet a Mercedesre nézve. A vörösökre Toto Wolff szerint is oda kell figyelni a 2016-os szezonban.

A Ferrari gyengén kezdte a második turbókorszakot, tavaly azonban ők voltak a Mercedes első számú kihívói, igaz, csak ritkán tudtak versenyre kelni a stuttgartiakkal. Idén már ez a cél, a felkészülési időszak után azonban – ahol legtöbbször a Ferrari állt az eredménylista élére, a Mercedes azonban hihetetlenül stabil volt, és a keményebb gumikkal is jó köröket futott – sokan úgy érzik, ez a szezon is az ezüstösökről szól majd. A Mercedesnél eközben komolyan számolnak a Ferrarival.

Legutóbb az előző két év világbajnoka szögezte le, ő szoros küzdelemre számít. „Őszintén mondom, igazi csatát vívunk majd velük” – nyilatkozta Hamilton a Mercedes stuttgarti sajtóeseményén, amikor a Ferrari formájáról kérdezték. „Komoly mértékben emeltek a téten. Ez a véleményem. Még nehéz bármit is mondani, az autónk jó volt, de a Ferrari nagy előrelépést tett az előző év vége felé, főleg a korábbi szezonokhoz képest” – tette hozzá.

„Futottak néhány hihetetlen kört a múlt héten a hosszabb etapjaik során, és ha jól tudom, nem hoztak fejlesztéseket egyik tesztnapra sem, szóval én most úgy gondolom, az első futamra készülnek egy igazán jó csomaggal. Jó csatát láthatnak majd, és igazából ez az, amire vágyom, és ez az, amire mindenki vágyik ebben a sportban. Eléggé izgatott vagyok emiatt” – magyarázta a háromszoros világbajnok, kinek csapattársa, Nico Rosberg is komolyan veszi a Ferrarit. Szerinte az állás jelenleg rendkívül szoros a két csapat között, ezért a Mercedesnek oda kell figyelnie a riválisra.

Bár a mai eseményen nem akart jósolni a teszteredményekből, a Ferrarira a Mercedes sportigazgatója is felhívta a figyelmet, majd kiemelte, a jövő héten véget ér a mellébeszélés, hiszen Ausztráliában végre elindul a szezon. „Megbízhatóság tekintetében elértük a célunkat és teljesítmény tekintetében is ott voltunk a legjobbak között. A Ferrari szintén nagyon jónak tűnt, hiszen voltak jó köreik a hosszabb és a rövidebb etapokon is, ezzel pedig jelezték, hogy jó autóval rendelkeznek. Majd jövő vasárnap kiderül, jó-e az autónk a győzelemhez és a bajnoki sikerhez” – mondta.

Oszd meg!

8 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Atko
#8 Atko 2016. március 13. 10:07  
Balrog:
Wait, what? :D

:D ezt úgy kell érteni, hogy az SF16-H új orra csak Melbourne után érkezik, időpont nincs, ha igazak a hírek :)

Balrog
#7 Balrog 2016. március 13. 09:58  
Atko:
"According to Turrini, the current nose of the SF16-H is not the final version, but probably it won’t be changed."

Wait, what? :D

Atko
#6 Atko 2016. március 12. 14:13  

"According to Turrini, the current nose of the SF16-H is not the final version, but probably it won’t be changed."

ernike
#5 ernike 2016. március 12. 12:29  
easyleft:
én még megvárom az elsö futamot és a ferrari uj csomagját. (már ha lesz, de a teszteken nem sok midnent pakoltak fel szoval valoszinüleg jo sok uj dolog kerül fel jövöhéten a kocsira)

Én nem vagyok erről meggyőződve. Ha tényleg hoznának egy rakat cuccot viszont jó jel lenne. Azt jelentené hogy annyira rendbe hozták a szimulációs eszközeiket és a szélcsatornát, hogy 0 éles teszttel is biztosak benne hogy úgy működnek ahogy kell.

Nekem valahogy az az érzésem hogy max. spanyol nagydíjon lesz valami.

easyleft
#4 easyleft 2016. március 12. 11:53  

én még megvárom az elsö futamot és a ferrari uj csomagját. (már ha lesz, de a teszteken nem sok midnent pakoltak fel szoval valoszinüleg jo sok uj dolog kerül fel jövöhéten a kocsira)

ernike
#3 ernike 2016. március 12. 11:13  
kimi-sebfan:
Nem hiszem,hogy annyira szeretné Hamilton a Ferrari felzárkózását!Tavaly a Maláj GPn elszenvedett vereség után máris durcás volt,pedig az csak a 2. futam volt!

Dehogy örülne, egyértelműen ki van adva a Merciseknek hogy nyilatkozzanak jókat a Ferrariról hogy az emberek még ne beszéljenek teljes dominanciáról. Attól félek hogy ez nem annak a jele hogy szoros verseny lesz, hanem pont az ellentéte.

Utoljára módosítva: 2016. március 12. 11:14

kimi-sebfan
#2 kimi-sebfan 2016. március 12. 10:21  

Nem hiszem,hogy annyira szeretné Hamilton a Ferrari felzárkózását!Tavaly a Maláj GPn elszenvedett vereség után máris durcás volt,pedig az csak a 2. futam volt!

Atko
#1 Atko 2016. március 11. 20:18  

According to Autosprint, Ferrari homologated their Power Unit on February 29th: they would still have 6/7 tokens to spend in-season.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

42016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa