Hamilton az időmérőn is kímélte a motorját

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. november 27. 10:40
FOTÓ: ©xpbimages.com

A rajtelsőséget megszerző Lewis Hamilton elhintette, a korábbi hibákat szem előtt tartva a tegnapi időmérő bizonyos pontjain is kímélte erőforrását, vagyis nem váltott agresszívebb motormódra. A futamon egyetlen célja a győzelem lesz, a bajnoki címre már „nem gondol”.

A címvédő három tizedmásodperccel futott gyorsabb kört csapattársánál, Nico Rosbergnél, aki az időmérős vereség ellenére sem lehet csalódott – bármennyire is azt hangoztatja, hogy csak a győzelem érdekli és a pole megszerzése – hiszen helyezése tartásával megszerzi a bajnoki címet. Hamilton az időmérő után egy érdekes részletet árult el a hétvégi összecsapásról.

Elmondta, a kvalifikáción – figyelembe véve, hogy a korábbi versenyeken több alkalommal is motorproblémák hátráltatták – igyekezett vigyázni erőforrására, ezért egy bizonyos ponton nem is használta az agresszívebb beállításokat. „Volt egy pillanat, amikor a megszokott módon válthattam volna egy másik módra, de az első szakaszban jó volt a tempóm, így nem azzal a beállítással mentem, amivel Nico, és gyorsultam a Q2-ben is. Ez egy pozitívum, de az egész arról szólt, hogy energiapazarlás nélkül akartunk gyorsan menni. Szóval megmentettem egy kört” – tette hozzá.

Hamilton többször elmondta már, nem aggódik a bajnoki döntő miatt, hiszen tisztában van azzal, hogy nem rajta múlik annak kimenetele (ahhoz, hogy megszerezze a címet győzelme esetén Rosberget több riválisnak is le kellene előznie). Kívülről a csapattárs is higgadtnak tűnik, a futamon viszont egyre nagyobb lesz a nyomás, ahogyan közeledik a hőn áhított siker felé.

Adott esetben a címvédő vállára is kerülhet még teher, nem meglepő tehát, hogy ő is úgy érzi, a mentális erőnek is fontos szerepe lesz a futamon. „Minden viszonylagos. Azt hiszem, Nico erre a futamra is úgy készül, mint az összes többire. Nagyjából ugyanúgy próbálja megközelíteni a hétvégét, ez pedig sokat elmond a gondolkodásmódjáról” – fogalmazott, majd saját helyzetéről is szólt. „Én már nem foglalkozom a bajnoki címmel” – jelentette ki.

„Természetesen tudom, hogy mit kell tennem, de mint mindig, most is csak arra fogok összpontosítani, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsam az autóban ülve. Valahogy mostanában tényleg sikerült jó formába lendülni azok után a motorproblémák után. Szívből fogok vezetni, mint minden egyes futamon” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Danyiil Kvjat, glória

02016.12.08. 15:32

Komolyak a Mercedes elvárásai új pilótájukkal szemben

Humoros „álláshirdetésükre” érkezett egy hasonlóan vicces válasz

02016.12.08. 14:07

A visszaútra nem váltott jegyet Rosberg

Nem tud elképzelni nagyobb tettet a bajnoki címnél és Hamilton legyőzésénél