Hamilton: Csak az első rajtkockából gyakoroltam a rajtokat

írta: M4Sport
2016. november 26. 20:30
FOTÓ: ©xpbimages.com

Lewis Hamilton maximálisan biztos volt a dolgában: egész hétvégén az első rajtkockából gyakorolta a startokat! Elmondása szerint nem lesznek álmatlan éjszakái sem.

A pole-ért jött, megszerezte, most ráhajt a győzelemre is. Ilyen egyszerű volt Lewis Hamilton előzetes haditerve Abu-Dzabiba érkezve, és a megvalósítással már félúton jár. Bár Nico Rosberg a mindent eldöntő Q3-ban az első szektorban még gyorsabb volt nála, végül magabiztos, 0,3 másodperces előnnyel nyert.

„Tudtam, hogy a kör második felében megvan a tempóm, ezért az elején kicsit óvatos voltam. Vagy nem is óvatos, csak nem vittem túlzásba az első kanyarban. Emiatt veszítettem időt Nicóval szemben. A kör többi részét az irányításom alatt tartottam, és arra törekedtem, hogy ezeken a részeken mindent jól csináljak” – magyarázta győztes köréről.

Kiemelte, idén igencsak nagy fölényben van az időmérőkön csapattársával szemben. „Őrület, hogy tizenkét pole pozícióm van, különösen annak tükrében, hogy három időmérőn nem is versenyezhettem. Akár ez lehetne a legjobb év a pole pozíciók terén. De így is nagyon örülök mindegyiknek. Remélem, a jövőben is így fogok versenyezni” – mondta.

Az a 12 pole persze nem mindig ért sokat vasárnap. Idén 4 alkalommal fordult elő vele, hogy legalább 5 pozíciót veszített a rajtnál – igaz, az utóbbi időben ezen a téren is kiegyensúlyozottá vált.

Magabiztosságáról mindent elárul, amit szombat este a rajtok kapcsán nyilatkozott. „Kizárólag az első rajtkockából gyakoroltam a rajtokat egész hétvégén. Nem terveztem sehová máshová felállni holnap. Úgy jöttem ide, hogy tudtam, a hétvége egyik legfontosabb része ez lesz, és most elértem. Most már fókuszálhatok a versenyre. A következő nagy lépést az jelenti, hogy jól jöjjek el az első helyről. Itt elég nagy tempókülönbségre van szükség ahhoz, hogy előzni tudj, ezért a rajt meghatározó lesz.”

„Este még megnézem, milyen lesz a taktikánk, és hogy min kell dolgoznunk a győzelemért. A tempóm egy kicsivel jobb. De azt nem tudom befolyásolni, ami mögöttem történik. Csak annyit tehetek, hogy a magam versenyére összpontosítok. Sosem tudhatjuk, mi keveri meg a lapokat. Remélem, az autóm ugyanolyan csodálatos lesz, mint egész hétvégén volt, és a győzelmet veszem vele célba.”

Hamilton korábban azt nyilatkozta, 2014-ben a szezonzáró előtti este nem tudott aludni, annyira izgatott volt a bajnoki döntő miatt. Elmondása szerint ezúttal nem lesz ilyen problémája. „Remekül érzem magam. Itt vagyok a pole-ban… Tele vagyok energiával, magabiztos vagyok, tudom, mit csinálok az autóban. Ez teljesen más, mint a 2014-es helyzet. Akkor valójában csak azért nem tudtam aludni, mert keményen dolgoztam egész évben, és akkor is különböző nehézségekkel kellett szembenéznem. Több győzelmem volt, de ott volt a dupla pontos rendszer, ami az egészet tönkretehette volna. Csak ez volt az oka. 2007-ben elvesztettem a bajnokságot, tudtam, milyen érzés. Holnap viszont csak nyerhetek, pont a másik végleten vagyok.”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

352016.12.03. 14:08

Rosberg: Ha nem lettem volna bajnok, folytatom!

Egyelőre kizártnak tartja, hogy egy nap visszatér

102016.12.03. 12:36

Hamilton: Néha kényelmetlenül éreztem magam

„Mélyebbre kellett ásnom, mint az előző években”