Hamilton: A rajtokon elúszhat a bajnoki cím is…

írta: M4Sport
2016. szeptember 15. 18:50
FOTÓ: ©xpbimages.com

A címvédő, Lewis Hamilton aggódik a rossz rajtok miatt, hiszen tisztában van azzal, adott esetben a bajnoki címet is elveszítheti miattuk. Noha bosszantónak tartja a helyzetet, a Szingapúri Nagydíjnak igyekszik magabiztosan nekivágni, elvégre még ő vezeti a listát.

Hamilton hétszer szerezte meg a pole pozíciót a szezon során, az első kanyarban azonban csak kétszer érkezett meg elsőként (ráadásul a brit futamon a biztonsági autó mögül indult a mezőny). Legutóbb Olaszországban veszített el egy biztosnak tűnő futamgyőzelmet a rossz rajt miatt, amit először saját hibaként könyvelt el, majd a csapat arról értesítette, a kuplung rakoncátlankodott.

Ismét. A Mercedesnek ugyanis a szezon során többször meggyűlt már a baja a kuplunggal, és egyelőre úgy tűnik, nincs tökéletes megoldás a problémára. „Nehéz a rajtolás, de ez az előző években is így volt” – kezdte. „Most egy kicsit nehezebb következetesnek lenni, mert nem kapunk meg bizonyos visszajelzéseket a kuplungról. Olyanokat, melyeket korábban megkaptunk. Néha túl sok nyomatékot kapsz, néha túl keveset. Nem tudod, éppen melyik lesz” – tette hozzá.

„Biztosra veszem, hogy a csapat pontosan el tudta magyarázni a történteket Monzában. Ahogyan Mint mondtam, túl nagy volt a nyomaték. Több, mint vártuk. Tetszik vagy sem, most ez a helyzet. Én is örülnék, ha következetesebb lenne a kuplungom, de ez egyhamar nem fog megváltozni. Ha vetsz egy pillantást a szezonomra, láthatod, hogy a bajnoki cím is elúszhat a rossz rajtokon. Sok versenyt veszítettem az első helyről már rögtön a startnál. Nagyon keményen dolgoztunk egész hétvégén, aztán néhány futamon az a két másodperc döntött” – panaszkodott.

Bár a nyári szünet óta a csapattárs, Nico Rosberg két futamot nyert, és kétpontosra csökkentette lemaradását, Hamilton továbbra is igyekszik magabiztos maradni, a jelenlegi helyzetet ugyanis még mindig sokkal jobbnak találja, mint amiben az év elején volt, amikor a német komoly előnnyel vezetett előtte és úgy tűnt, a motorcserék miatt is komolyabb hátrányba kerül majd.

„Még mindig pozitívan gondolkodom. Az év korai szakaszában 43 ponttal voltam lemaradva, szóval eléggé jó, hogy most vezetjük a bajnokságot a motorcserékért kapott büntetés és a rossz rajt ellenére. A sebességem rendben van, és még mindig én vezetem a tabellát, szóval tényleg minden rendben van” – zárta gondolatát a háromszoros bajnok, kinek csapata tavaly meglepően gyengén szerepelt Szingapúrban, igaz, elmondása szerint idénre megoldották a problémákat.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Paberto
#1 Paberto 2016. szeptember 15. 19:47  

Nem igaz hogy egyetlen alkatreszt nem tudnak rendesen behangolni egy ev alatt sem.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

rajt, Japán

02016.10.23. 16:05

Retteg az újabb hibától a Mercedes

Már minden apróság aggasztja őket – inkább túlzásba viszik az óvatoskodást

32016.10.23. 16:01

Boullier elmondta, miért esett vissza a McLaren

Úgy érzi, a hullámzó teljesítménynek a pályákhoz van köze