Hamilton: A Ferrari meglepetéssel fog előállni

írta: M4Sport
2016. március 17. 06:26
FOTÓ: ©xpbimages.com

Lewis Hamilton attól tart, hogy a Ferrari még meglepő húzásokkal állhat elő az Ausztrál Nagydíj hétvégéjén.

A téli teszteken kiderült, várhatóan idén is a Mercedes és a Ferrari vág neki legjobb formában az idénynek, arról azonban egyelőre csak találgathatunk, melyik csapat mennyit erősödött 2015-höz képest. A németek főként megbízhatóságukkal és kiegyensúlyozottságukkal emelkedtek ki a barcelonai nyolc nap során, a Ferrari pedig inkább gyorsaságával.

A nagy kérdés most az, mennyi tartalék maradt a W07-es és az SF16-H kódjelű versenygépekben. Lewis Hamilton az FIA melbourne-i hivatalos sajtótájékoztatóján csütörtökön elárulta, tart attól, hogy ellenfelük csak rejtegette valós erejét. „Szerintem idén minden jel arra utal, hogy sokkal szorosabb lesz a csata. Úgy vélem, a Ferrari még elő fog állni valami meglepetéssel. Szerintem ezen a héten sokkal közelebb lesznek hozzánk, mint amiről nyilatkoznak. Lehet, hogy úgy érkeznek, hogy ők vannak rosszabb helyzetben, de könnyen távozhatnak úgy is, hogy már az élen állnak” – fogalmazott. Majd a kérdésre, komolyan beszél-e, határozottan rávágta: „Teljes mértékben!”

A valós tempó rejtegetésében persze sokak szerint a Mercedes is jeleskedett a télen. Sebastian Vettel ezért jóval óvatosabb saját esélyeik kapcsán. Azt azonban elismeri, arra számít, hogy valós kihívói lehetnek idén a németeknek. „Igen, így gondolom. A kérdés csak az, időben készen leszünk-e erre, de jól haladunk, előreléptünk. Tavaly is így volt, és azt hiszem, a tél folyamán is így lett. Aztán hogy ez elég nagy lépés volt-e, az majd az első pár versenyen derül csak ki. Az viszont biztos, hogy szeretnénk emelni a szinten. Nem meglepetés, hogy azt mondom, továbbra is a Mercedes a favorit, de jövőben szeretnénk mi átvenni ezt a szerepet” – fogalmazott a négyszeres bajnok.

A Ferrari ásza hangsúlyozta, továbbra sem gondolná, hogy egy körön már felnőttek az Ezüstnyíl mellé. A kérdésre, mennyire érzi égetőnek csapata, hogy javítson időmérős formáján (az elmúlt hat évben mindössze öt pole került a nevük mellé), előrevetítette, komoly javulást várnak a közeljövőben ezen a téren. „Az időmérő edzések általában csak az autó puszta teljesítményéről szólnak, és tudjuk, hogy ilyen tekintetben még van lemaradásunk. Tavaly is volt, de próbálunk faragni ebből idén. Hogy mennyire lesz szoros, azt nem tudom, még nincs válaszom erre. De megvan a tervünk, tudjuk, mi a teendőnk, tudjuk, mi célunk, és lépésről lépésre haladva kívánjuk elérni azt. Remélhetőleg hamarosan sokkal jobb helyzetbe kerülünk, és több pole pozíciót szerezhetünk.”

Vettel végül arról is beszélt, kikre lesz majd még érdemes odafigyelni a rajtrácson. „A Mercedes az esélyes, mert nagyon megbízható és gyors volt Barcelonában. Szerintem a Toro Rosso nagy előrelépést tett. Tavaly is jó autójuk volt, de a Ferrari-motorral idén egy kicsivel még jobbak lehetnek. De a Red Bull is nagyon erősnek tűnik, főleg a versenyeken, valamint a Haastól is várhatunk meglepetéseket. A többiek fölött még ott a kérdőjel” – összegzett a tavalyi bajnoki harmadik helyezett.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.