Hamilton édesapja aggódik a fiatal tehetségek miatt

írta: M4Sport
2016. szeptember 23. 16:14
FOTÓ: ©xpbimages.com

Lewis Hamilton édesapja, Anthony aggódik, hogy a motorsport a „milliomos csemeték” játszótervévé változik, hiszen a kisebb kategóriában is egyre többet jelent a komoly támogatói háttér, így a szegényebb családból érkező tehetségek hamar „lemorzsolódnak”.

Anthony Hamilton mindig is büszke volt arra, hogy fia komolyabb szponzori támogatás nélkül jutott el a magasabb géposztályokba (igaz, a McLaren már gyermekkorában felfigyelt rá, és a csapatot azonban a 13 éves srác tehetsége győzte meg). Noha a motorsport mindig is költséges „hobbi” volt, a brit aggódik, hogy a jövőben sokkal nehezebb dolguk lesz a szerényebb hátterű fiataloknak.

„A juniorkategóriák még mindig nagyon széttagoltak és költségesek. Ezek a tények nem fogják arra ösztönözni a Forma–1-ről álmodozó fiatalokat, hogy csatlakozzanak a sporthoz, és nem fogják elősegíteni azt, hogy a legtehetségesebbek kiemelkedjenek a többiek közül” – kezdte eszmefuttatását Hamilton, aki hosszú ideig támogatta fia pályafutását, majd néhány évig a Force Indiánál versenyző Paul di Resta menedzsere is volt.

„Ez oda vezethet, hogy a legtöbb Forma–1-es pilóta fizet az üléséért, ahelyett, hogy valamelyik juniorszéria megnyerésével érdemelné ki azt. Mi nagyon keményen dolgoztunk abból, ami a rendelkezésünkre állt, és áldottak vagyunk, hogy Ron Dennis és a Mercedes felfedezett bennünket. Ez azonban többé már nem elég. Rengeteg olyan fiatal versenyző van, akik bajnokságokat nyer, de nincs elég támogatója ahhoz, hogy a Forma–1-be kerüljön. És igazából annyira széria van, hogy a fiatalok nem is tudják, melyik úton induljanak el” – magyarázta.

„Elérkezett az ideje annak, hogy létrehozzanak egy olyan rendszert, amiben azoknak a versenyzőknek, akik bizonyítottan győztes típusok, biztosítják, hogy eljuthatnak a Forma–1-ig” – javasolta Hamilton, aki bevallottan félti az alacsonyabb társadalmi osztályból érkező versenyzőket, akik idővel teljesen kiszorulhatnak a komolyabb szériákból.

Kijelentését azzal indokolta, hogy napjainkban már egy komolyabb gokartos pályafutás is egymillió angol fontba kerülhet. „A csúcsra jutásnak nem arról kellene szólnia, ki engedheti meg magának ezt az egészet, hanem arról, hogy kiderüljön, ki dolgozik legkeményebben és az, ki a legjobb. Ha a költségek tovább növekednek a kisebb kategóriákban, és ezek a szériák pénzügyi szempontból továbbra is felügyeletlenek maradnak, akkor azt hiszem, Lewis lesz az utolsó ezek közül a srácok közül” – zárta gondolatát egy nem túl biztató jóslattal.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Austin

22016.10.21. 14:34

Susie Wolff gyermeket vár

A legkisebb Wolff áprilisban érkezik

52016.10.21. 13:59

Volt szerelője szerint Räikkönen lehet a 2017-es változások nyertese

"Nála csak egy üzemmód létezik: a padlógáz!"

12016.10.21. 13:27

Sainz bekeményített: Nem fogok örökké a Red Bullra várni

„Nem lehetek mindig harmadik számú opció”