Hamilton égi segítséget vár

írta: M4Sport
2016. május 27. 12:45
FOTÓ: ©xpbimages.com

Az égiek döntenek arról, hogyan alakul az idei világbajnoki küzdelem – véli Lewis Hamilton. Tudja, tekintélyes ponthátrányát nem lesz könnyű ledolgoznia.

A háromszoros világbajnok brit továbbra is 43 pontos hátrányban van az ötből eddig négy versenyt megnyerő Nico Rosberggel szemben. 2014 óta még sosem volt ekkora lemaradása a csapattárshoz képest: abban az évben a Belga Nagydíj után 29-cel állt kevesebb egység a neve mellett, és onnan tudta a maga javára fordítani a bajnokságot.

Ha azt vesszük, hogy végül 67 pontos előnnyel lett első, még nem is tűnik reménytelennek a helyzete: két éve a szezonzáró dupla pontjait nem tekintve az utolsó hét versenyen összesen 71 ponttal múlta felül Rosberget. Más kérdés, hogy akkor ehhez ellenfele szingapúri kiesésére, valamint abu-dzabi technikai hibájára is szüksége volt.

A brit tudja, idén sem csak rajta múlik, lesz-e hasonló felkapaszkodás. „Minden reggel úgy kelek fel, hogy készen állok erre, de létezik egy terv. Istennek van egy terve, és nekem követnem kell az útját. Remélem, hogy minden úgy történik majd, ahogy szeretném, de nem mindig történik úgy” – elmélkedett a köztudottan vallásos címvédő. „Egyszerűen csak hálás vagyok azért, hogy itt lehetek. Csodás az idő, csak huszonketten vagyunk, akiknek megadatik, hogy versenyezzenek, és én az elején vagyok ennek a huszonkettes csoportnak. Áldottnak érzem magam emiatt, és a mostani időszakban valóban csak az számít, mennyire vagyok szerencsés.”

Hamilton csütörtökön 0,6 másodperccel futott gyengébb időt, mint a délutáni győztes, Daniel Ricciardo, de közben mindkét szabadedzésen jobb volt legfőbb ellenfelénél, Nico Rosbergnél. Ami a folytatást illeti, a brit szoros csatát vár, de jósolgatni mégsem mert. „Nem tudom, hogy az eredmények mit jelentenek, bármire következtethetünk belőlük, de az biztos, hogy jól éreztem magam az autóban. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy itt lehetek, a Forma–1-ben versenyezhetek, és tudom, hogy mire vagyok képes, és hogy mire lehetek, amikor az autóm egészben marad” – utalt az eddigi műszaki problémáira és baleseteire.

Oszd meg!

5 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Jadeite
#5 Jadeite 2016. május 28. 00:22  

"Istennek van egy terve, és nekem követnem kell az útját" - realisztikus elképzelés, Rosberg tuti nem imádkozott eddig elég jól, de idén beleerősített.

guide
#4 guide 2016. május 27. 21:56  
IcemanBen:
Cannes után megkérdezték Barbit, hogy most akkor együtt vannak-e persze rávágta, hogy ááá dehogyis.. Ehhez képest most Monacoban is együtt lazulnak. Lewis te mázlista..:D

Ez tegnapi:)

http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-3610620/Make-free-Barbara-Palvin-looks-laid-enjoys-trip-Monaco-beach-

IcemanBen
#3 IcemanBen 2016. május 27. 14:33  
guide:
És mi van Palvin Barbival?:D

Cannes után megkérdezték Barbit, hogy most akkor együtt vannak-e persze rávágta, hogy ááá dehogyis.. Ehhez képest most Monacoban is együtt lazulnak. Lewis te mázlista..:D

guide
#2 guide 2016. május 27. 14:10  

És mi van Palvin Barbival?:D

vacsad
#1 vacsad 2016. május 27. 13:28  

halleluja....

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa