Hamilton bocsánatot kért, és kicsit sem aggódik

írta: M4Sport
2016. július 22. 17:05
FOTÓ: ©xpbimages.com

Amíg versenyben volt, Lewis Hamilton volt a gyorsabb, balesete után mégis Nico Rosberg elsőségével zárult a nap.

Legutóbb a csapattársának kellett műszaki hiba miatt kihagynia a délutáni szabadedzést és a versenyszimulációkat, most Lewis Hamilton járt ugyanígy. A brit már a második edzés 13. percében, mindössze 4 kör megtétele után kénytelen volt befejezni a munkát. A 11-es kanyarban a kerékvetőre hajtva veszítette el uralmát autója fölött, majd a gumifalnak csapódott.

Bár látszólag nem sérült komolyabban a Mercedes, a csapatnak az ellenőrzések és a futómű újjáépítése miatt le kellett mondani az edzés hátralévő részéről. Bár a közelmúlt hasonló balesetei után, melyek váltócseréhez vezettek, fölvetődött, hogy a címvédőnél is sérülhetett a szerkezet. Miután azonban autójában csak egy edzésváltó volt, büntetéstől még ebben az esetben sem kell tartania. A szerelőknek a megsérült első felfüggesztést kell cserélniük, továbbá bizonyos részeket a kocsitesten. A hátsó felfüggesztés átépítése eközben nem jelent pluszmunkát, mivel a versenyváltó beépítése miatt baleset nélkül is szét kellett volna szedniük az autó hátulját.

Hamiltonra egyes információk szerint 24, mások szerint 12 g-s erők hatottak az ütközéskor, és mivel az érzékelő szenzorok jeleztek, a balesetet követően a pálya orvosi központjában volt jelenése. Csupán kötelező vizsgálatról volt szó, Hamilton teljesen jól volt.

A nap végén elnézést kért hibájáért. „Bocsánatot kérek a szerelőimtől, mert kemény munka vár rájuk. Szerencsére jónak éreztem az autót abban a pár körben, amit teljesíteni tudtam, és a tempóm egyértelműen megvan. Remélem, holnap pótolni tudom majd azt az időt, amit ma elvesztegettem, és jó formában vághatok neki az időmérő edzésnek. Az viszont egyértelmű, hogy nem ez volt a legjobb edzésem.”

A tempóra valóban nem lehet panasza a háromszoros bajnoknak. Délelőtt 0,3 másodpercet vert Nico Rosbergre, s a balesetekor is ő vezette a tabellát.

Csapattársa a napot kétéves szerződéshosszabbításának bejelentésével kezdte. Miután megállapodtak a Mercedesszel, Rosberg mostantól már kizárólag a bajnokságra összpontosíthat. „Természetesen szuper érzés, amikor azzal a hírrel indul a napod, hogy új szerződést kaptál” – kommentálta a hírt a bajnoki éllovas.

Ami edzésnapját illeti, szintén elégedett lehetett. Hiába ugyanis Hamilton jó formája, a Mercedes ismét is kiemelkedő tempót mutatott eddig. „Meggyőző volt a mai teljesítményünk, de szó sincs arról, hogy holnap is ugyanilyen nagy lesz az előnyünk. Pozitívak vagyunk, az autót nagyszerűnek érzem, és nagyon gyors is. Jól kezdtünk tehát, minden feladatunkat teljesítettük, időmérős és versenyszimulációt is futottunk, és optimistán várom a folyatást” – értékelt a német.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Austin - rajtrács

02016.10.23. 15:26

Amerikai Nagydíj – rajtrács

02016.10.23. 14:38

Hamilton Rosberg-módszerre váltott: elemzett és órákon át gyakorolt

Két órán keresztül finomította rajttechnikáját a szimulátorban

02016.10.23. 13:43

Motorja helyett a mérnöke agyvize forrt fel...

Mókás párbeszéd után hepiend